Nieuws

Hoofdklasse B: AZSV pleegt verzet tegen Staphorst

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

16 maart 2019

Ondanks een bliksemstart (al na tien minuten een 0-2 voorsprong) liet koploper Staphorst kostbare punten liggen bij AZSV. Voor de pauze had de ploeg uit Aalten de aansluiter al te pakken en na de pauze kleurde Rik van der Eerden het verzet verder in met de gelijkmaker. Excelsior '31 profiteerde ten volle door DETO Twenterand met 2-1 onder de duim te houden. De Rijssenaren kwamen derhalve twee punten dichter bij de lijstaanvoerder.

ACV schoot niet op, want de Assenaren speelden moeizaam met 1-1 gelijk tegen Berkum. De gelijkmaker van Nande Wielink viel pas in blessuretijd. Ezra Schrijver miste voor ACV een strafschop. Marc van de Meulen liet later namens Berkum zien hoe je wel raak schiet vanaf elf meter.

Sparta Nijkerk bleef in de burenderby SDC Putten de baas (1-2) en klom naar plek twee van de ranglijst. Flevo Boys en Urk kwamen in hun polderonderonsje niet tot scoren. Desondanks bleven de Urkers, gerekend naar het aantal verliespunten, vierde in rangorde.

CSV Apeldoorn boekte een zwaarwegende 1-0 winst op nummer laatst SVZW. De ranglijst in de kelder van de hoofdklasse B geeft wel een vertekend beeld, want WHC en DETO Twenterand lopen twee duels achter op de Apeldoorners.

DUNO D. vluchtte weg van de gevarenzone door met 1-3 te zegevieren bij SC Genemuiden, dat in de wedstrijd Sijmon Eenkhoorn verloor door een rode kaart. Huurling Nick de Bondt was weer belangrijk voor de Doorwerthers met zijn 1-2 vlak na rust. Maar met even veel recht kon Jochem Jansen eer opeisen dankzij twee treffers voor de Gelderlanders.

 

ACV - Berkum 1-1 (0-0)

ACV en Berkum hebben beide een punt overgehouden aan het onderlinge treffen op het winderige Catawiki Sportpark in Assen. Halverwege de eerste helft kreeg ACV vanaf de penaltystip de mogelijkheid de score te openen. Ezra Schrijver zag zijn inzet echter gestopt worden door Dominic van Hoof. In de tweede helft kreeg ook Berkum een strafschop. Marc van der Meulen was trefzeker en zette zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. ACV zette vervolgens alles op alles om een goed resultaat te boeken. Terwijl een aantal reporters al voorzichtig met potlood een overwinning voor Berkum noteerden, was het Nande Wielink die in de extra tijd toch nog scoorde voor de thuisploeg. Eindstand 1-1 derhalve.

 

Justin Mulder gebaart, Ibrahim Sillah (16) moet de opkomende Michel van Aggele van Berkum verdedigen.
Foto: Rainer Fröhlich

 

Doelpunten 68. Marc van der Meulen 0-1, 90+2. Nande Wielink 1-1
Scheidsrechter V.S. Ris
Toeschouwers 500
ACV Ben Wormmeester, Ibrahim Sillah, Gibril Sankoh, Robert Talens, Jim de Leeuw, Pascal Huser (78. Arjen Hagenauw), Nande Wielink, Justin Mulder (59. Gijs Jasper), Ezra Schrijver, Marco van der Heide, Erik Eleveld (68. Jonah van der Werf)
Berkum Dominic van Hoof, Jason Huisman, Dennis Horstman, Yakob Hoeseb (63. Silvan Kersbergen), Johnsen Bacuna, Björn Bakker, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Thom Kooke, Rico Wolven, Michel van Aggele (73. Yoram Zandvliet)
Gele kaart Nande Wielink, Erik Eleveld, Ben Wormmeester (ACV), Chris van der Meulen (Berkum)

 

AZSV - Staphorst 2-2 (1-2)

