Nieuws

Tweede divisie: IJsselmeervogels terug op kop

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

16 maart 2019

In de wetenschap dat AFC met 4-2 verloren had van GVVV, begon IJsselmeervogels aan zijn tweede helft tegen Katwijk. Lang zag het ernaar uit dat de 'rooien' met drie punten voorsprong verder weekend zouden gaan vieren, maar het werd slechts één puntje marge met de Amsterdammers. In de slotfase sloeg een zeker lijkende overwinning voor de Vogels toch nog om in een 1-1 gelijkspel. Maar de herhaalde beweging was wel een feit. IJsselmeervogels pakte de kop weer over van AFC.

Katwijk schoot met de 1-1 aan de Westmaat in feite niet zo veel op. De oranjehemden liepen een puntje in op AFC, maar de afstand naar IJsselmeervogels (zeven punten) bleef gehandhaafd.

GVVV zorgde voor de verrassing van de middag. AFC heeft negentig minuten lang tegen een achterstand moeten opboksen. Na de 2-0 volgde wel de 2-1, maar de Veenendalers voerden de marge weer op om ook na de 3-2 stoer overeind te blijven.

Excelsior Maassluis blijft goed presteren. Deze keer maakten de tricolores een einde aan een sterke reeks van De Treffers. De Groesbeekers keerden zonder al te veel tegenspraak gegeven te hebben met een 2-0 nederlaag terug naar huis.

Gezien de prestaties van de voorbije weken verloor Scheveningen toch enigszins onverwacht van Spakenburg. De 'blauwen' verlieten Houtrust met een 2-4 overwinning. Veel schade liep de ploeg van John Blok op de ranglijst niet op, omdat ook Barendrecht en FC Lienden geen punten pakten.

In de kelder leek Barendrecht lange tijd op weg naar drie punten, maar Carlos Opoku haalde er namens Rijnsburgse Boys in de slotfase een vette streep door met twee doelpunten (3-2). Een bitterzure tegenvaller voor de Barendechters, die later op de avond vernamen dat VVSB had met 3-2 had gewonnen van de Koninklijke HFC en nu de ploeg van Jack van den Berg in de nek hijgt.

Ook voor FC Lienden, twee punten boven Barendrecht, ligt smart om de hoek voor het oprapen. De Liendenaren kwamen nog wel op voorsprong tegen Jong Vitesse maar de jonge Arnhemmers lieten daarop duidelijk zien dat ze sterker (4-2) waren.

Jong Almere City FC is na de 2-1 nederlaag bij HHC Hardenberg opnieuw een stap dichter bij rechtstreekse degradatie gekomen. Naaste concurrent Jong Sparta, die wel met 1-2 verloor van Kozakken Boys, staat een paar mijl hoger op de ranglijst.

 

Excelsior Maassluis - De Treffers 2-0 (0-0)

In een wedstrijd waarbij de wind een grote hoofdrol speelde, heeft Excelsior Maassluis zich prima gerevancheerd van de nederlaag van vorige week tegen hekkensluiter VVSB. Tegen De Treffers, een ploeg die na de winterstop nog niet had verloren, werd met 2-0 gewonnen waardoor de ploeg van trainer Dogan Corneille blijft meedoen voor een top-3 klassering.
In de tweede helft opende Daan Blij de score waarna Tobias Kleijweg na ruim een uur spelen de wedstrijd op slot gooide. In het verdere verloop van de wedstrijd liet Excelsior Maassluis diverse kansen liggen om de score verder op te voeren maar kwam de thuisploeg achterin niet meer in de problemen.

