Nieuws

Hoofdklasse A: Volendam laat dip voor wat het is

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

16 maart 2019

Volendam lijkt de dip van na de winterstop nu wel definitief achter zich te hebben gelaten. De koploper van de hoofdklasse won met 2-0 van middenmoter Smitshoek en dat was na een reeks van tegenvallers al weer de derde driepunter op rij. En als de Volendammers doorstomen, zit er voor Ter Leede niets anders op dan ook maar te winnen. Met een laat doelpunt (1-2 in 89-ste minuut) van Jim Gillissen voldeden de Sassenheimers aan die opdracht.

Slachtoffer was XerxesDZB dat eindelijk sinds lange tijd hard op weg leek nu eens niet te verliezen, maar uiteindelijk toch weer met lege handen van het veld liep. Het was de zestiende competitienederlaag op rij voor de Rotterdammers, die zich geen illusie meer zullen maken het avontuur in de hoofdklasse te kunnen vervolgen.

Swift boekte zijn vierde overwinning op rij en alle zorgen omtrent positie op de ranglijst zijn vervlogen. De Amsterdammers lieten Jodan Boys weinig kans. De Gouwenaren, zo goed op dreef in de tweede periode die ze nog steeds winnend kunnen afsluiten, keken bij rust al tegen een 0-4 achterstand aan. Dat werd ook de eindstand.

Zwaluwen is de andere kanshebber op de tweede periode, maar de Vlaardingers moesten wel hun meerdere erkennen in FC 's-Gravenzande (1-3).

Achilles Veen had in de strijd tegen degradatie het liefst drie punten op zak gestoken, maar bleef op eigen veld op 0-0 steken tegen SC Feyenoord.

 

Achilles Veen - SC Feyenoord 0-0 (0-0)

Wind was de bepalende factor bij de wedstrijd tussen Achilles Veen en SC Feijenoord. In de uitwedstrijd behaalde Achilles Veen een dik verdiend punt, dus waren de verwachtingen positief. In de eerste helft had Achilles Veen de wind in de rug maar bleef de 0-0 op het scorebord staan .Na de rust een iets sterkere thuisclub, maar gescoord werd er niet en moesten beide partijen genoegen nemen met een punt.

Scheidsrechter F. Berg
Toeschouwers 546
Achilles Veen Jamil Kools, Sem van der Pijl, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Ayden Kuijpers, Theo Martens, Ilias Zaimi, Thomas de Man, Sen Aerts (69. Roel de Kruik), Niek Wilborts, Berry Sonnenschein
SC Feyenoord Rick van der Burg, Jordy Dobber, Jerry Tieleman, Joris van Eijck, Kevin Patijn (42.Shabir Isoufi), Jessie Oostrum, Sandin Avdic, Ricardo Merrelaar (69.Jordi de Zwart), Tim Schoonheijm, Junior Obiku, Serginho van Axel-Dongen
Gele kaart Jamil Kools, Ilias Zaimi (Achilles Veen)

 

Jodan Boys - Swift 0-4 (0-4)

Swift behaalde een eenvoudige overwinning op Jodan Boys. In de 23-ste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong dankzij een knappe kopbal van Fidel Yilmaz. Daarna profiteerde de formatie van Bart Logchies optimaal van een aantal misverstanden in de verdediging van Jodan Boys. Carlos Groen, Fidel Yilmaz en Jesse Dingjan bepaalden dankbaar de ruststand op 0-4.
Jodan Boys kon amper een vuist maken. In de tweede had Jodan boys meer balbezit maar kwam Swift nimmer meer in gevaar. In de omschakeling kreeg de ploeg de betere kansen maar stond het vizier niet meer op 'scherp'. De wedstrijd eindigde dan ook in een verdiende 0-4 uitslag.

Doelpunten 23. Fidel Yilmaz 0-1, 26. Carlos Groen 0-2, 33. Fidel Yilmaz 0-3, 41. Jesse Dingjan 0-4
Scheidsrechter W.M. Kieft
Toeschouwers 250
Jodan Boys Wouter Beukers, Michel Verkaik (71. Kevin de Vries), Roald Heerkens, Mark Veerman, Vincent Verbond, Leroy Brank, Jordi Tuithof (64. Nadir Mohandis), Yusri el Kandoussi, Bradley el Idrissi (58. Fanny Waandels), Mo Bellahcen, Jorn van Lunteren
Swift Joost Meendering, Fidel Yilmaz, Teun van Zweeden (89. Jouke Spanninga), Mike Ruijter, Guido Moelee, Dennis Dinkgreve, Jesse Dingjan, Max van Wakeren, Sean den Hoed (87. Jose Nhoca), Carlos Groen, Ron Rosenhart
Gele kaart Mo Bellahcen (Jodan Boys), Max van Wakeren (Swift)

 

Volendam - Smitshoek 2-0 (1-0)

Volendam behaalde een nuttige overwinning op weg naar ..... Een stormachtig gebeuren, maar van goed voetbal was geen sprake. Toch kwamen de oranjehemden binnen twee minuten op voorsprong door een doelpunt van Nick Tol. Deze tussenstand bleef tot aan de rust zo staan. Over en weer kansen, maar geen bal die er meer in wou.
In de tweede helft werd het al niet veel beter, maar Niels Springer zorgde na een goede Volendamse aanval toch voor de 2-0.

