Nieuws

Derde divisie: Derde thuisnederlaag Noordwijk

Wedstrijdverslag
Derde divisie
Competitie

 

16 maart 2019

Noordwijk leed zijn derde thuisnederlaag van het seizoen. Na SteDoCo en ODIN ’59 verliet ook FC Lisse met de volle winst sportpark Duinwetering. De in twee keer benutte strafschop van Rowdy van der Putten (net voor de pauze) maakte uiteindelijk het verschil. Na rust liep de koploper van de Derde divisie te hoop, maar de Lissenaren verblikten en verbloosden niet meer.

Quick Boys veegde de vloer aan met DOVO (5-0) en beleefde daardoor een glorieuze dag. De Katwijkers van Nieuw Zuid staan nu samen met DVS '33 Ermelo, dat de winst deelde met VVOG (1-1), op vijf punten van de Noordwijkers.

Hoek had ook kunnen aanhaken, maar deed met de 3-1 nederlaag bij Ajax een 'sur place'. De Ajacieden beginnen inmiddels met rasse schreden hun doel van handhaving te naderen.

Jong FC Groningen sprong in de middenmoot over ODIN '59 heen. Met twee late goals trokken de jonge profs de 3-1 overwinning naar zich toe.

Beide Friese ploegen wonnen in spectaculair verlopen duels. Harkemase Boys kwam bij ASWH met 2-0 achter maar na negentig minuten kwam er een 2-3 eindstand op het formulier te staan. ONS Sneek kreeg een kwartier voor tijd van SJC de 2-3 te incasseren, maar de Noordwijkers slikten in de slotfase een dubbele bittere pil (4-3). Drie heel belangrijke punten voor Oranje Nassau Sneek met het oog op de ranglijst.

SteDoCo had geen enkele moeite nummer voorlaatst Achilles '29 naar een forse 4-0 nederlaag te spelen. Na een 3-0 stand bij rust deed de ploeg uit Hoornaar het zelfs na de pauze kalm aan.

Eemdijk pakte in de late middagwedstrijd (aftrap 17.00 uur) zijn derde overwinning op rij. De Diekers wonnen met 0-1 van De Dijk dat daardoor op de laatste plaats bleef staan. Eemdijk heeft nu een marge van drie punten opgebouwd met de rechtstreekse degradatieplaatsen.

 

Ajax - Hoek 3-1 (0-0)

Op de 3-1 overwinning van Ajax viel voor Hoek weinig af te dingen. De uitslag had ook zomaar nog hoger kunnen uitvallen. Hoewel ook de wind zijn partijtje mee blies, was Ajax van meet af aan bezig met het behalen van een overwinning. De Ajacieden speelden goed en overtuigend. Hoek liet het zich maar een beetje welgevallen, al leken de Zeeuwen er in de tweede helft toch nog een serieuze krachtmeting van te gaan maken, maar verder dan de aansluittreffer kwamen de bezoekers niet. Pas in de slotminuut gooide Ajax het duel in het slot, maar dat had ook al veel eerder kunnen gebeuren.

 

Niemand van Hoek legt Sonny Pronk (19) een strobreed in de weg. De Ajacied kan volledig vrij de 3-1 binnen koppen.
Foto: Patricia Maljaars

 

Doelpunten 50. Kenneth Misa-Danso 1-0, 62. Ricardo Fransberg 2-0, 65. Rik Impens 2-1, 89. Sonny Pronk 3-1
Scheidsrechter M.A. de Bruijn
Toeschouwers 150
Ajax Stephan Veenboer, Mitchell Burgzorg, Toer Bouwman, Roy Deken, Jake Wollgarten, Bart Spil, Ricardo Fransberg (78. Sonny Pronk), Glenn van Zoolingen, Ralph Jurka (69. Siver Abdulrahman), Marijn Sterk, Kenneth Misa-Danso (61. Kevin Owusu Asara)
Hoek Vin Vercouteren, Lionel Fitsch, Gert Jan van Leiden, Reguillo Vandepitte, Karim Bannani (24. Zinou Chergui), Sven Mbikulu, Jonathan Constansia, Rik Impens, Gianni Tiebosch (62. Levi Mombarg), Kyle Doesburg, Ruben de Jager
Gele kaart Reguillo Vandepitte (Hoek)

 

DVS '33 Ermelo - VVOG 1-1 (0-0)

Weer slaagde VVOG er in de derby van de Veluwe het beste uit het Ermelose spel te halen. In de gelijk opgaande opening waren de twee eerste mogelijkheden voor de bezoekers, waar DVS daarna kansen had in een periode van een veldoverwicht. De beste kans was voor de rust nog voor de Harderwijkers, maar die ging voorlangs. Na de thee lag het meeste initiatief tegen de wind in bij de thuisclub, maar halverwege het tweede bedrijf profiteerden de Harderwijkers optimaal van zwak uitverdedigen. Weer dreigde er een nederlaag voor de geelzwarten. Een goed genomen vrij trap bracht de gastheren weer langszij. Hoewel VVOG in de slotminuten nog een hele goede kans kreeg, moesten spelers, trainers en supporters tevreden zijn met een gelijkspel in een matige derby.