Doelpunten 48. Daan Blij 1-0, 63. Tobias Kleijweg 2-0
Scheidsrechter T.R. Winkel
Toeschouwers 500
Excelsior M. Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Stephan Kruithof, Daan Blij (52. Marouane Afaker), Vincent van den Berg, Giovanni da Fonseca, Tobias Kleijweg, Kevin Dercks, Sekou Sylla, Sefa Kurt, Milan van Ewijk
De Treffers Niels Kornelis, Frenk Keukens, Bryan Sirvania, Niek Versteegen, Robin Janssen, Lowie van Zundert, Boy van de Beek (77. Aleksandar Jankovic), Coen Maertzdorf, Bas Hendriks (52. Abel Franssen), Ruben Rodriques, Mees Siers
Gele kaart Kevin Dercks, Giovanni da Fonseca, Sekou Sylla (Excelsior Maassluis), Lowie van Zundert (De Treffers)

 

GVVV - AFC 4-2 (3-1)

GVVV pakte de draad op waar de ploeg die vorige week, na het meer dan verdienstelijke gelijkspel in en bij Katwijk, had achter gelaten. GVVV maakte volop gebruik van de ruimte die de aanvallend ingestelde Amsterdamse koploper weggaf. Nog ruim voordat het half uur was verstreken had Laghmouchi al tweemaal het net getroffen, waarvan vooral de 2-0 het predicaat wonderschoon verdiende. Maar drie minuten na die 2-0 had AFC alweer de aansluitingstreffer op het scorebord geschoten via Jesse. Op een paar speldenprikjes na van de bezoekers, kreeg toch de ploeg van coach Oosterlee de meeste en beste kansen kreeg. Good-old Simon Brouwer verzilverde er daar één van waardoor er een 3-1 ruststand werd genoteerd. Na de thee zou het figuurlijk wel gaan stormen van AFC zijde zo was de verwachting, letterlijk was dat al geval door de forse windvlagen die over het Panhuis bliezen. Maar dit viel alleszins mee, als je als blauwe supporter de wedstrijd volgde, of tegen als je The Reds steunde. Toch zorgde Yordi Teijsse in minuut 60 voor opnieuw de aansluitingstreffer, waar GVVV gezien de mogelijkheden het duel al lang in het slot had kunnen gunnen. De storm op het veld door AFC laaide pas echt op in de slotfase en toen kroop de thuisploeg wonderwel door het oog van de naald. Met de scrimmage van het jaar, tweemaal onderkant deklat en in dezelfde situatie een bal van de lijn, hadden de Veense blauwen het geluk aan hun zijde. In de dying seconds scoorde aanvoerder Terschegget vanaf de elfmeterstip nadat Grot was getorpedeerd en was de absoluut verdiende winst binnen en namen de Veenendalers sportieve revanche voor de kansloze 4-0 nederlaag in de heenwedstrijd in de hoofdstad.

Doelpunten 13. Soufiane Laghmouchi 1-0, 18. Soufiane Laghmouchi 2-0, 21. Matthijs Jesse 2-1, 36. Simon Brouwer 3-1, 70. Yordi Teijsse 3-2, 90+2. Roy Terschegget (strafschop) 4-2
Scheidsrechter F.R. de Winter
Toeschouwers 900
GVVV Johan Jansen, Rodny Hofman, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Simon Brouwer, Laurens van der Voort, Soufiane Laghmouchi (60. Jeremy de Graaf), Mo Bendadi (88. Guido Janssen), Sherwin Grot, Mart de Jong
AFC Patrick Zonneveld, Johan Kulhan, Matthijs Jesse (75. Fouad Belarbi), Milan Hoek (80. Sam Nijpels), Raily Ignacio, Yordi Teijsse, Melvin Grootfaam, Dalian Maatsen, Kenny Teijsse, Jonathan Richard, Cody Claver (27. Derre Kwee)
Gele kaart Bart Hulsbos (GVVV), Jonathan Richard, Derre Kwee (AFC)

 

Scheveningen - Spakenburg 2-4 (0-0)

De wind maakte het lastig voetballen op Houtrust. Voor rust was het de thuisploeg die daar minder moeite mee had en een overwicht had opbouwde. In het eerste kwartier liet Scheveningen drie goede kansen onbenut. De bezoekers werden voor rust sporadisch dreigend via spelhervattingen en zo werd de rust bereikt met 0-0. Na rust profiteerden de bezoekers ogenschijnlijk zonder veel moeite te doen optimaal van uitermate beroerd verdedigen van de thuisploeg en voerde Spakenburg de score op. Scheveningen bleef tussendoor aanvallen en deed dat gevaarlijk, maar miste ook voorin de scherpte waardoor de Spakenburgers de punten meenamen.

