Nieuws

Hoofdklasse B: Zeperd voor Staphorst

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

23 maart 2019

Staphorst is tegen laagvlieger DUNO Doorwerth tegen een 2-0 nederlaag aan gelopen. De koploper stond bij rust met 1-0 achter, maar het lukte niet om de stand om te buigen. Sterker, DUNO wist kort na rust nog een keer te scoren. Staphorst claimde nog wel een paar keer een strafschop, maar die kreeg de ploeg niet toegekend. Een rode kaart voor Martijn Brakke gooide de wedstrijd definitief in het slot.

Sparta Nijkerk won met de nodige moeite van WHC (3-2), maar profiteerde dus optimaal van de uitglijer van Staphorst want de Nijkerkers zijn nu in punten op gelijke hoogte gekomen met de koploper.
Ook Excelsior '31 en ACV zijn naderbij gekomen. Excelsior '31 won bij Berkum met 2-4 (na een 0-4 ruststand) en ACV won met 2-0 van DETO Twenterand. De achterstand voor beide op het leidende duo bedraagt drie punten.

Urk heeft twee dure punten laten glippen. Tegen SDC Putten leken de Urkers ook een driepunter te gaan halen, maar de 2-2 gelijkmaker viel vijf minuten voor tijd. Urk is daardoor de aansluiting met de twee achtervolgers verloren en zag AZSV op gelijke hoogte komen. AZSV won met 1-4 van hekkensluiter SVZW.

CSV Apeldoorn heeft de 'zespuntenwedstrijd' tegen Buitenpost gewonnen met 3-1, na een 0-1 achterstand bij rust. Daardoor staan de Apeldoorners nu op de veilige twaalfde plaats en is Buitenpost op een p/d-plek beland.

 

ACV - DETO Twenterand 2-0 (0-0)

ACV pakte de volle buit tegen DETO, maar eenvoudig was het niet voor de ploeg van trainer Fred de Boer. DETO verdedigde goed georganiseerd en gaf weinig weg. Uit de omschakeling probeerden de roodhemden gevaarlijk te worden. Halverwege de tweede helft schoot Gijs Jasper ACV naar een 1-0 voorsprong. Enkele minuten later verdubbelde Arjen Hagenauw de score en was de wedstrijd gespeeld. In de slotfase kreeg de thuisploeg mogelijkheden de score te verhogen. Doelpunten bleven echter uit zodat er na negentig minuten een 2-0 eindstand op het scorebord stond in de Drentse hoofdstad.

 

ACV'er Arjen Hagenauw (vierde van rechts) heeft uitgehaald voor de 2-0.
Foto: Bennie de Boer

 

Doelpunten 70. Gijs Jasper 1-0, 73. Arjen Hagenauw 2-0
Scheidsrechter T. Hardeman
Toeschouwers 500
ACV Ben Wormmeester, Ibrahim Sillah, Gibril Sankoh, Robert Talens, Guus de Vries (61. Arjen Hagenauw), Pascal Huser, Nande Wielink, Justin Mulder (81. Marco van der Heide), Ezra Schrijver (86. Jonah van der Werf), Gijs Jasper, Erik Eleveld
DETO Twenterand Anthony Zaltbommel, Stan Nijhuis (65. Koen Fleer), Coplan Soumaoro, Qays Shayesteh (86. Louis Vijfhuizen), Lesley Nahrwold, Kevin Aman, Wybe Kram, Kai Wesselink, Maarten Booyink, Muhammed Kaya, Mark Koetsier (78. Thomas Nijkamp)
Gele kaart Gibril Sankoh, Nande Wielink (ACV), Qays Shayesteh, Stan Nijhuis, Kevin Aman, Coplan Soumaoro (DETO Twenterand)

 

Berkum - Excelsior '31 2-4 (0-4)

Berkum werd in de eerste helft helemaal weggetikt door een oppermachtig Excelsior, dat de thuisclub alle hoeken van het veld liet zien en binnen een half uur op 0-4 kwam. Toen er bij de Zwollenaren achterin wat was omgezet, stond het daar verdedigend beter en in de tweede helft kwam Berkum zowaar weer een beetje in de wedstrijd. De eerste Zwolse treffer kwam echter veel te laat om Excelsior nog in de problemen te brengen en de tweede Berkum-goal gaf enkel de nederlaag een wat draaglijker aanzien.