Doelpunten 62. Caifano Latupeirissa 0-1, 72. Soufian Moro 1-1
Scheidsrechter E.P.W. Thijs
Toeschouwers 1500
DVS '33 Ermelo Paul Eppink, Frank van der Burg, Jorran van Santen, Dennis Hollart, Roald de Vries, Oktay Öztürk, Coen Vloedgraven, Christiaan van Hussen, Soufyan Moro (84. Basil Camara), Berry Powel (61. Daniël van Warven), Olivier Pilon
VVOG Wouter Polhoud, Jeffrey Snijders, Jan Jurriën Hop, Tim Muller, Desmond Sturing, Harrie Kersten, Wilko Braam, Thomas Vossebelt (74. Joshua Tijdens), Mike Ahrens, Caifano Latupeirissa, Pernelly Biya
Gele kaart Christiaan van Hussen, Soufian Moro, Oktay Öztürk (DVS '33 Ermelo), Thomas Vossebelt, Wouter Polhoud, Mike Ahrens (VVOG)

 

Noordwijk - FC Lisse 0-1 (0-1)

Een vreemde wedstrijd aan de Duinwetering. Niet geheel verrassend met de enorme wind die vol over het veld raasde. Noordwijk was over de hele wedstrijd gezien de ploeg met het meeste overwicht maar de beste kansen waren uiteindelijk voor Lisse. Met name Siali was gevaarlijk. In de eerste helft kreeg Van Staveren een mooie kans maar vond doelman Cummins en schoot Achefay op de binnenkant van de paal. Siali stuitte doelman Rondeltap na een mooie aanval. Kort voor rust kreeg Lisse een strafschop. De overtreding leek erg licht maar de scheidsrechter en zijn assistent waren overtuigd. Van der Putten schoot in de rebound van zijn eigen strafschop raak. In de tweede helft probeerde Noordwijk van alles maar de eindpass was zelden goed waardoor grote kansen uitbleven. In de counters was Lisse een aantal keer dicht bij een treffer. Kort voor tijd claimde Noordwijk een penalty vanwege hands. Het was er ook één maar leidsman Vries had een dergelijke situatie aan de overkant even daarvoor ook niet bestraft. Lisse pakte een mooie driepunter.

Doelpunten 45. Rowdy van der Putten (strafschop) 0-1
Scheidsrechter J.J.M. Vries
Toeschouwers 650
Noordwijk Roy Rondeltap, Martijn le Congé, Rob Overvliet, Maurice van der Neut, Brayen Bröcker, Thomas Reynaers, Nick van Staveren, Emiel Wendt, Sabir Achefay (77. Sander Bosma), Denzel James, Tjeerd Westdijk
FC Lisse Erik Cummins, Justin Valk, Lars Rauws, Ayoub Ait Afkir (20. Bryan Iliohan), Rowdy van der Putten, Rick Vermeulen (68. Bas Buimer), Bert Koomen, Boyd Stevens, David Verweij, Oussama Siali (87. Younes Ouaali), Moubarak Adouch
Gele kaart Roy Rondeltap (Noordwijk), David Verweij (FC Lisse)

 

SteDoCo - Achilles '29 4-0 (3-0)

Met een lastige wind, die schuin over het veld stond, was het moeilijk om er een mooie wedstrijd van te maken. Uiteindelijk lukte dat de thuisploeg nog het beste en wist zodoende in de gehele wedstrijd te domineren. Nog voor de rust vonden de mannen van Gijs Zwaan drie keer het net en feitelijk was daarmee de wedstrijd gespeeld. Ook na de pauze kon Achilles '29 geen vuist maken en scoorde SteDoCo nog een keer, uitmondend in een verdiende 4-0 overwinning.

