Nieuws

Hoofdklasse B: Staphorst wint zespuntenwedstrijd

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

2 maart 2019

Staphorst heeft de aanval op de koppositie door ACV afgeslagen. De Assenaren hadden bij winst de leiding van Staphorst over kunnen nemen, maar keerden met een 2-1 nederlaag huiswaarts. In plaats van in punten gelijk te komen bedraagt de achterstand nu zes punten op Staphorst, dat de koppositie dus verstevigde en op doelsaldo de tweede periodetitel pakte.

De nummers twee en drie, Urk en Excelsior '31, kwamen deze inhaalronde niet in actie. Sparta Nijkerk wel. Dat won nipt met 0-1 van DUNO D. De Nijkerkers staan nu op de vierde plaats.

Onderin won WHC verrassend van SC Genemuiden (2-0) en is nu op gelijke hoogte gekomen met DETO Twenterand, dat met 1-2 verloor van AZSV. Het doelsaldo van DETO is iets beter dan dat van WHC en daardoor staat DETO veertiende en WHC er net onder.
SVZW verloor met 2-4 van Berkum en is de nieuwe hekkensluiter.

 

DETO Twenterand - AZSV 1-2 (1-0)

Beide ploegen wilden de eerste helft vooral niet verliezen, waardoor er weinig te beleven was voor de kijkers. DETO kreeg op slag van rust een penalty toen Thomas Nijkamp werd gevloerd. Deze werd door Coplan Soumaoro onberispelijk binnengeschoten: 1-0, wat tevens de ruststand was en gezien het spelbeeld enigszins tegen de verhouding in. In de 54-ste minuut leverde dom balverlies van DETO de gelijkmaker op voor de gasten uit Aalten. Nick te Veluwe kon de 1-1 aantekenen. Hierna rook AZSV de tweede periode en kreeg deze ook in zicht toen in de 83-ste minuut Nick van Breugel de 1-2 op het scorebord zette na een hoekschop. De uitslag in Staphorst haalde echter een streep door de rekening van de Achterhoekers.

Doelpunten 45. Coplan Soumaoro (strafschop) 1-0, 54. Niek te Veluwe 1-1, 83. Nick van Breugel 1-2
Scheidsrechter R. Meilink
Toeschouwers 300
DETO Twenterand Anthony van Zaltbommel, Wybe Kram, Louis Vijfhuizen (41. Qays Shayesteh), Lesley Nahrwold (66. Stan Nijhuis), Kevin Aman, Thomas Nijkamp, Kai Wesselink (58. Koen Fleer), Maarten Booijink, Muhammed Kaya, Mark Koetsier, Coplan Soumaoro
AZSV Freek Mulder (46. Yeftha Nyansangya), Max Jansen, Yordi Orriëns, Niek te Veluwe, Rik van der Eerden, Robbin Thuss (46. Nick van Breugel), Jonathan Goosen, Sjoerd te Boekhorst, Erwin Nieuwboer, Kars Vierwind (90. Giovanni Maiawau), Jasper te Kolste
Gele kaart Wybe Kram, Lesley Nahrwold, Coplan Soumaoro (DETO Twenterand), Niek te Veluwe (AZSV)

 

DUNO D. - Sparta Nijkerk 0-1 (0-0)

Het duel op het goed bezochte sportpark Waayenberg kende in Sparta Nijkerk uiteindelijk de meest gelukkige winnaar. DUNO D. probeerde in de eerste helft al voetballend tot aanvallen te komen. Sparta Nijkerk werd steeds gevaarlijk vanuit met name corners. De bal die op de stip had gemoeten voor Ted Heijckmann van DUNO D. en een waarschijnlijk onterecht afgekeurde goal van Janic Makizodila vielen eigenlijk misschien nog wel mooi tegen elkaar weg in de aftastende eerste helft van beide ploegen. DUNO startte de tweede helft veelbelovend door in kort tijdsbestek tweemaal de lat als hinderlijk te ervaren. Sparta Nijkerk kwam wel op voorsprong. In de 68-ste minuut glipte Makizodila te gemakkelijk langs Christian Gandu en wist met een harde en lage voorzet uiteindelijk Frank de Heus te bereiken, die er als de kippen bij was om de 0-1 te maken. Een zeker lijkende gelijkmaker van Bart van Brakel, die tegendraads inkopte, werd werelds gekeerd door een uitblinkende doelman Manuel Hoogewoning. De aanvallende wissels leverden weinig meer op. DUNO D. blijft moeite met scoren houden tegen gelijkwaardige of betere ploegen. Zo was een punt minimaal verdiend geweest, maar werd Sparta Nijkerk de gelukkige winnaar van dit duel met een minimale overwinning. Al troffen de Nijkerkers net voor tijd nog wel de paal en had de score dus ook nog verdubbeld kunnen worden.