AZSV had koploper Staphorst en oud-trainer Dennis van Toor op een nederlaag moeten trakteren. Al had niemand dat voor mogelijk gehouden toen de gasten uit de kop van Overijssel na twaalf minuten al op 0-2 stonden door een penalty van Martin van 't Ende en een goal van Martijn Brakke. Daarna kregen de gasten nog een aantal goede kansen op een ruimere voorsprong.
Vanaf het tweede deel van de eerste helft nam de thuisclub het initiatief over. Voor de pauze kwamen de roodwitten terug in de wedstrijd door een goal van Sjoerd te Boekhorst en na de pauze was het wachten op de gelijkmaker, maar doelman René Oosterhof hield de ploeg van Dennis van Toor in de wedstrijd. Na 72 minuten scoorde Rik van der Eerden alsnog de verdiende gelijkmaker en ging de thuisploeg op jacht naar de winst. Ook Staphorst kreeg nog een paar goede kansen. Doelman Jasper te Kolste redde vakkundig op een vrije kans voor Martijn Brakke, waardoor het uiteindelijk gelijk bleef. Na het laatste fluitsignaal kreeg Erwin Nieuwboer nog direct rood na een opmerking richting scheidsrechter Paarhuis.

 

Rik van der Eerden haalt namens AZSV uit voor de 2-2.
Foto: Cor Hinkamp

 

Doelpunten 8. Martin van 't Ende (strafschop) 0-1, 12. Martijn Brakke 0-2, 40. Sjoerd te Boekhorst 1-2, 72. Rik van der Eerden 2-2
Scheidsrechter M.G. Paarhuis
Toeschouwers 800
AZSV Jasper te Kolste, Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen (60. Yeftha Nyamsangya), Yordi Orriëns, Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Joost Rasing, Erwin Nieuwboer, Sjoerd te Boekhorst (46. Nick van Breugel), Rik van der Eerden
Staphorst René Oosterhof, Thijs Gerlofs, Ewald Koster, Reinier Crediet, Mark Veldmate, Martin van 't Ende (89. Pascal Mulder), Martijn Brakke, Jordi Lemmens, Pim de Jonge, Mark Schra (78. Ferdi ter Avest), Mike Reuvers (78. Rob Mijnheer)
Rode kaart Erwin Nieuwboer (AZSV)

 

CSV Apeldoorn - SVZW 1-0 (0-0)

Een heuse degradatiekraker in het Orderbos. Beide partijen wilden niet verliezen en dat was zichtbaar in het vertoonde spel. Een optisch overwicht in de eerste helft van SVZW leidde tot geen enkele scoringskans. In de tweede helft schroefde CSV Apeldoorn het tempo op en dat leidde tot een aantal kansen die normaliter niet gemist mogen worden. Het was 'man of the match' Mike Peters die een prachtig doelpunt scoorde en daarmee de wedstrijd besliste. En daarmee de Wierdenaren nog verder het 'sportieve' moeras in stuurde.

 

Jamarro Diks (17) passeert Burak Basut van SVZW.
Foto: Wout van Zoeren

 

Doelpunten 59. Mike Peters 1-0
Scheidsrechter A.J.F. Midden
Toeschouwers 345
CSV Apeldoorn Maarten Boeve, Melvin Bresser, Jamarro Diks ( 86. Fedde Timmer), Steven van Es, Jesse Hartgers, Patrick Jansen, Sebastian van Laar (50. Jesse Perdon), Maikel Lange (67. Riuchard van Beek), Mike Peters, Bruce Schotman, Fedde Dibbink
SVZW Lars Kamperman Leferink, Burak Basut, Robin de Jong, Frank Smit, Deniz Sahbaz, Bas Woesthuis (82. Sten Knol), Joshua ter Avest (67. Maarten Jansen), Yessin Maskoul, Karlo Borghuis, Dries Buimer (86. Matthijs Witten), Tim Sickman
Gele kaart Sebastian van Laar (CSV Apeldoorn), Robert de Jong, Bas Woesthuis, Deniz Sahbaz (SVZW)