Doelpunten 17. Guytano dos Santos 1-0, 33. Joran Schröder 2-0, 40. Joran Schröder 3-0, 72. Jeroen Sterrenburg 4-0
Scheidsrechter M. Vos
Toeschouwers 200
SteDoCo Bryan Jongeneel, Etiën Mariana, Marlon Pereira, Hayri Pinarci, Guytano dos Santos, Joran Schröder, Mark Smith, Jeroen Sterrenburg 88. Dietmer Mesker), Vincent Verheul (78. Medhani Habtemariam), Benjamin van Wanrooij (78. Rensy Barradas), Jesse Wielinga
Achilles '29 Mike Hauptmeijer, Kerem Cifci, Juliën Clout, Bram van Dongen, Thomas Loning (75. Yunus Efe), Joey Dekkers, Kadir Usta, Kevin Schmidt, Alper Yaldiz (75. Ivan Torrellas), Boris Rasevic, Desire Ruhindwa (75. Lucas Martthew Raposo)

 

ASWH - Harkemase Boys 2-3 (2-2)

Bij ASWH zal men zich nog wel eens achter de oren krabben als er wordt teruggedacht aan de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys. Veertig minuten lang was er namelijk geen vuiltje aan de lucht voor de Ambachters, die een 2-0 voorsprong opbouwden en kansen op meer treffers lieten liggen. Harkemase Boys was nog niet gevaarlijk geweest, maar in drie minuten tijd bogen de Friezen de achterstand nog voor rust om. Een comeback uit het niets, waarna beide teams in de tweede helft loerden op de winnende treffer. Omdat Harkemase Boys de enige ploeg was die scoorde, namen de noorderlingen de volle buit mee en bleef ASWH met een kater achter.

Doelpunten 16. Peter Verhoeve (strafschop) 1-0, 29. Lester Pires 2-0, 40. Robert Stelpstra 2-1, 43. Henny Bouius 2-2, 72. Jochem van Putten 2-3
Scheidsrechter G. Keijl
Toeschouwers 441
ASWH Stefan Kok, David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp (82. Bilal El Amrani), Jesper van den Bosch, Menno Vooges, Fabian Korporaal, Nick Slotboom (82. Nebi Tiryakioglu), Ismail Yildirim, Lester Pires
Harkemase Boys Erick Jansema, Jesse Renken, Jens Jurn Streutker, Iloba Achuna, Joris Voest, Dennis van Duinen, Noureddine Boutzamar (87. Willem Huizing), Henny Bouius, Jochem van Putten, Robert Stelpstra (46. Mark Bruintjes), Pier Veldman
Gele kaart Ismail Yildirim (ASWH)

 

Jong FC Groningen - ODIN '59 3-1 (1-1)

Op een winderig Sportpark Corpus den Hoorn begon onder-23 niet goed aan de wedstrijd. De eerste treffer was voor de gasten van ODIN ’59. Binnen het eerste kwartier zorgde Matthijs Hardijk voor de gelijkmaker. Vervolgens duurde het ruim een uur voordat het verzet bij de amateurs gebroken was. In de laatste tien minuten van het duel maakten de beide Daniëls het verschil. Door de zege klimt de ploeg van trainer Alfons Arts weer een plekje op de ranglijst en is nu zesde. ODIN ’59 zakt naar plaats acht.

 

Doelman Jan Hoekstra van Jong Groningen is al verslagen, maar de kopbal van Nigel Hardenberg gaat naast.
Foto: Hans Willemse

 

Doelpunten 10. Eelke de Graaf 0-1, 15. Matthijs Hardijk 1-1, 83. Daniel Bouman 2-1, 88. Daniël van Kaam 3-1
Scheidsrechter F.E. ter Brake
Toeschouwers 200
Jong FC Groningen Jan Hoekstra, Tapmahoe Sopacua, Kellian van der Kaap, Lars Kramer, Luuk Wouters, Daniël van Kaam, Daniel Bouman, Mees Gootjes, Jhurrey Margaritha (79. Gerald Postma), Thijs Dallinga, Matthijs Hardijk
ODIN '59 Mike van Vliet, Jordi Tiktak, Mart Willemse, Ron Scheffer, Nigel Hardenberg, Eelke de Graaf, Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek, Billy Tavares (82. Tim van Gelder), Mitchel Bormann (84. Jurjen Dikker), Jim Hulleman
Gele kaart Lars Kramer, Mees Gootjes (Jong FC Groningen)

 

ONS Sneek - SJC 4-3 (1-2)

Je zou de wedstrijd tussen ONS Sneek en SJC kunnen karakteriseren als: ‘ONS Sneek….en hoe de toekomst in twee minuten kan veranderen.’ In deze matige wedstrijd liep ONS Sneek lang achter de feiten aan. Voor rust bleek SJC optimaal van de wind te profiteren. Van de schaarse doelrijpe momenten benutten de Noordwijkers er twee. De aansluitingstreffer van Yumé Ramos, vlak voor rust, bleek achteraf goud waard. Want in de tweede helft voetbalde ONS Sneek mede door het windvoordeel wat gemakkelijker en kwam het halverwege langszij (2-2). SJC gaf zich nog niet gewonnen en nam opnieuw de leiding door invaller Melvin van Stijn. Maar in de 88-ste en 89-ste minuut trok ONS Sneek de wedstrijd alsnog naar zich toe door twee mooie aanvallen doeltreffend af te ronden. Grote man bij de Snekers was Yumé Ramos die drie keer scoorde.