 

Amanuel Isa (Excelsior '31) controleert de aanvallende intenties van Johnsen Bacuna.
Foto: Rainer Fröhlich

 

Doelpunten 2. Cem Köse 0-1, 6. Hakim Ezafzafi 0-2, 17. Amanuel Isa 0-3, 30. Hielke Penterman 0-4, 76. Johnsen Bacuna 1-4, 89. Marc van der Meulen (strafschop) 2-4
Scheidsrechter M.F.M.G. Eijgelsheim
Toeschouwers 350
Berkum Dominic van Hoof, Jason Huisman, Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Rico Wolven, Hoeseb Yacob (31. Silvan Kersbergen), Björn Bakker, Thom Kooke (61. Yannick Kaluzi), Michel van Aggele (74. Yoram Zandvliet), Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna
Excelsior '31 Melvin Koetsier, Simon Baysoy, Pim ten Have, Mirko Zwiers (40. Carlos Lopes Macedo), Niek Davina, Hielke Penterman, Amanuel Isa (61. Tom Smoes), Hakim Ezafzafi, Stefan Maat, Michel Gerritsen Mulkes, Cem Köse (85. Jasper Groothuis)
Gele kaart Hoeseb Yacob, Jason Huisman (Berkum), Pim ten Have (Excelsior '31)

 

CSV Apeldoorn - Buitenpost 3-1 (0-1)

Een prachtig open duel waarin in de eerste helft het een podium was van gemiste kansen. Het had zomaar 4-4 kunnen zijn, maar in werkelijkheid was het 0-1 in het voordeel van Buitenpost. De Apeldoorners rechtten echter de ruggen in de tweede helft. Na het missen van een groot aantal kansen maakte uiteindelijk Maarten Boeve koppend de gelijkmaker. Daarna was het gebeurd met de mannen uit Buitenpost. Kostbare punten voor de roodgelen uit het Orderbos.

 

Scheidsrechter Shona Shukrula maant de spelers tot rust.
Foto: Wout van Zoeren

 

Doelpunten 27. Rolf Dijk 0-1, 64. Maarten Boeve 1-1, 80. Maikel Lange 2-1, 85. Fedde Timmer 3-1
Scheidsrechter S. Shukrula
Toeschouwers 495
CSV Apeldoorn Maarten Boeve, Melvin Bresser, Jamarro Diks (85. Fedde Timmer), Steven van Es, Jesse Hartgers, Patrick Jansen, Maikel Lange, Yorik Meijer (81. Jesse Perdon), Mike Peters, Bruce Schotman (65. Richard van Beek), Fedde Dibbink
Buitenpost Kevin van der Meulen, Wim de Vries, Jelmer Vos, Joost Jesse Visser, Joran Olijve (68. Durk de Haan), Rudmer Loonstra, Rob Dijkstra (54. Jorrit Terpstra), Aaron Boekhout, Rik Weening, Rolf Dijk, Robin Huisman de Jong (87. Pieter Henstra)
Gele kaart Jamarro Diks (CSV Apeldoorn), Aaron Boekhout, Jorrit Terpstra, Wim de Vries (Buitenpost)

 

DUNO D. - Staphorst 2-0 (1-0)