 

Excelsior '31 - DETO Twenterand 2-1 (0-1)

Excelsior '31 kwam moeizaam op gang en speelde daarmee DETO Twenterand in de kaart. De gasten begonnen enthousiast en opportunistisch en scoorden net na het half uur via Mark Koetsier, die vanuit een afgeslagen hoekschop de 0-1 maakte. Na rust kwam Excelsior'31 als herboren uit de kleedkamer. De gelijkmaker van Hakim Ezafzafi lag er na een snelle uitval over rechts binnen een minuut in. De 2-1 kwam van de voet van Hielke Penterman. Hij liep een voorzet van Ezafzafi binnen. Op basis van de tweede helft was de overwinning van de thuisploeg verdiend.

Doelpunten 33. Mark Koetsier 0-1, 46. Hakim Ezafzafi 1-1, 68. Hielke Penterman 2-1
Scheidsrechter W.H. Kuijntjes
Toeschouwers 650
Excelsior '31 Melvin Koetsier, Mirko Zwiers, Pim ten Have, Joost Krijns (46. Cem Köse), Tom Smoes, Michel Gerritsen Mulkes, Stefan Maat, Amanuel Isa, Hielke Penterman, Niek Davina, Hakim Ezafzafi (88. Stefan Groothuis)
DETO Twenterand Anthony van Zaltbommel, Wybe Kram, Mark Koetsier, Maarten Booijink, Koen Fleer (82. Thomas Nijkamp), Muhammed Kaya (69. Stan Nijhuis), Qays Shayesteh, Coplan Soumaoro, Kevin Aman, Lesley Nahrwold, Kevin Peppels (58. Kai Wesselink)
Gele kaart Stefan Maat, Tom Smoes (Excelsior '31), Wybe Kram, Kevin Aman, Coplan Soumaoro (DETO Twenterand)

 

SC Genemuiden - DUNO D. 1-3 (1-1)

De gifbeker voor SC Genemuiden schijnt helemaal leeg te moeten, opnieuw wist de ploeg niet te winnen en de 1-3 nederlaag tegen DUNO zorgt ervoor Sportclub zich echt zorgen moet gaan maken. Het was al weer de vierde nederlaag op rij en tegen DUNO was het team ook niet bij machte om een bevredigend resultaat op de mat neer te leggen. De straffe wind die over het veld joeg hielp ook niet echt mee maar om dit als excuus aan te dragen zou te ver gaan. DUNO speelde het slim, greep zijn kansen en was effectief in de afronding. De drie punten, die de club uit Doorwerth mee naar huis mocht nemen, waren dan ook meer dan terecht.

 

Jochem Jansen (12) zet Nick Buitink van SC Genemuiden onder druk.
Foto: Helmich Lubberts

 

Doelpunten 13. Jochem Jansen 0-1, 17. Sijmon Eenkhoorn 1-1, 48. Nick de Bondt 1-2, 88. Jochem Jansen 1-3
Scheidsrechter G. Stegeman
Toeschouwers 325
SC Genemuiden Daan Huiskamp, Dirk Muis, Roelof de Jong, Jeremy Jonker, Anne van der Kolk, Omar Kavak, Kay Velda, Jan Hooiveld, Rick Doorn (80. Rik Doorn), Sijmon Eenkhoorn, Nick Buitink
DUNO D. Patrick ter Mate, Renzo van Duren, Hans Cooke, Giovanni Scharrenberg, Kevin Sissing (72. Shapoul Ali), Jochem Jansen, Ahmed Lak, Christian Gandu (58. Anass Aamri), Bart van Brakel, Nick de Bondt (84. Fränkel Purrel), Jordy Balk
Gele kaart Rick Doorn, Dirk Muis (SC Genemuiden), Christian Gandu, Ahmed Lak, Giovanni Scharrenberg, Jochem Jansen (DUNO D.)
Rode kaart Sijmon Eenkhoorn (SC Genemuiden)

 

