Nieuws

Hoofdklasse A: Jodan Boys pakt tweede periode

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

30 maart 2019

Jodan Boys heeft ten koste van Zwaluwen beslag weten te leggen op de tweede periodetitel in de hoofdklasse A. Daar moest een beslissingswedstrijd aan te pas komen, omdat Jodan Boys en Zwaluwen zowel in punten gelijk waren geëindigd (23) als een identiek doelsaldo (20-8) hadden geproduceerd. Jodan Boys won het 'extra' duel dankzij een kopdoelpunt van Jodan-aanvoerder Leroy Brank in de voorlaatste minuut.

De periodetitel levert Jodan Boys een ticket op voor deelname aan de nacompetitie voor een plek in de Derde divisie.

 

Zwaluwen - Jodan Boys 0-1 (0-0)

De wedstrijd kwam langzaam op gang. Zwaluwen had wat meer balbezit maar buiten een mislukte lob van Justin van Mullem gebeurt er in het eerste half uur weinig. Maar dan de 30-ste minuut. Jordi Tuithof speelde zich langs de achterlijn uitstekend vrij, gaf prima voor op Bradley el Idrissi, maar die wist volledig vrijstaand de bal naast het lege doel te schuiven. Zwaluwen zette er wat kleine kansjes tegenover, maar het was al duidelijk geworden dat doelpunten schaars zouden zijn deze middag. Vlak na de rust werd een te korte terugspeelbal net niet onderschept door Joseph Gonçalves. Aan de andere kant stuiterde een bal over Leon Krznaric heen, maar de kans ging verloren doordat Yusri el Kandoussi wild over en naast schoot. Zwaluwen leek op 1-0 te komen, maar de kopbal van Robin Hofman ging niet door vanwege buitenspel. Twee minuten voor tijd haalde Fanny Waandels verwoestend uit met een omhaal. De bal verdween over de achterlijn en uit de corner kopte Leroy Brank de 1-0 voor Jodan Boys binnen. Het sprookje voor Zwaluwen ging definitief in rook op, toen Gonçalves in blessuretijd vanuit een rebound de opgelegde kans op 1-1 liet liggen.

Doelpunten 89. Leroy Brank 0-1
Scheidsrechter F.E. ter Brake
Toeschouwers 750
Zwaluwen Leon Krznaric, Erwin de Groot, Robin Hofman (73. Ully Rosa), Justin van Mullem, Jerry Scholman, Joseph Gonçalves, Tevyn Biekman, Tiemen Noordam, Anthony Piqué (90. Raoul Gillet), Youri Verschoor, Marvin van Tienen
Jodan Boys Wouter Beukers, Michel Verkaik, Roald Heerkens, Mark Veerman, Vincent Verbond, Leroy Brank, Kevin de Vries, Yusri el Kandoussi, Bradley el Idrissi (67. Fanuel Waandels), Mo Bellahcen, Jordi Tuithof (90. Enzo Huntink)
Gele kaart Mark Veerman (Jodan Boys)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.