Doelpunten 49. Argjend Selimi 0-1, 53. Nathaniël Will 0-2, 65. Mehmet Aldogan 1-2, 74. Kevin Sterling 1-3, 78. Jasper Beekhuis 1-4, 89. Ruben Koorndijk 2-4
Scheidsrechter R.J.A. Gansner
Toeschouwers 750
Scheveningen Björn Bénard, Kevin Gomez Nieto (83. Sergi Roeleveld), Samir El Moussaoui, Jari de Jong, Ruben Koorndijk, Levi Schwiebbe (70. Joël Donald), Mitchell de Vlugt, Barry Rog (79. Gio van Ree), Mehmet Aldogan, Brandon Robinson, Tim Peters
Spakenburg Jordy Deckers (70. Leon ter Wielen), Nathaniël Will, Barry Beijer, Tom van der Neut, Cendrino Misidjan, Giovanni Gravenbeek ( 26. Tom Menting), Japer Beekhuis, Youri Koelewijn, Mike Vreekamp, Philip Ties (18. Argjend Selimi), Kevin Sterling
Gele kaart Kevin Gomez Nieto, Brandon Robinson (Scheveningen), Barry Beijer (Spakenburg)

 

HHC Hardenberg - Jong Almere City FC 2-1 (1-0)

Hoewel HHC Hardenberg voortvarend begon, paste de ploeg van Gert -Jan Karsten zich moeiteloos aan het niveau van de tegenstander, kortom weinig hoogstaand voetbal. Wel bekroonde Ravelino Junte een goed lopende aanval met een doelpunt en beperkte het gevaar van Jong Almere City zich tot enkele gevaarlijke uitvallen. In de tweede helft een totaal ander beeld. Jong Almere City bepaalde de wedstrijd en kwam verdiend op 1-1 door Adrian Ramadani, die vervolgens ook nog enkele grote kansen miste. HHC Hardenberg kon daar maar weinig tegenover stellen. Toch rolde er nog winst voor de Hardenbergers uit de bus, nadat Danny Bouws een niet te missen kans bood aan Rick Hemmink.

Doelpunten 6. Rick Hemmink 1-0, 51. Adrian Ramadani 1-1, 85. Rick Hemmink 2-1
Scheidsrechter A. Bos
Toeschouwers 900
HHC Hardenberg Ramon Nijland, Ryan Snelders (52. Rutger Etten), Ashwin Manuhutu, Glenn Kobussen, Rob van der Leij, Rens van Benthem (62. Sargon Gouriye), Rick Hemmink, Danny Bouws, Ravelino Junte (76. Vincent Schmidt), Jurjan Mannes, Shkodran Metaj
Jong Almere City FC Mike Grim, Nicky van Hilten, Adrian Ramadan (72. Achille Vaarnold), Mitch Willems, Mitchel Bergkamp, Miguel Ramdas, Sam Krant, Kenneth Aninkora (46. Thomas Prinsen), Jelle Goselink, Rogier Benschop, Tarik Evre (88. Sheverinio Blanker)
Gele kaart Rutger Etten (HHC Hardenberg)
Rode kaart Mitch Willems (Jong Almere City FC)

 

Jong Sparta - Kozakken Boys 1-2 (0-1)

Kozakken Boys was meteen de bovenliggende partij en oogstte vlot de beloning voor zijn goede spel. Na rust verschoof het spelbeeld meer naar de kant van de Spartanen, die tien minuten na de pauze ook op gelijke hoogte kwamen. Deze stand konden de jonge profs niet vasthouden, want Mark Veenhoven (oud-Spartaan) zette met een rake kopbal de Werkendammers opnieuw op voorsprong. Het Rotterdamse slotoffensief leverde alleen nog een schot op van Elayis Tavazan, dat de lat trof.