Flevo Boys - Urk 0-0 (0-0)

Flevo Boys en Urk maakten er, mede door de zware weersomstandigheden, geen spektakel van voor de in grote getalen opgekomen toeschouwers. De start van de wedstrijd was voor Flevo Boys, dat met een vrije trap van Madih Doufikar al snel dichtbij een doelpunt was. Ook nog in het eerste kwartier was Timon Rorije dicht bij de 1-0 met een lob op het dak van doel. De strijd speelde zich in het vervolg van de wedstrijd met name af op het middenveld, met veel doelloze diepe ballen en een recordaantal ingooien als resultaat van de chaotische strijd. Want strijd was er volop. Urk was in de slotfase het gevaarlijkste, toen Flevo Boys met de linies verder uit elkaar kwam te spelen. Een winnaar kwam er op deze avond niet meer en beide ploegen konden daar achteraf mee leven.

Scheidsrechter M.A. Roeleveld
Toeschouwers 1200
Flevo Boys Rodney Rosink, Arnoud Post, Björn Adams, Wesley Meijer (27. Duane Tjen-A-Kwoei), Roelof Strikwerda, Ivar Span (71. Aran Nijboer), Aron Strengholt, Tomas Boer, Madih Doufikar (61. Frank Post), Timon Rorije, Johan Tiems
Urk Richard Strijker, Maarten Dijkhuizen, Klaas Kramer, Hessel Snoek, Marinus Snoek, Riekelt Nentjes, Bennie Dunnink, Jan van Slooten, Riekelt Jan Brands, Lucas Schraal (65. Lucas Nagel), William de Boer

 

SDC Putten - Sparta Nijkerk 1-2 (0-1)

Voor de neutrale toeschouwer was het meer spannend dan mooi voetbal. Sparta Nijkerk domineerde de eerste helft al kwamen er amper goede kansen voor beide teams. Toch kwam halverwege de eerste helft Sparta Nijkerk op voorsprong door een afstandsschot (35 meter) van Bryan Burgerhout. Ook kreeg Sparta Nijkerk de gelegenheid om de voorsprong te verdubbelen door een fout van de Puttense doelman maar het vizier stond niet op scherp. De tweede helft was gelijkwaardig en verzuimde de Nijkerkers om de score uit te breiden. Kees Pluim bracht SDC Putten op gelijke hoogte bracht. Het werd spannend en SDC Putten probeerde de overwinning over de streep te brengen maar door een grote fout van doelman Van Barneveld wist Jesse Buitenhuis, die amper een minuut in het veld stond de 1-2 voor de Nijkerkers aan te tekenen. In blessuretijd scoorde SDC Putten maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Sparta Nijkerk behaalde hierdoor een belangrijke overwinning.

 

Frank Heus (8) en Vincent ter Burg (SDC Putten) hebben oog voor de bal.
Foto: Arjen Gerritsma

 

Doelpunten 22. Bryan Burgerhout 0-1, 81. Kees Pluim 1-1, 88. Jesse Buitenhuis 1-2
Scheidsrechter S. Shukrula
Toeschouwers 1000
SDC Putten Martin van Barneveld, Thomas Amende, Rob Buter, Iwan Bos (74. Kevin van der Vlag), Sander Duits (86. Benjamin Huiskamp), Jurian van den Brink, Kees Pluim, Rob Knul, Rick van den Brink, Vincent ten Burg, Wilbert Tomassen
Sparta Nijkerk Manuel Hoogewoning, Mohammed al Haydar, Leon Broekhof, Bryan Burgerhout (90. Justin van Groen), Frank Heus (92. Mark Groenewoudt), Donny van der Wal, Oskar van Logtestijn, Rob Diderik, Jerry Geurtsen, Adriaan Kruisheer, Gilbrano Plet
Gele kaart Sander Duits, Rick van den Brink, Thomas Amende (SDC Putten), Oskar van Logtestijn, Jerry Geurtsen (Sparta Nijkerk)

 

Buitenpost - WHC afgelast

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.