Doelpunten 68. Frank Heus 0-1
Scheidsrechter R.J.A. Gansner
Toeschouwers 400
DUNO D. Patrick ter Mate, Jochem Jansen, Renzo van Duren, Hans Cooke, Ted Heijckmann, Giovanni Scharrenberg, Dominique Kivuvu (79. Ahmed Lak), Bart van Brakel, Christian Gandu, Roy Talsma (68. Kevin Sissing), Nick de Bondt (57. Anass Aamri)
Sparta Nijkerk Manuel Hoogewoning, Mohammed al Haydar, Leon Broekhof, Janic Makizodila, Justin van Groen, Bryan Burgerhout (55. Gilbrano Plet), Frank Heus (79. Wesley de Laat), Oskar van Logtestijn (86. Jorrit Fiegen), Rob Diderik, Jerry Geurtsen, Adriaan Kruisheer
Gele kaart Anass Aamri (DUNO D.), Justin van Groen, Janic Makizodila (Sparta Nijkerk)

 

Staphorst - ACV 2-1 (0-1)

Staphorst en ACV hielden elkaar de eerste 45 minuten in evenwicht. Spelend vanuit een goede organisatie bestookten de kemphanen elkaar. Er werden dan ook weinig tot geen doelrijpe kansen gecreëerd. Toch zou ACV na 38 minuten uit het niets op voorsprong komen. Een voorzet van Ezra Schrijver werd verkeerd beoordeeld door Jordi Lemmens, die bal dan ook ongelukkigerwijs achter doelman Oosterhof werkte. Na de rust gaf Staphorst meer gas en kwam daardoor meer in de wedstrijd. Vanuit een verre ingooi kopte Pim de Jonge raak. Het spel was hiermee op de wagen. Staphorst geloofde nog in de overwinning en dit geloof werd vlak voor het verstrijken van de tijd beloond. Een ACV-speler maakte hands binnen de beruchte lijnen, penalty zo oordeelde scheidsrechter Henshuijs. Martin van 't Ende ging achter de bal staan en schoot het lederen monster onberispelijk binnen. Vrijwel direct werd er voor het einde van de wedstrijd gefloten en was Staphorst periodekampioen en kon het feest beginnen.

Doelpunten 38. Jordi Lemmens (e.d.) 0-1, 60. Pim de Jonge 1-1, 90 Martin van 't Ende (strafschop) 2-1
Scheidsrechter P. Henshuijs
Toeschouwers 500
Staphorst René Oosterhof, Thijs Gerlofs (75. Pascal Mulder), Ewald Koster, Jordi Lemmens, Reinier Crediet, Mark Veldmate, Pim de Jonge, Martin van 't Ende, Ferdi ter Avest (64. Rob Mijnheer), Martijn Brakke, Mark Schra (53. Mike Reuvers)
ACV Ben Wormmeester, Daniël Schans, Gibril Sankoh, Robert Talens, Nande Wielink, Pascal Huser, Marco van der Heide (84. Arjen Hagenauw), Justin Mulder (76. Jonah van der Werf), Erik Eleveld (57. Gijs Jasper), Ezra Schrijver, Jim de Leeuw
Gele kaart Thijs Gerlofs (Staphorst), Daniël Schans, Pascal Huser, Arjen Hagenauw (ACV)

 

WHC - SC Genemuiden 2-0 (1-0)

