Nieuws

Tweede divisie: Barendrecht zakt naar de laatste plaats

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

30 maart 2019

IJsselmeervogels heeft met 3-0 gewonnen van Barendrecht. Daarmee hebben de 'Vogels' weer voor even de koppositie in handen gekregen (AFC speelt zondag tegen FC Lienden), maar duwden ze tevens Barendrecht naar de laatste plaats. Want later op de avond won VVSB met 2-0 van Spakenburg en klommen de Noordwijkerhouters over Barendrecht heen. Volgende week is het voor Barendrecht de dood of de gladiolen, want dan komt VVSB op bezoek.

VVSB is voor het eerst sinds lange tijd van de rechtstreekse degradatieplaats af, maar veel meer lijkt er voor de ploeg niet in te zitten. Het gat met de veilige veertiende plaats (waar Scheveningen bivakkeert) is dertien punten. Ook de 'Schollekoppen' smaakten het zoet der overwinning. Jong Vitesse werd met 1-0 terecht gewezen.

Als Katwijk zichzelf nog kansen op de titel toedicht dan heeft de ploeg van Jan Zoutman zichzelf een slechte dienst bewezen door met 1-1 gelijk te spelen tegen Jong Almere City FC. Er moest in de slotfase zelfs een strafschop aan te pas komen voor de Katwijkers om nog een punt aan de wedstrijd over te houden. Aanvoerder Robbert Susan mist zelden van elf meter en dat deed hij nu ook niet.
Excelsior Maassluis won met 2-0 van Jong Sparta en is op doelsaldo Katwijk voorbij gestoken.

Voor GVVV en Rijnsburgse Boys lijkt het seizoen met een nachtkaars uit te gaan. De Veenendalers verloren bij HHC Hardenberg met 3-1, nadat het eerst met 0-1 aan de leiding was gekomen. Rijnsburgse Boys verloor met 4-1 van de Koninklijke HFC. De Haarlemmers wonnen voor de tweede keer op rij met deze cijfers, vorige viel IJsselmeervogels hetzelfde lot ten deel.

In de lijn der verwachtingen won AFC van FC Lienden en pakte op zondag daardoor de kop van de ranglijst weer over van IJsselmeervogels. De Amsterdammers drukten het kwaliteitsverschil met de Betuweclub uit in een afgetekende 4-1 overwinning. Voor FC Lienden rest dit seizoen nog één opdracht, wegblijven de laatste plaats om zo in ieder geval nog een herkansing te krijgen om zich te handhaven in de Tweede divisie.

 

Excelsior Maassluis - Jong Sparta 2-0 (1-0)

Excelsior Maassluis heeft voor de derde keer op rij met 2-0 gewonnen. Na de overwinningen op De Treffers en Kozakken Boys werd ditmaal Jong Sparta Rotterdam verslagen. Ondanks dat Excelsior Maassluis zeker niet goed speelde, op een druk en zonovergoten Sportpark Dijkpolder, lukte het de ploeg van Dogan Corneille om met hard werken en af en toe met het nodige kunst en vliegwerk het achterin dicht te houden. Vervolgens hadden de Tricolores slechts een aantal kansen nodig om de overwinning veilig te stellen.

 

Sefa Kurt schiet de 2-0 voor Excelsior Maassluis binnen.
Foto: Harry Noordhof

 

Doelpunten 12. Marouane Afaker 1-0, 87. Sefa Kurt 2-0
Scheidsrechter W.H. Bronsvoort
Toeschouwers 1000
Excelsior M. Jean-Paul van Leeuwen, Michael Poeljes, Daan Smith, Stephan Kruithof, Sefa Kurt, Tobias Kleijweg, Kevin Dercks, Sekou Sylla, Giovanni da Fonseca, Vincent van den Berg (83. Jeremy Moreno), Marouane Afaker (80. Daan Blij)
Jong Sparta Michael Fabrie, Kevin Ringeling (73. Youri de Winter), Lorenzo Soares Fonseca (82. Levi Bouwense), Suently Alberto, Darwin Heuvelman, Joshua Sanches, Brad van Hoeven, Sven Mijnans, Youssef el Kachati, Ayoub Boukhari, Abdelsamed Abdullahi (46. Gianni dos Santos)

