Nieuws

FC Lisse laat niet met zich sollen

Wedstrijdverslag
Derde divisie
Competitie

 

24 maart 2019

LISSE - Het verschil tussen FC Lisse en DVS '33 uit Ermelo was niet alleen zeven plaatsen op de ranglijst. Veel opvallender was het verschil in doelsaldo, namelijk +49 voor DVS '33 tegenover de -4 van FC Lisse. Verder was de ploeg van trainer Robbert de Ruiter eerder dit seizoen in Ermelo met 9-1 afgedroogd. Alleen op de grasmat van het eigen sportpark Ter Specke liet FC Lisse zich dit keer niet aftroeven en met zeker in de tweede helft soms heel fris voetbal werden de favorieten uit Ermelo op een 1-1 gelijkspel gehouden.

 

Bij de thuisploeg is er alles opgericht om weer een team op te bouwen om bovenin de Derde divisie mee te doen. De Ruiter weet ook wel wat er gebeuren moet. "We kunnen verdedigend en met onze inzet meedoen met de ploegen uit de top. Alleen aanvallend komen we op dit moment te kort. Je ziet het aan ons doelsaldo." Wel heeft de coach nu met Milton Klooster en Oussama Siali de beschikking over spelers die de potentie hebben om dat aanvallende gat de komende seizoenen op te vullen. Daarbij mag ook Moubarak Adouch (20 jaar) gerekend worden. Maar de belangrijkste schakel speelt toch in het centrum van de verdediging. Bert Koomen zou een haast foutloze wedstrijd spelen en DVS'33 topscorer Olivier Pilon zou geen voet aan de grond krijgen.

 

Moubarak Adouch (13) zet een tackle in op Oktay Öztürk.

 

De Lisse uitblinker had de gehele week niet kunnen trainen vanwege een schoolreis. Hij kwam vrijdagavond pas thuis en had ook niet meer dan een uur of drie kunnen slapen. "Ja, ik had ook niet verwacht dat het zo goed zou gaan. We weten dat we het met Lisse moeten hebben van onze verdediging. Het is dan lekker dat we ons konden herstellen van die vroege achterstand. De trainer had me vanwege mijn snelheid tegenover Pilon gezet en gelukkig kon ik hem in de meeste sprintduels ook de baas."

 

Pilon had het dus moeilijk tegenover Koomen en dan is ook direct de grootste angel uit het spel van de Ermeloërs. Dat komt ook door de afwezigheid van Benjamin Roemeon en Berry Powel (beiden geblesseerd), terwijl Soufian Moro (niet geheel fit, maar wel op de bank) nog niet direct inzetbaar was. Nu vormde Daniel van Warven het aanvalsduo met Pilon, maar al snel werd duidelijk dat de chemie tussen deze twee spelers nog niet gevormd is. Toch kreeg de ploeg van trainer Bert van Hunenstijn al na drie minuten een flinke steun in de rug. Zwak uitverdedigen bij FC Lisse bracht de bal bij van Warven en die kreeg de bal op zijn beurt bij de meegekomen Oktay Öztürk. Met goed gebruik van zijn lichaam wist de middenvelder doelman Erik Cummins te passeren: 0-1.

 

Bert Koomen ruimt de bal voor Olivier Pilon gevaar kan stichten.

 

Even werd gedacht aan de ruime nederlaag eerder dit seizoen, maar FC Lisse herstelde zich op prima wijze. Er werd met veel inzet weerstand geboden en DVS '33 kreeg geen kans om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Nu werkten de bezoekers ook wel aardig mee, want in de eerste helft wisselden beelden van levendigheid zich af met rommelig en zelfs armoedig voetbal. Pas in de laatste vijf minuten voor rust konden er weer kansen worden genoteerd. Die kwamen wel op naam van de thuisploeg. Zo schoot Siali net over en werd een treffer van aanvoerder Rik Vermeulen terecht wegens buitenspel afgekeurd.

 

Ook na de pauze was het duidelijk dat de thuisploeg zelfvertrouwen had gekregen door de 0-1 zege vorige week bij koploper Noordwijk. Zo brak Klooster door de verdediging maar vond verder geen gehoor bij zijn medespelers. In die fase van de wedstrijd was er nog iemand die geen gehoor gaf en dat was scheidsrechter Preston Henshuijs. Bij een aantal duidelijke voorbeelden van terugspelen in de handen van de doelman gaf hij niet thuis en bij het thuispubliek waren de smeekbeden nog groter toen hij een overtreding binnen het strafschopgebied van DVS '33 niet als zodanig beoordeelde. In die fase van de wedstrijd was de arbiter even niemands vriend meer.

 

De gelijkmaker van de thuisploeg kwam eigenlijk uit de lucht vallen. In de 62-ste minuut kreeg FC Lisse een corner. Die hoekschop viel in de doelmond van DVS '33 en werd daar uiteindelijk na veel gerommel door David Verweij over de lijn geduwd: 1-1. Nu was het DVS '33 dat het niet eens was met het toekennen van deze treffer. Het duw- en trekwerk stond duidelijk niet in het spelregelboek, maar spelers van beide teams hadden zich daaraan schuldig gemaakt. Als je dat tegen elkaar wegstreept dan bleef uiteindelijk de gelijkmaker terecht staan.

 

Moubarak Adouch maakt het lastig voor Soufian Moro.

 

Ineens kwam er nu ook meer vuur in het spel van de bezoekers. Zo moest doelman Cummins in de 70-ste minuut met een katachtige reactie een kopbal van Öztürk uit de bovenhoek ranselen. Van Hunenstijn bracht kort daarop toch Moro in het veld voor Lars Dekker en nu werden de kansen voor de bezoekers ook groter. Cummins moest voor de tweede keer zijn klasse tonen op een inzet van Coen Vloedgraven. In de 80-ste minuut kwam voor DVS '33 de grootste kans op de zege. Na een goede voorzet zag Pilon, net voor de doellijn, de bal aan zich voorbij gaan. Na het missen van deze kans begon de thuisploeg echt te geloven dat er zeker een punt was te behalen tegen deze sterker geachte tegenstander. De temperatuur was ernaar om de mouwen nog een keer op te stropen en toen Koomen het tot het laatste fluitsignaal volhield om Pilon van scoren af te houden, was een verdiend gelijkspel de beloning.

 

De Ruiter was natuurlijk heel tevreden. "Er valt voor ons in de stand niets te winnen of te verliezen. Maar in de wedstrijden telt dat niet en dan is het mooi om te zien hoe de ploeg duidelijk gegroeid is. We moeten opbouwen en dan zijn dit soort resultaten toch een aardige opsteker. We pakken toch in twee wedstrijden vier punten tegen de twee bovenste ploegen." Bij DVS '33 toch een wat beteuterd gevoel. De titel lijkt nu verder weg en de derde periode is met concurrentie van Jong FC Groningen moeilijk te behalen. Dan maar tweede worden op de ranglijst, maar juist daar is nu Quick Boys beland. Van Hunenstijn, die heel eerlijk aangaf dat een gelijkspel in deze wedstrijd de juiste uitslag was, had misschien wel de echte wil om te winnen bij zijn team gemist. "Spelen op grasvelden is voor ons een handicap. We hebben de gehele week getraind op grasvelden, maar het lukt ons maar niet om bij uitwedstrijden tegen tegenstanders met een grasveld goede resultaten te behalen. Maar de competitie is nog lang genoeg om ons doel van promotie te behalen."

 

Tekst: Rob Kemper
Foto's: Orange Pictures