WHC en SC Genemuiden hebben de in grote getale aanwezige toeschouwers een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld. Waar SC Genemuiden in de eerste helft het betere van het spel had, was het de vechtmentaliteit die WHC toch de voorsprong bezorgde. Na enkele kansen in de eerste helft van Kavak en een schotkans van Velda liet Mitchel Dijkhof de 1-0 noteren voor de Wezepers. Een schot van 18 meter werd van richting veranderd waardoor keeper Huiskamp op het verkeerde been stond. SC Genemuiden bleef druk houden maar dit resulteerde niet in grote kansen. Na de rust ontstond er een waar gevecht wat het spelniveau niet ten goede kwam. Beide elftallen werkten hard en de eerste kans was voor WHC uit een vrije trap van Jonathan van Marle, die eindigde in de muur. In de 61-ste minuut kwam WHC op 2-0. Een vrije trap van Mitchel Dijkhof werd door Jochem Oude Booijink voor de goal gekopt en Jelle Post kon bij de tweede paal binnen werken. SC Genemuiden kreeg daarna een grote mogelijkheid via Dirk Muis maar WHC-keeper Kuiper kon handelend optreden. Beide elftallen creëerden nog enkele mogelijkheden, maar de 2-0 bleef op het scorebord staan.

 

De muur van SC Genemuiden springt op bij de vrije trap van Jonathan van Marle (9).
Foto: Helmich Lubberts

 

Doelpunten 23. Mitchel Dijkhof 1-0, 61. Jelle Post 2-0
Scheidsrechter W. Wiersma
Toeschouwers 925
WHC Jasper Kuiper, Kevin Siemelink, Taco Reijnen, Jochem Oude Booyink, Thijs Dekker, Robert Schonewille, Jonathan van Marle, Mitchel Dijkhof (87. Niels Wolterinck), Wim van 't Ende, Jelle Post, Nathan Duim (67. Mark van Petersen)
SC Genemuiden Daan Huiskamp, Arend van de Wetering, Nick Buitink, Dirk Muis, Roelof de Jong, Jeremy Jonker, Anne van der Kolk, Kay Velda, Frank Kuurman (70. Rik van Dalfsen), Jan Hooiveld (46. Sijmon Eenkhoorn), Omar Kavak (70. William Jansen)
Gele kaart Robert Schonewille, Jelle Post, Mark van Petersen (WHC), Jeremy Jonker, Roelof de Jong, William Jansen, Arend van de Wetering (SC Genemuiden)

 

SVZW - Berkum 2-4 (0-2)

SVZW en Berkum wisten wat hen te doen stond deze middag, winnen. SVZW begon heel goed en was het eerste kwartier duidelijk de betere van de twee. Deniz Sahbaz kreeg een hele goede kans op de 1-0. Berkum liet daarna wel zien hoe je met kansen omgaat. De eerste de beste aanval leverde meteen een doelpunt op. SVZW was daarna een beetje de weg kwijt. Berkum profiteerde daarvan door de 0-2 te scoren. In de tweede helft leek het erop dat Berkum de zaak onder controle had. Maar na de 1-2 door Yessin Maskoul kreeg SVZW weer zicht op een punt. Echter door opnieuw zwak verdedigen kreeg Chris van der Meulen de kans om de 1-3 te scoren. Toen het vlak daarna 2-3 werd door Tom Hegeman, ging SVZW op jacht naar de gelijkmaker. Berkum wist dat er ruimte zou komen en profiteerde daar goed van door Yoram Zandvliet. Uiteindelijk onnodig puntenverlies voor SVZW.

 

Een incidentje voor het doel van Berkum tussen Marc van der Meulen en Deniz Sahbaz.
Foto: Henk Steen

 

Doelpunten 11. Michel van Aggele 0-1, 32. Chris van der Meulen 0-2, 67. Yessin Maskoul 1-2, 72. Chris van der Meulen 1-3, 75. Tom Hegeman 2-3, 88. Yoram Zandvliet 2-4
Scheidsrechter B.J. Fikkert
Toeschouwers 300
SVZW Jens Veldwachter, Matthijs Witten (46. Lars Kamperman Leferink), Robin de Jong, John Lubbers, Nick Koopmans (61. Frank Smit), Lars Scholten (70. Joshua ter Avest), Deniz Sahbaz, Tom Hegeman, Bas Woesthuis, Wouter Grendelman, Yessin Maskoul
Berkum Dominic van Hoof, Jason Huisman, Jasper Bremmer, Dennis Horstman, Björn Bakker, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Patrick van der Veen, Thom Kooke (88. Hoeseb Yacob), Rico Wolven, Michel van Aggele (77. Yoram Zandvliet)
Gele kaart Deniz Sahbaz (SVZW), Marc van der Meulen, Yoram Zandvliet, Raymond Schuurman (trainer) (Berkum)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.