 

HHC Hardenberg - GVVV 3-1 (2-1)

De eerste helft begon vrij rustig al moest HHC al binnen een kwartier twee keer wisselen door een paar ongelukkige botsingen. In de tiende minuut was GVVV al op voorsprong door slecht wegwerken in de verdediging van HHC. Hierna nam HHC het initiatief. Goed doorgaan van Rob van der Leij leverde de 1-1 op en tien minuten later maakte hij alleen voor de keeper geen fout. De tweede helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Kansen over en weer en vooral invaller Koos Werkman was een sta in de weg voor de Veenendalers. Het duurde tot de 85e minuut voordat Rick Hemmink de zege voor HHC veilig stelde.

Doelpunten 10. Jeremy de Graaf 0-1, 27. Rob van der Leij 1-1, 37. Rob van der Leij 2-1, 85. Rick Hemmink 3-1
Scheidsrechter J.J.M. Vries
Toeschouwers 1050
HHC Hardenberg Ramon Nijland, Kevin Görtz, Ashwin Manuhutu, Glenn Kobussen, Rob van der Leij, Rens van Benthem (81. Sargon Gouriye), Rick Hemmink, Danny Bouws (14. Koos Werkman), Ravelino Junte, Jurjan Mannes (10. Rutger Etten), Shkodran Metaj
GVVV Johan Jansen, Rodny Hofman, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Wilco den Hartog, Jeremy de Graaf, Simon Brouwer (72. Danny de Leeuw), Soufiane Laghmouchi, Mo Bendadi (81. Guido Janssen), Sherwin Grot
Gele kaart Ashwin Manuhutu (HHC Hardenberg), Taoufik Adnane, Soufiane Laghmouchi (GVVV)

 

Koninklijke HFC - Rijnsburgse Boys 4-1 (2-0)

Rijnsburgse Boys zette vanaf het begin hoog druk zonder uitgespeelde kansen te creëren. Het bood HFC de gelegenheid om in de omschakeling de weggegeven ruimte te benutten. De doelpunten kwamen echter uit twee corners. Eerst Robin Eindhoven die na een knappe aanname in de draai goed afrondde en daarna Wessel Boer die vrij mocht inkoppen. In de tweede helft kwam Rijnsburgse Boys snel op 2-1 via Zeldenrust, die volledig vrij mocht opstomen en in de verre hoek afrondde. Drie minuten later was het verschil weer twee doelpunten. Robin Eindhoven scoorde fraai na een goede counter van HFC. Het slotakkoord was van Jacob Noordmans die op prachtige wijze, vol in het kruis, raak schoot. Ook het voorbereidende werk van Mounir Mounji mocht er zijn.

Doelpunten 26. Robin Eindhoven 1-0, 40. Wessel Boer 2-0, 53. Furhgill Zeldenrust 2-1, 56. Robin Eindhoven 3-1, 82. Jacob Noordmans 4-1
Scheidsrechter S. de Brito Roque
Toeschouwers 800
Koninklijke HFC Tom Boks, Daniël van Son, André Morgan, Oscar Wilffert, Peet van der Slot, Louk Dekkers (73. Mounir Mounji), Wessel Boer (82. Sem Kroon), Jacob Noordmans, Tim van Soest, Robin Eindhoven (78. Floris van der Linden), Vincent Volkert
Rijnsburgse Boys Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Masies Artien (70. Edo Knol), Jordy Strooker, Jeroen Meefout (70. Vincent Tel), Jeffrey Jongeneelen, Carlos Opoku, Jeroen Spruijt (70. Marc Magan), Bram Ros, Joël Tillema, Furghill Zeldenrust

 

Scheveningen - Jong Vitesse 1-0 (1-0)

Voor rust waren het de bezoekers die een veldoverwicht hadden, maar hun aanvallen vaak rond het zestienmetergebied zagen stranden. Scheveningen kroop halverwege het eerste bedrijf wat meer uit haar schulp, hielp eerst nog twee grote mogelijkheden om zeep, maar nam bij nummer drie alsnog de leiding. Na rust eenzelfde spelbeeld. De jonge Arnhemmers combineerden naar hartenlust maar konden maar moeilijk echt gevaarlijk worden. Eén echte kans wist men zich de verschaffen. Aan de overkant was bleef Scheveningen ook dreigend maar verzuimde het de marge te verdubbelen waardoor het tot het einde spannend bleef.