Het als leeuwen vechtende DUNO D. wist koploper Staphorst in eigen huis verdiend te vloeren en daarmee de titelstrijd in de hoofdklasse B echt volledig open te gooien. In de eerste helft werd een drie-tegen-twee-situatie prima uitgespeeld door Nick de Bondt en Bart van Brakel, waarbij laatstgenoemde goaltjesdief Kevin Sissing op maat bediende: 1-0. Ondanks twijfel of de tweede helft gespeeld kon worden vanwege een hevige brand in de omgeving met gevaar voor asbest, kwamen beide ploegen gelukkig de wei weer in. Nadat doelman Patrick ter Mate net na rust eerst een gelijkmaker voorkwam, stuurde good-old Sissing zijn compaan Christian Gandu alleen op de keeper af. Hij bewaarde de rust en schoot koelbloedig de 2-0 binnen. Daarna nam de druk van Staphorst wel toe, maar wist DUNO D. toch betrekkelijk eenvoudig op de been te blijven en had net zo goed de voorsprong nog uit kunnen breiden. Al met al een verdiende overwinning voor de ploeg uit Doorwerth, waar het voornaamste degradatiegevaar nu wel lijkt geweken onder leiding van Jan Oosterhuis. Een smetje op de verder sportieve wedstrijd was de directe rode kaart voor topscorer Martijn Brakke van Staphorst in de blessuretijd na een charge op Ryan Bouwmeester.

Doelpunten 22. Kevin Sissing 1-0, 48. Christian Gandu 2-0
Scheidsrechter M.L. Germs
Toeschouwers 275
DUNO D. Patrick ter Mate, Jochem Jansen, Hans Cooke, Renzo van Duren, Ted Heijckmann, Jordi Balk, Bart van Brakel, Anass Aamri (71. Ryan Bouwmeester), Nick de Bondt (57. Giovanni Scharrenberg), Kevin Sissing (84. Ahmed Lak), Christian Gandu
Staphorst René Oosterhof, Thijs Gerlofs, Ewald Koster, Reinier Crediet, Mark Veldmate, Martin van 't Ende, Martijn Brakke, Jordi Lemmens, Pim de Jonge (76. Pascal Mulder), Mark Schra (62. Rob Mijnheer), Mike Reuvers (46. Ferdi ter Avest)
Gele kaart Christian Gandu, Jordi Balk (DUNO D.), Jordi Lemmens (Staphorst)
Rode kaart Martijn Brakke (Staphorst)

 

SC Genemuiden - Flevo Boys 1-2 (0-1)

De omzettingen die trainer Jan van Raalte binnen het team van SC Genemuiden ten uitvoer bracht na vier nederlagen op rij zorgden nog niet voor het gewenste effect binnen de lijnen. Twee debutanten maakten hun debuut en deden wat van hen verwacht werd, maar ook zij konden niet voorkomen dat SC Genemuiden de overwinning aan Flevo Boys moest laten. Over de gehele wedstrijd gezien was de thuisclub de bovenliggende partij, was sterker in de duels en Flevo Boys was niet bij machte om hier iets tegen over te stellen. De voorsprong van de gasten kwam dan ook uit het niets, nadat SC Genemuiden een vermeende penalty werd onthouden counterden de bezoekers naar de 0-1 voorsprong toe. In het tweede bedrijf moest de thuisclub op jacht moest naar de gelijkmaker, mogelijkheden kwamen er maar opnieuw zou blijken dat scoren dit seizoen niet één van de sterkste punten van SC Genemuiden zou zijn. Na een gegeven strafschop, die feilloos werd benut door Flevo Boys, zag het er opnieuw naar uit dat de thuisclub tegen een nederlaag aan zou gaan lopen. De aansluitingstreffer bracht nog wel de hoop terug bij het team en de toch wel ruim aanwezige supporters, maar opnieuw bleek deze vergeefs. SC Genemuiden leed zijn vijfde nederlaag op rij. De rode lijn komt serieus in zicht.