Doelpunten 2. Nick Tol 1-0, 73. Niels Springer 2-0
Scheidsrechter R. Groenewegen
Toeschouwers 300
Volendam Sander Binken, Sonny Tol, Henny Schilder, Wessel Stuyt, Jaap Tol, Nick Tol, Niels Springer, Harry Zwarthoed, Joey Tol (86. Azeddine Sout), Stefan Plat (77. Patrick Bond), Nick Tuyp
Smitshoek Mike van de Wijngaart, Lorenzo Braaf, Rutger van der Kleij (76. Mitchell Abdoel), Frank Karreman, Erwin Nuijtinck, Thijs Oomsen, Jochem van den Biggelaar, Alex Rekondie, Ryan van Dijk, John van Vugt, Bart Deprez

 

XerxesDZB - Ter Leede 1-2 (0-1)

Wederom lukte het XerxesDZB niet om minimaal een punt over de streep te trekken. In blessuretijd maakte Ter Leede de winnende goal. In de eerste helft verzuimden de bezoekers om afstand te nemen mede door uitstekende reddingen van de 44-jarige keeper Jim Nederhand, die daardoor de thuisploeg in de wedstrijd hield. De inzet en strijdlust brachten dus bijna weer een punt maar het mocht de Rotterdammers wederom niet baten.

Doelpunten 38. Ian van Otterlo 0-1, 79. Leonardo de Pina 1-1, 90. Jim Gillessen 1-2
Scheidsrechter J. Rozendal
Toeschouwers 200
XerxesDZB Jim Nederhand, Stefan Dams (82. Joel van de Ven), Leon van den Berg,Gabriel Garcia Mendes, Mike Navajes Sanchez, Mo Arajai, Bruce van Kesteren, Leonardo de Pina, Jim havenaar (67. Eugunio Leerdam), Robin Driesse, William Darjij
Ter Leede Michael Bekkers, Mike Boelee, Ben van der Lans, Sami Mouchih, Jeffrey Bok, Ian van Otterlo, Omar Limon (80. Joey van den Berg), Steven Wajer, Toon Zwetsloot(67. Jim Gillissen), Rob Zandbergen, Brayan Caicedo Mosquera (36. Robert Steemers)
Gele kaart William Darjij, Stefan Dams, Gabriel Garcia Mendes (XerxesDZB), Ben van der Lans (Ter Leede)

 

Zwaluwen - FC 's-Gravenzande 1-3 (0-1)

In het eerste bedrijf was FC ’s-Gravenzande op een goed bespeelbare grasmat de bovenliggende partij. De bezoekers creëerden meer kansen dan de thuisploeg, waarvan er uiteindelijk één werd benut
Na de thee was het Zwaluwen dat de klok sloeg. De Westlanders moesten terug en via een terecht gegeven penalty kon Justin van Mullem de dik verdiende 1-1 aantekenen. Zwaluwen wilde meer en met kunst en vliegwerk hield FC ’s-Gravenzande stand. Zoals zo vaak lukt het dan de tegenstander wel en via een droog afstandsschot kwamen de Westlanders uit het niets op 1-2.
Daarna volgden ondanks de feestvreugde in dezelfde minuut voor FC 's-Gravenzande eerst een rode kaart voor een obsceen handgebaar en twee tellen later twee gele kaarten dus rood vanwege aanmerkingen op de leiding en applaudisseren richting de arbiter van dienst.
Met negen verdedigde de FC de voorsprong met verve, terwijl Zwaluwen alleen nog met hoge ballen het doel van Danny Koning bestookte. Zonder succes overigens.
In de slotseconde ging ook Zwaluwen doelman Marvin van Tienen bij een corner mee naar voren. Via een snelle counter maakte FC ’s-Gravenzande dankbaar gebruik en plaatste de bal leep in het verlaten doel, 1-3 en wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk een zure nederlaag voor de Vlaardingers die op basis van de tweede helft meer hadden verdiend. Het grootste compliment was voor de terreinchef van Zwaluwen die het veld ondanks alle regen goed bespeelbaar had kunnen maken.

Doelpunten 39. Frank Broos 0-1, 58. Justin van Mullem 1-1, 79. Sander Koeleman 1-2, 90+4. Frank Broos 1-3
Scheidsrechter C.J.L.P. Berben
Toeschouwers 312
Zwaluwen Marvin van Tienen, Erwin de Groot, Sten Wever (58. Raoul Gillet), Robin Hofman (83. Gilliomar Leona) , Justin van Mullem, Jerry Scholman, Joseph Gonçalves, Tevyn Biekman, Tiemen Noordam, Anthony Piqué (84. Rick van der Struis), Youri Verschoor
FC 's-Gravenzande Danny Koning, Gijs Abbas, Roy Vermolen, Sander Koeleman, Twan van Meerten, Rick Boers (81. Pascal Broch), Frank Broos, David Belic, Samet Dag, Ziko Özdemir, Jan Verduijn (69 Yuri Westhoff)
Gele kaart Anthony Piqué (Zwaluwen), Ziko Özdemir (FC 's-Gravenzande)
Rode kaart Sander Koeleman, David Belic (2x geel) (FC 's-Gravenzande)

 

Capelle - DFS afgelast

 

Nootdorp - FC Rijnvogels afgelast

 

Spijkenisse - Jong FC Den Bosch afgelast

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.