Doelpunten 13. Leon Bot 0-1, 55. Joshua Sanches 1-1, 69. Mark Veenhoven 1-2
Scheidsrechter F.A. van Herk
Toeschouwers 150
Jong Sparta Michael Fabrie, Suently Alberto, Darwin Heuvelman, Julliani Eersteling, Kevin Ringeling, Jaimy Brute (46. Ayoub Boukhari), Gianni dos Santos (76. Noah van Geenen), Sven Mijnans, Joshua Sanches (76. Lorenzo Fonseca), Brad van Hoeven, Elayis Tavsan
Kozakken Boys Nils den Hartog, Tim Eekman, Quentin Jakoba, Sanny Monteiro, Sander Heesakkers, Leon Bot (65. Don Bolsius), Jeffrey van Nuland, Gwaeron Stout, Ahmed el Azzouti (76. Robert Mutzers), Mark Veenhoven (84. Jeffrey Rijsdijk), Charlton Vicento
Gele kaart Joshua Sanches, Ayoub Boukhari (Jong Sparta), Mark Veenhoven (Kozakken Boys)

 

Jong Vitesse - FC Lienden 4-2 (2-1)

FC Lienden speelde aanvankelijk veelbelovend en opende halverwege de eerste helft allesbehalve onverwachts de score. Nog voor rust zette Jong Vitesse echter de tegenstander ondersteboven. De tweede helft was nog geen kwartier gevorderd toen de wedstrijd beslist was met een 4-1 voorsprong voor de Arnhemmers. De 4-2 in de slotfase was slechts voor de statistiek.

Doelpunten 24. Salim Mansouri 0-1, 33. Richonell Margaret 1-1, 37. Lars ten Teije 2-1, 56. Richie Musaba 3-1, 62. Richonell Margaret 4-1, 88. Salim Mansouri 4-2
Scheidsrechter F.M.L. v.d. Elzen
Toeschouwers 150
Jong Vitesse Bilal Bayazit, Boyd Lucassen, Özgür Aktas, Younes Zakir (46. Joeri Potjes), Mats Grotenbreg, Jesse Schuurman, Patrick Vroegh, Richie Musaba, Lars ten Teije (64. Martijn Berden), Richonell Margaret, Hicham Acheffay (72. Mike de Beer)
FC Lienden Thom Jonkerman, Shuremy Felomina, Ayrton Statie, Abdel Metalsi (40. Rafael Uiterloo), Yusuf Bilen (61. Haris Memiç), Milad Intezar, Djamel Boerstra, Salim Mansouri, Frank Wiafe Danquah, Marlon Versteeg, Guytho Mijland (68. Jesse van Baal)

 

Rijnsburgse Boys - Barendrecht 3-2 (1-1)

Voor rust, met de wind tegen, had Rijnsburg het initiatief. Dit leidde tot een verdiende 1-0 voorsprong, die Barendrecht op slag van rust, vanuit het niets, omdraaide in 1-1. Na rust met wind mee zocht de thuisploeg opnieuw de aanval maar door de snelle 1-2 na rust leek Barendrecht er met de winstpunten vandoor te gaan. Totdat centrale verdediger Carlos Opoku het op zijn heupen kreeg en in de slotfase tweemaal scoorde. Het zorgde voor opluchting bij Rijnsburg en frustratie bij Barendrecht, dat in degradatiegevaar blijft verkeren.

 

Ontlading bij Carlos Opoku, na de 3-2 tegen Barendrecht.
Foto: Hans Heemskerk

 

Doelpunten 31. Furghill Zeldenrust 1-0, 45. Akram Salhi 1-1, 56. Bas Mourits 1-2, 85. Carlos Opoku 2-2, 90+4. Carlos Opoku 3-2
Scheidsrechter I.G.M. Oostrom
Toeschouwers 900
Rijnsburgse Boys Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Thomas Bakker (76. Edo Knol), Carlos Opoku, Jordy Strooker, Jeroen Spruijt (89. Masies Artien), Bram Ros, Joël Tillema, Jeffrey Jongeneelen, Jeroen Meefout (76. Marc Magan), Furghill Zeldenrust
Barendrecht Lee Quincy Cheuk-A-Lam, Elson Almeida, Max van Dijk, Emilio Samsey, Danny Monster (80. Yarick Dorst), Yorik van Deelen, Bas Mourits, Rowendley Martijn (87. Marouane Bakour), Akram Salhi (84. Christiaan Dabaghian), Delano a Cohen, Jeffrey Aarts
Gele kaart Joël Tillema (Rijnsburgse Boys), Elson Almeida, Bas Mourits (Barendrecht)

