Nieuws

Tweede divisie: HHC Hardenberg sluit aan bij de subtop

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

2 maart 2019

HHC Hardenberg heeft de inhaalwedstrijd tegen Barendrecht winnend afgesloten. Daar zag het in de eerste helft niet naar uit, toen de Barendrechters op voorsprong waren gekomen en die eigenlijk zonder problemen over het rustsignaal heen tilden. In de tweede helft maakte de thuisploeg een betere indruk en kwam het via invaller Junte op gelijke hoogte. Het beslissende doelpunt viel twintig minuten voor tijd na knullig uitverdedigen bij Barendrecht. Rick Hemmink zorgde voor de winnende treffer.

HHC Hardenberg sluit nu aan bij de kop van de middenmoot, het heeft nu nog maar twee punten minder dan Excelsior Maassluis en Spakenburg (vijfde en zesde) en heeft nog een wedstrijd tegoed.
Voor Barendrecht begint het er somber uit te zien. De ploeg van trainer Jack van den Berg komt maar niet los van de p/d-plek die het nu inneemt. De achterstand op Scheveningen blijft zes punten.

 

HHC Hardenberg - Barendrecht 2-1 (0-1)

De eerste helft was het van beide ploegen geen hoogstaand voetbal. Na een kwartier maakte Jeffrey Aarts met een mooie kopbal de 0-1 uit een van de vele corners. HHC kreeg hierna wel enkele kansjes maar de doelman van Barendrecht stond steeds op de goede plaats. De tweede helft zette HHC iets meer druk en kreeg ook kansen. Na een minuut of tien maakte Junte de gelijkmaker en HHC bleef de druk erop houden wat resulteerde in de voorsprong twintig minuten voor tijd door Hemmink. Hierna kregen beide ploegen nog kansen, maar in de stand kwam geen verandering meer.

 

Jeffrey Aarts (links) kopt Barendrecht op voorsprong.
Foto: Cees Bakker

 

Doelpunten 15. Jeffrey Aarts 0-1, 54. Ravelino Junte 1-1, 69. Rick Hemmink 2-1
Scheidsrechter J. Rozendal
Toeschouwers 1050
HHC Hardenberg Ramon Nijland, Ryan Snelders, Ashwin Manuhutu, Glenn Kobussen, Rob van der Leij, Rens van Benthem (81. Rutger Etten), Derian Reinders (46. Ravelino Junte), Rick Hemmink, Danny Bouws, Jurjan Mannes, Shkodran Metaj
Barendrecht Nick van der Ploeg, Elson Rosario Almeida (74. Christiaan Dabaghian), Max van Dijk, Emilio Samsey, Danny Monster, Irvingli van Eijma, Yorik van Deelen, Rowendley Martijn, Akram Salhi (68. Yarick Dorst), Delano a Cohen (78. Bas Mourits), Jeffrey Aarts

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.