Doelpunten 34. Mehmet Aldogan 1-0
Scheidsrechter N.B. Smit
Toeschouwers 500
Scheveningen Björn Bénard, Kevin Gomez Nieto, Samir El Moussaoui, Jari de Jong, Gio van Ree, Ruben Koorndijk, Mitchell de Vlugt, Barry Rog, Mehmet Aldogan, Brandon Robinson (75. Joël Donald), Tim Peters
Jong Vitesse Jeroen Houwen, Driesssen, Oskur Aktas, Younes Zakir, Mats Grotenbreg, Patrick Vroegh (78. Joeri Potjes), Lars ten Teije (78. Mike de Beer), Jesse Schuurman, Richonell Margaret, Richie Musaba, Hicham Acheffay (61. Martijn Berden)

 

IJsselmeervogels - Barendrecht 3-0 (1-0)

Na een wat mindere voetbalperiode wist IJsselmeervogels nu wel de volle mep binnen te halen. De snelle voorsprong en de op het oog geringe tegenstand van Barendrecht wekten hoge verwachtingen, maar dat viel in de praktijk toch tegen. De thuisclub speelde traag en wanneer er zich een kans voordeed, werd die knullig om zeep geholpen. Pas een klein kwartier voor tijd was daar de bevrijdende 2-0 en de uiteindelijke 3-0 was er voor de statistieken, al was het wel een doelpunt van de uitblinkende Maikel de Harder.

 

De inzet van Barendrecht-aanvoerder Max van Dijk levert bijna een doelpunt op, maar volgens de arbitrage heeft de bal de doellijn niet gepasseerd.
Foto: Cees Bakker

 

Doelpunten 7. Maikel de Harder 1-0, 73. Danny van den Meiracker 2-0, 83. Maikel de Harder 3-0
Scheidsrechter E.P.W. Thijs
Toeschouwers 1457
IJsselmeervogels Jaimy Schaap, Gillian Justiana, Marciano van Leijenhorst, Kevin van Diermen, Jeffrey Buitenhuis, Eef van Riel, Achraf Nejmi (60. Shanon Carmelia), Mike van de Laar (76. Maurice de Ruiter), Maikel de Harder, Ali Akla (62. Felitciano Zschusschen), Danny van den Meiracker
Barendrecht Lee Quincy Cheuk-A-Lam, Elson Almeida, Yorik van Deelen, Max van Dijk, Ilyas Oulad-Ali, Yarick Dorst, Delano a Cohen, Chris Dabaghian (65. Qjell Krolis), Rowendley Martijn (81. Marouane Bakour), Bas Mourits, Akram Salhi (46. Ali Khaldi)
Gele kaart Akram Salhi (Barendrecht)

 

Jong Almere City FC - Katwijk 1-1 (1-0)

Na een aftastende beginfase leek Katwijk op voorsprong te komen, maar het kopdoelpunt van Robbert Susan werd afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant scoorde Jong Almere wel een geldig doelpunt. Kenneth Aninkora stiftte de bal over de Katwijkse sluitpost heen: 1-0. De thuisploeg kreeg nog een goede mogelijkheid om de score uit te breiden, maar de paal stond dat in de weg. Na de rust kregen beide teams kansen, maar lang bleef de 1-0 op het bord staan. Tot vlak voor tijd toen Katwijk een strafschop kreeg. Robbert Susan faalde niet.