 

IJsselmeervogels - Katwijk 1-1 (1-0)

IJsselmeervogels had moeite met het verzorgde combinatievoetbal van Katwijk en had aanvallend weinig in te brengen. Toch was er met rust de minimale voorsprong van 1-0. Daarna ging het aanvallend beter met de rood-witten en er viel voor de toeschouwers ook meer te beleven omdat ook Katwijk zich aanvallend liet zien. Vlak voor tijd was daar de dan toch wel verdiende gelijkmaker. In de extra tijd had IJsselmeervogels nog drie kansen op rij voor meer, maar daar blijf het ook bij.

Doelpunten 28. Robbert Olijfveld 1-0, 87. Jan-Willem Tesselaar 1-1
Scheidsrechter D. Schaper
Toeschouwers 1811
IJsselmeervogels Jaimy Schaap, Shanon Carmelia, Jeffrey Buitenhuis, Kevin van Diermen, Marciano van Leijenhorst, Gillian Justiana, Mike van de Laar (89. Gévero Markiet), Maikel de Harder, Eef van Riel, Robbert Olijfveld (86. Sergio Kozjak), Ali Akla (70. Felitciano Zschusschen)
Katwijk Mark de Vries, Michiel van Dam, Robbert Susan, Guus van Weerdenburg, Steven Sanchez Angulo (46. Omar Hamdi), Joey Jongman, Mike van den Ban, Bart Sinteur, Norair Mamedov (79. Damiano Schet), Rick van der Meer (71. Jan-Willem Tesselaar), Marciano Mengerink
Gele kaart Gillian Justiana (IJsselmeervogels), Robbert Susan, Omar Hamdi (Katwijk)

 

VVSB - Koninklijke HFC 3-2 (1-1)

Met een tweede zege op rij doet VVSB weer volledig mee in de strijd om lijfsbehoud in de Tweede divisie. De Noordwijkerhouters kwamen na ruim een kwartier voetbal op achterstand door een doelpunt van Tim van Soest. De aanvaller van Koninklijke HFC schoot, mede gedragen door de wind, van ruim 40 meter de bal achter doelman Ruben Valk. Vlak voor rust kwam VVSB terug door de topschutter Tommy Bekooij. In de tweede helft zorgde Noordwijkerhouter Peet van der Slot voor de nieuwe voorsprong voor de gasten vanaf elf meter. VVSB opende al vroeg het slotakkoord en werd hiervoor beloond. Door twee doelpunten van Danny Bakker konden de paarsgelen als winnaar van het veld stappen.

Doelpunten 16. Tim van Soest 0-1, 44. Tommy Bekooij 1-1, 55. Peet van der Slot (strafschop) 1-2, 81. Danny Bakker 2-2, 85. Danny Bakker 3-2
Scheidsrechter J. te Kloeze
Toeschouwers 700
VVSB Ruben Valk, Richelo Fecunda, Tomas Arroyo (71. Lovette Felicia), Jordy Zwart, Sven Verlaan, Loyd van der Wilden, Frans van Niel, Tim de Rijk, Danny Bakker, Lulinho Martins (58. Frank Tervoert), Tommy Bekooij
Koninklijke HFC Tom Boks, Daniël van Son (86. Franklin Lewis), Danny Hols, Peet van der Slot, André Morgan, Vincent Volkert, Jacob Noordmans, Wessel Boer, Lars Weistra, Floris van der Linden, Tim van Soest (77. Koen Beeren)
Gele kaart Tomas Arroyo, Sven Verlaan, Frans van Niel (VVSB)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.