Nieuws

Beker Oost: Sparta Nijkerk en Berkum door

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

5 maart 2019

Sparta Nijkerk en Berkum hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi van het district Oost. De Spartanen kregen het niet cadeau van hoofdklasser DFS. De ploeg uit Opheusden kwam in de tweede helft langszij via een door Remy Raterink benutte penalty, maar Frank Heus maakte met zijn tweede doelpunt van de avond ook de doorslaggevende 2-1 voor de Nijkerkers.

Berkum had veel minder moeite om de laatste acht te bereiken. Met 6-0 stapten de Zwollenaren over derdeklasser Quick '20 heen. De Oldenzaalers hadden al in de tweede ronde hoofdklasser Excelsior '31 (3-2) uit het toernooi geknikkerd, maar waren tegen Berkum zonder verweer.

Na de wedstrijd in Zwolle koppelde de loting Berkum in een thuiswedstrijd aan Rohda Raalte. Voor Sparta Nijkerk rolde er een uitwedstrijd tegen AZSV uit de koker.

 

Berkum - Quick '20 6-0 (5-0)

De wedstrijd was nog maar nauwelijks begonnen toen Berkum al twee keer had gescoord. Nog binnen het kwartier (tussenstand 3-0) was het duel beslist. De thuisclub bleef goede inspanning leveren en de 5-0 ruststand wekte verwachtingen van een nog veel hogere score. Na de pauze was het opnieuw eenrichtingverkeer naar het Oldenzaalse doel, maar bij de Zwollenaren was de scherpte er af. Toen de wedstrijd in schoonheid leek te gaan sterven, vlamde Berkum nog een keer fraai op en viel er nog een oogstrelende 6-0.

 

Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen is geconcentreerd aan de bal.
Foto: Rainer Fröhlich

 

Doelpunten 2. Jason Huisman 1-0, 4. Chris van der Meulen 2-0, 12. Chris van der Meulen 3-0, 33. Marc van der Meulen, 45. Thom Cooke 5-0, 86. Yannick Kaluzi 6-0
Scheidsrechter M. de Boer
Berkum Huib Veurink, Rico Wolven (59. Silvan Kersbergen), Dennis Horstman, Patrick van der Veen (14. Thom Kooke), Jason Huisman, Marc van der Meulen, Björn Bakker, Hoeseb Yakob, Michel van Aggele, Yoram Zandvliet, Chris van der Meulen (46. Yannick Kaluzi)
Quick '20 Sander Vis, Willem Kienhuis, Nermin Colo, Milan Braam (75. Max van Goethem), Florian Boitelle, Jesse Olde Monnikhof, Cas Koopman, Mats Winkelhuis, Lars Ketelaar, Ches Geypens (46. Cees Schurink), Rick Groenewold (59. Jurriën Mulder)
Gele kaart Willem Kienhuis (Quick '20)

 

Sparta Nijkerk - DFS 2-1 (1-0)

Na een mooi uitgespeelde aanval opende Frank Heus namens Sparta Nijkerk de score. Daarna kreeg Janic Makizodila de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar de bal belandde in het zijnet. DFS gaf zich zeker niet gewonnen, ging in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er dankzij een handsbal van Adriaan Kruisheer. Remy Raterink benutte de aansluitende strafschop. Met een fraai afstandsschot bracht Heus zijn ploeg opnieuw aan de leiding. In het vervolg was de thuisclub dichter bij de 3-1 (Donny van der Wal raakte de lat) dan DFS bij de 2-2. 

Doelpunten 26. Frank Heus 1-0, 62. Remy Raterink (strafschop) 2-0, 70. Frank Heus 2-1
Scheidsrechter K. Klunder
Sparta Nijkerk Manuel Hoogewoning, Jerry Geurtsen (83. Brian Bawuah), Mohammed al Haydar (73. Rob Diderik), Leon Broekhof, Wesley de Laar, Donny van der Wal, Adriaan Kruisheer, Frank Heus, Bryan Burgerhout (86. Justin van Groen), Janic Makizodila, Gilbrano Plet
DFS Jaap Omvlee, Melvin van Osenbruggen, Rick van Walsem, Tim Sanders (58. Marc Harlaux), Noë Bokila, Corné Davelaar, Lorenzo Davids, Mattheys Kuypers (74. Gijs Grootendorst), Zefanho Kiriwenno, Remy Raterink, Alex Scheffer (55. Luciën Dors)
Gele kaart Justin van Groen (Sparta Nijkerk)

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker Oost.