 

Jur van Dalfsen kan de pass van Duane Tjen-A-Kwoei (Flevo Boys) niet onderscheppen.
Foto: Helmich Lubberts

 

Doelpunten 33. Johan Tiems 0-1, 61. Aron Strengholt (strafschop) 0-2, 64. Kay Velda 1-2
Scheidsrechter F.E. ter Brake
Toeschouwers 750
SC Genemuiden Daan Huiskamp, Rick Doorn, Jeremy Jonker, Dirk Muis, Bart Jan Brouwer, Roelof de Jong, Jur van Dalfsen (73. Jan Hooiveld), Nick Buitink, Kay Velda, Anne van der Kolk, Omar Kavak
Flevo Boys Rodney Rosink, Bjorn Adams, Roelof Strikwerda, Aran Nijboer, Duane Tjen-A-Kwoei, Tomas Boer (67. Ivar Span), Arnoud Post, Frank Post (79. Timon Rorije), Johan Tiems (90. Marc Reussing), Aron Strengholt, Madih Doufikar
Gele kaart Anne van der Kolk (SC Genemuiden), Duane Tjen-A-Kwoei (Flevo Boys)

 

Sparta Nijkerk - WHC 3-2 (1-1)

De beginfase was erg rommelig. Na zo'n tien minuten kreeg Sparta Nijkerk de eerste kans de bal in het doel van WHC te werken. Een uitgeschoven been van één van de verdedigers van WHC voorkwam verder onheil. Vervolgens kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong. Frank Heus werd prachtig aangespeeld en kon vervolgens heel bekeken scoren. Nog geen zes minuten later schoot Mitchel Dijkhof, de bal vanaf zeker dertig meter met een fenomenale trap onhoudbaar over de doelman van de Nijkerkers in het net. WHC was vanaf dat moment veruit de betere ploeg en kreeg diverse kansen de score in zijn voordeel op te voeren. Na de rust kwam er een ander Sparta Nijkerk in het veld. Jesse Buitenhuis, na de pauze in het veld gekomen, maakte fraai de 2-1 en een dikke tien minuten later schoot Rob Diderik een vrije trap vanaf de zijkant van de zestien prachtig over de doelman van WHC in de verre hoek. In de extra tijd wist WHC nog tegen te scoren. Daar bleef het bij en de drie punten bleven in Nijkerk.

 

Spartaan Jesse Buitenhuis (9) probeert voor Jochem Oude Booyink langs te kruisen.
Foto: Arjen Gerritsma

 

Doelpunten 14. Frank Heus 1-0, 20. Mitchel Dijkhof 1-1, 53. Jesse Buitenhuis 2-1, 67. Rob Diderik 3-1, 90+2. Melvin Velthuis 3-2
Scheidsrechter B.J. Fikkert
Toeschouwers 700
Sparta Nijkerk Manuel Hoogewoning, Mark Groenewoudt, Mohammed al Haydar, Donny van der Wal, Rob Diderik, Adriaan Kruisheer, Frank Heus (67. Wesley de Laat), Justin van Groen (46. Jesse Buitenhuis), Bryan Burgerhout, Oskar van Logtestijn, Gilbrano Plet (79. Bert van Dijk)
WHC Jasper Kuiper, Kevin Siemelink, Taco Reijnen, Jochem Oude Booyink, Wim van 't Ende, Nathan Duim (69. Mark van Petersen), Robert Schonewille, Thijs Dekker, Jonathan van Marle, Jelle Post (73. Hüseyin Güveli), Mitchel Dijkhof (75. Melvin Velthuis)
Gele kaart Mohammed al Haydar (Sparta Nijkerk), Thijs Dekker, Jochem Oude Booyink (WHC)

 

Urk - SDC Putten 2-2 (1-1)

In een matige wedstrijd hebben Urk en SDC Putten de punten gedeeld. Urk kwam snel op voorsprong, maar het antwoord van SDC Putten liet niet lang op zich wachten. Na rust wist Urk opnieuw als eerste te scoren, en de thuisploeg kreeg daarna legio kansen op een ruimere voorsprong. Urk verzuimde echter de score uit te bouwen en kreeg daarvoor tien minuten voor tijd de rekening gepresenteerd.