 

Yumé Ramos scoort koppend de 2-2 voor ONS Sneek. De spits zou in totaal driemaal doel treffen.
Foto: Rob Bosma

 

Doelpunten 34. Serge Fatima (e.d.) 0-1, 39. Jordy Groot (strafschop) 0-2, 45. Yumé Ramos 1-2, 68. Yumé Ramos 2-2, 77. Melvin van Stijn 2-3, 88. Curty Gonzalez 3-3, 89. Yumé Ramos 4-3
Scheidsrechter S. Dröge
Toeschouwers 400
ONS Sneek Barry Ditewig, Denzel Prijor, Serge Fatima, Nick Kuipers, Jelle Jan de Graaf (82. Martijn Barto), Frits Dantuma, Nick Burger, Ale de Boer, Kevin Meijer (82. Genridge Prijor), Yume Ramos, Curty Gonzalez
SJC Björn Haggerty, Demir Strojil, Tom Broekhuizen, Mike van Toor, Jordy Groot, Stef van der Zalm (84. Mark Turk), Jelle van Went (58. Emin Vilasaku), Rick van Dijk (62. Melvin van Stijn), Youssef el Baouchi, Tom Duindam, Abbas al Tamimy

 

Quick Boys - DOVO 5-0 (2-0)

Quick Boys heeft een monsterzege behaald op DOVO. Bij rust stond Quick Boys 2-0 voor terwijl de thuisploeg het tegen de wind in speelde. Bij DOVO ging zowat elke bal over de zij- en achterlijn waardoor de Veenendaalers niet tot echte kansen kwamen. In het tweede bedrijf kwam Quick Boys al snel op 3-0 waardoor de wedstrijd al gespeeld leek. DOVO kon met de tegenwind niets meer afdwingen terwijl Quick Boys zelfs uitliep naar 5-0.

Doelpunten 18. Marc de Kruijs 1-0, 43. Jeffrey Ket 2-0, 49. Marc de Kruijs 3-0, 68. Kay Tejan 4-0, 88. Dennis Kaars 5-0
Scheidsrechter A.L. v.d. Ketterij
Toeschouwers 1283
Quick Boys Paul van der Helm, Dennis van der Plas, Joey Ravensbergen, Mohamad Mahmoed (34. Mohamad Mahmoed), Dennis Kaars, Marc de Kruijs (61. Kay Tejan), Jeffrey Ket, Jesse van Nieuwkerk, Chima Bosman, Cem Sahin, Jeroen Tesselaar
DOVO Rodney Ubbergen, Ralph Hovestad, Nando Wormgoor, Yannick Zeeman, Simon van Zeelst, Joshua Patrick, Abderrahim Loukili, Roy Bakkenes, Marley Berkvens, Enrico Patrick (65. Muhamed Velagic), Mitchell de Zwart

 

De Dijk - Eemdijk 0-1 (0-1)

De eerste kans van de wedstrijd was voor Eemdijk (schot van Zakaria el Bennay gestopt), maar De Dijk antwoordde snel via Mounir Darrazi, die de lat trof met zijn doelpoging. Later in de eerste helft moest Eemdijk-doelman Gerben Jan Ruizendaal diverse keren handelend optreden om zijn ploeg overeind te houden. Vlak voor rust sloeg echter Eemdijk toe. Op een strakke voorzet van Zeger Beukers dook El Bennay bij de tweede paal op de juiste plaats op. Eemdijk gokte in de tweede helft nog sterker dan voor de pauze op de snelle uitbraak. Echt grote kansen leverde die strijdwijze niet op. Ook De Dijk kreeg weinig mogelijkheden. De defensie van Eemdijk bleek een hechte muur.

Doelpunten 43. Zakaria el Bennay 0-1
Scheidsrechter L.P.S. Cairo
Toeschouwers 75
De Dijk Nick Borgman, Hjalmar Oomens, Mounir Darrazi, Djamal Werkzam, Randill Verwey, Mick Cristophersen, Kubilay Koylu (82. Sami Haouam), Brian Grootheusheidkamp, Bilal Amarzagouio (73. Damian Menzo), Jawhar Ahannach, Sammie Fiddani
Eemdijk Gerben Jan Ruizendaal, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Klaas de Graaf, Michel Goossensen, Jeffrey van den Dikkenberg, David van de Groep, Rafik el Hamdi, Zakaria el Bennay (90. Syrano Morrison), Yannick Bouw, Tim van Halteren (46. Jasper Bolland)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.