Nieuws

Barendrecht op zoek naar lichtpunten

Voorbeschouwing
Tweede divisie
Derde divisie
Hoofdklasse
Competitie

 

1 maart 2019

Barendrecht reist voor de tweede keer dit seizoen af naar Hardenberg. Op zaterdag 19 januari moest de ploeg inclusief begeleiding en supporters onverrichter zake weer terug naar huis. Bij aankomst bleek het veld van HHC Hardenberg toch onbespeelbaar als gevolg van ijzige winterse buien.

 

Herhaalde beweging dus voor de Barendrechters, maar met dezelfde missie, namelijk knokken tegen degradatie uit de Tweede divisie en naarstig zoeken naar lichtpunten. Jack van den Berg, per 1 januari van het nieuwe jaar weer aan de slag als hoofdcoach, weet waar hij aan begonnen is. De hervatting van de competitie leverde wel een overwinning op, maar daarna volgden vier nederlagen op rij, waarvan de 4-0 bij Scheveningen het meest pijnlijk was, want tegen een directe concurrent. Scheveningen lijkt het pad gevonden te hebben om weg te sluipen naar veiliger oorden op de ranglijst. Het 1-1 gelijke spel met Kozakken Boys was om welbekende reden een meer dan welkome afwisseling en met iets meer mazzel had er voor Barendrecht zelfs een volle driepunter uit de bus kunnen rollen.

 

Hoopgevend voor Barendrecht was het 1-1 gelijke spel tegen Kozakken Boys. Hier houdt Barendrechter Delano a Cohen ex-Barendrechter Tim Eekman in bedwang.
Foto: Orange Pictures

 

Ook zo'n bijna-situatie moet de burger moed verschaffen en Barendrecht kan in Hardenberg wel weer een volwassen verdediging op de been brengen. Emilio Samsey (schorsing voorbij) en Elson Rosario de Almeida (griep uit het lijf) keren zeker terug in de basis. Dat betekent ervaring extra. En biedt HHC Hardenberg aanknopingspunten? Nee, want de ploeg van Gert Jan Karsten gaf koploper AFC een gevoelig lesje, 4-2. Maar ook ja, kijk naar hoe VVSB, rode lantaarndrager in de Tweede divisie, recentelijk fris en fruitig weer in bus stapte na een 2-5 overwinning. Het kan werkelijke alle kanten op dit seizoen met de Sallanders en ook de voor hen foute. Maar liefst vijf keer (op tien duels) verloor HHC dit seizoen op de eigen Boshoek.

Het is al vaker vastgesteld, de competitie in de hoofdklasse B staat stijf van de spanning. Het stuivertje wisselen bovenaan de ranglijst is tot kunst verheven. Door met 3-1 te winnen van Sparta Nijkerk pakte Staphorst voor de tweede keer de leiding en bovendien nam de ploeg van Dennis van Toor plaats in startblokken om de tweede periodetitel te grijpen. De verwikkelingen rond die deelprijs schetst de onderlinge krachtsverhoudingen tussen de clubs.

 

Staphorst krijgt bezoek van ACV en de Assenaren, al in bezit van een periodetitel, hebben met drie punten achterstand op de koploper een hoog ranglijstbelang De Staphorsters verdedigen hun koppositie en azen op de periode. Maar winnen van ACV is nog geen zekerheid dat Staphorst de periodetitel pakt, want als AZSV met forsere cijfers DETO Twenterand weet te verslaan, viert Aalten een klein feestje. Staphorst loopt in de periode in doelsaldo voor op AZSV, +9 tegen +7. Laat Staphorst of AZSV punten liggen dan is de ander spekkoper. Morsen beide ploegen punten, dan komt Excelsior '31 nog in beeld. Bij winst in het inhaalduel tegen WHC (30 maart) strijken in dat geval de Rijssenaren de periodetitel op. En om het verhaal van de tweede periode helemaal af te maken, als Staphorst en AZSV verliezen en ook Excelsior '31 punten verspeelt tegen WHC, dan is SDC Putten op basis van een beter doelsaldo dan Staphorst en AZSV lachende vierde.

Het gaat knetteren en kraken op sportpark het Noorderslag, is de verwachting. De meest productieve ploeg van dit moment (Staphorst, 40 goals) tegen het op één na meest trefzekere team (ACV, 37). De twee clubs hebben elkaar sinds 2007 in competitieverband al negentien keer de maat genomen. ACV won tien onderlinge duels, tegen Staphorst slechts vier. Grootste overwinning ACV in die reeks, 7-2 (2010), meest ruime zege Staphorst, 1-4 (2017).

 

Klik hier voor de statistieken van de Tweede divisie


Klik hier voor de statistieken van de Derde divisie

 

Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse A


Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse B
 

Voetbal op Zaterdag besteedt dit wekeinde uitgebreid aandacht aan de wedstrijden:

HHC Hardenberg - Barendrecht
Staphorst - ACV