Doelpunten 4. Riekelt Nentjes 1-0, 18. Jurian van den Brink 1-1, 68. Hessel Snoek 2-1, 81. Kevin van der Vlag (strafschop) 2-2
Scheidsrechter R.H. Hensgens
Toeschouwers 700
Urk Richard Strijker, Maarten Dijkhuizen, Dick Hakvoort (66. Jon Hakvoort), Klaas Kramer, Riekelt Jan Brands, Jan van Slooten (71. Klaas Romkes), Marinus Snoek (87. Lucas Schraal), Gerrit Tol, Riekelt Nentjes, Hessel Snoek, William de Boer
SDC Putten Martin van Barneveld, Thomas Amende, Rob Buter (14. Wouter de Bruin), Iwan Bos, Sander Duits, Jurian van den Brink, Kevin van der Vlag, Rick van den Brink, Vincent ter Burg, Wilbert Thomassen, Benjamin Huisman (77. Kees Pluim)
Gele kaart Jan van Slooten, Marinus Snoek, Riekelt Jan Brands, Jon Hakvoort (Urk), Thomas Amende, Jurian van den Brink (SDC Putten)
Rode kaart Michael van den Berg (trainer) (SDC Putten)

 

SVZW - AZSV 1-4 (0-2)

SVZW weet elke week wat het te doen staat: punten pakken. De eerste helft tegen AZSV ging de strijd aardig gelijk op. In de 30-ste minuut bracht SVZW zich zelf verdedigend in de problemen. Buark Basut probeerde dat nog op te lossen met een sliding. De scheidsrechter zag er een overtreding in en floot voor een strafschop. Wel een heel zware beslissing gezien de overtreding. AZSV liet zich niet van de wijs brengen en scoorde via Yordi Orriëns. In de blessuretijd van de eerste helft vloog een corner van AZSV zo in het SVZW-doel. De tweede helft van SVZW was heel matig en daardoor kon AZSV de wedstrijd heel makkelijk uitspelen, vooral toen het ook 0-3 werd. Via Yessin Maskoul kwam nog wel 1-3 op het scorebord, maar dat was al tegen het einde van de wedstrijd. Ver in blessuretijd werd het zelfs nog 1-4. Na die goal floot de scheidsrechter meteen voor het einde van van wedstrijd. Er moet heel snel iets veranderen wil SVZW nog kans maken op handhaving. Dat kan dan alleen nog via de nacompetitie.

 

Yessin Maskoul kopt de enige treffer van SVZW binnen.
Foto: Henk Steen

 

Doelpunten 30. Yordi Orriëns (strafschop) 0-1, 45. Sjoerd te Boekhorst 0-2, 64. Niek te Veluwe 0-3, 82. Yessin Maskoul 1-3, 90+4. Niek te Veluwe 1-4
Scheidsrechter C.J.L.P. Berben
Toeschouwers 275
SVZW Lars Kamperman Leferink, Burak Basut, Robin de Jong, Frank Smit, Tom Hegeman, Bas Woesthuis (63. Matthijs Witten), Wouter Grendelman, Joshua ter Avest (58. Nick Koopmans), Yessin Maskoul, Karlo Borghuis, Tim Sickman
AZSV Freek Mulder, Max Jansen (78. Giovanni Malawau), Yordi Orriëns, Niek te Veluwe, Joost Rasing, Jonathan Goosen (46. Robbin Thuss), Bram Rensing, Sjoerd te Boekhorst, Kars Vierwind, Nick van Breugel (61. Yeftha Nyamsangya), Jasper te Kolste
Gele kaart Robin de Jong, Tom Hegeman, Yessin Maskoul (SVZW), Niek te Veluwe (AZSV)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.