Nieuws

Beker West II: Nootdorp bij de laatste zestien

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

27 februari 2019

Nootdorp heeft zich woensdagavond geplaatst bij de laatste zestien in het bekertoernooi van district West II. De ploeg van Dick Boereboom was met 1-3 te sterk voor zondag derdeklasser HMSH uit Den Haag. De kans is reëel aanwezig dat de Nootdorpers in de volgende ronde een collega-hoofdklasser treffen.

Eerder plaatsten zich al voor de achtste finale de hoofdklassers SC Feyenoord, Capelle, FC 's-Gravenzande en FC Rijnvogels. Ter Leede (DOSR), Jodan Boys (Schipluiden) en Zwaluwen (Te Werve) komen deze bekerronde nog in actie.

 

HMSH - Nootdorp 1-3 (1-1)

Nootdorp startte voortvarend. Na vijf minuten aantrekkelijk aanvalsspel scoorde Maurice Kerkhof de 0-1. Hierna liet Nootdorp de touwtjes wat vieren waardoor HMSH ook aan voetballen toe kwam. De Hagenaars werkten keihard en vochten voor elke meter. Nootdorp liet dat toe en probeerde met verzorgd spel de bal in de ploeg te houden om de af en toe behoorlijke tackles te ontlopen.
Op slag van rust bracht de thuisclub via een snelle counter de stand in evenwicht. Op randje van buitenspel mikte Serkan Kiliç met een prachtig schot in de kruising. Na de pauze gaf Nootdorp wat meer gas, wat na een minuut of tien een treffer opleverde van Mike Hollenberg die raak kopte uit een corner. Daarna een tegenvaller voor Nootdorp. Bij een harde botsing moest Nootdorp-doelman Yannic Augustinus zich laten vervangen omdat zijn schouder uit de kom was geschoten. De overwinning van Nootdorp kwam echter niet meer in gevaar. Maurice Kerkhof zette met zijn tweede doelpunt van de avond de 1-3 op het scorebord.

Doelpunten 5. Maurice Kerkhof 0-1, 44. Serkan Kiliç 1-1, 56. Mike Hollenberg 1-2, 79. Maurice Kerkhof 1-3
Scheidsrechter R. Wolf
HMSH Hüseyin Sahiner, Hakan Saliov, Adem Akbulut, Ibrahim Akdeniz, Okan Yüngül, Sedat Yamaç, Ali Dogan, Serkan Kiliç, Bari Alioglu, Rohat Yüngül, Ahmet Akbulut
Nootdorp Yannic Augustinus (Yannick Kokshoorn), Dylan Bernardina, Angelo Ravensberg, Mike Hollenberg, Maurice Kerkhof, Jerry Plat, Agbor Eyongakpa, Pim Hulst, Gillian Pieper, Randy Stanneveld, Ricoberto Luijando

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker West II.