Doelpunten 32. Kenneth Aninkora 1-0, 87. Robbert Susan (strafschop) 1-1
Scheidsrechter R.H. Hensgens
Toeschouwers 250
Jong Almere City FC Mike Grim, Tarik Evre, Samuel Brobbey, Nicky van Hilten, Jesper Vos, Thomas Prinsen, Kenneth Aninkora (70. Achille Vaarnold), Mitchel Bergkamp (77. Victor van der Linde), Sam Krant, Jelle Goselink, Rogier Benschop (63. Adrian Ramadani)
Katwijk Mark de Vries, Michiel van Dam, Omar Hamdi (46. Norair Mamedov), Guus van Weerdenburg, Bart Sinteur, Robbert Susan, Joey Jongman, Rick van der Meer, Mike van den Ban (85. Damiano Schet), Marciano Mengerink, Jan-Willem Tesselaar (69. Steven Sanchez Angulo)
Gele kaart Nicky van Hilten, Jelle Goselink, Rogier Benschop, Tarik Evre, Victor van der Linde (Jong Almere City FC)

 

De Treffers - Kozakken Boys 0-1 (0-1)

Kozakken Boys nam direct na de aftrap het heft in handen, na een kwartier resulterend in een treffer van Ahmed el Azzouti. Beide ploegen bleven daarna in een hoog tempo op de aanval spelen. Beide ploegen kregen ook kansen, maar die werden niet verzilverd. Naar mate de tweede helft vorderde zorgden de Werkendammers ervoor dat De Treffers steeds minder aan voetballen toekwamen. En daardoor bleek de treffer van El Azzouti goed voor drie punten.

Doelpunten 14. Ahmed el Azzouti 0-1
Scheidsrechter J. Rozendal
Toeschouwers 800
De Treffers Niels Kornelis, Mees Siers, Joris Janssen, Abel Franssen (73. Niels Wouters), Bryan Sirvania, Wouter op den Camp, Boy van de Beek, Coen Maertzdorf, Niek Versteegen (46. Tjeu Langeveld), Ruben da Rocha Rodrigues, Lowie van Zundert
Kozakken Boys Nils den Hartog, Jeffrey van Nuland, Tim Eekman, Sven van Ingen, Sander Heesakkers (76. Mats van Huijgevoort), Sanny Monteiro, Jeffrey Rijsdijk, Gwaeron Stout, Charlton Vicento (85. Johnny Lommers), Robert Mutzers (69. Don Bolsius), Ahmed el Azzouti
Gele kaart Wouter op den Camp (De Treffers)

 

VVSB - Spakenburg 2-0 (1-0)

Met opnieuw een sfeervol 'avondje Boekhorst' heeft VVSB zich van de laatste plaats afgespeeld. Door de overwinning op subtopper Spakenburg heeft VVSB de rode lantaarn overgedragen aan Barendrecht. In een open wedstrijd kreeg VVSB in de beginfase de beste kansen via Frank Tervoert, maar was het wachten tot de 35e minuut. Uit een corner kwam de bal voor de voeten van Sven Verlaan die voor de openingstreffer zorgde. Na de rust opende Spakenburg sterk en kwam het bijna op gelijke hoogte, maar konden de aanvaller van John de Wolf het net niet laten bollen. VVSB kwam er langzaam maar zeker beter uit en kwam via jubilaris Richelo Fecunda (hij speelde vandaag zijn honderdste wedstrijd voor VVSB) op 2-0. In de slotfase werd het nog even spannend voor het doel van Ruben Valk, maar de '0' werd opnieuw binnengesleept.

Doelpunten 35. Sven Verlaan 1-0, 82. Richelo Fecunda 2-0
Scheidsrechter S. Dröge
Toeschouwers 900
VVSB Ruben Valk, Richelo Fecunda, Tomas Arroyo, Jordy Zwart, Sven Verlaan, Jelmer Vijlbrief, Sonny ten Hoope, Frans van Niel, Danny Bakker, Frank Tervoert (85. Lulinho Martins), Tommy Bekooij
Spakenburg Leon ter Wielen, Jasper Beekhuis, Tom van der Neut, Barry Beijer, Cendrino Misidjan, Nathaniel Will, Mike Vreekamp, Youri Koelewijn (46. Tom Menting), Philip Ties, Kevin Sterling (68. Argjend Selimi), Olaf van der Sande (68. Jordi Bitter)
Gele kaart Jordy Zwart (VVSB), Cendrino Misidjan (Spakenburg)

 

AFC - FC Lienden 4-1 (1-1)

AFC opende al na een minuut of vier de score, maar FC Lienden had snel een antwoord paraat. Daarna hielden de ploegen elkaar tot aan de rust keurig in evenwicht. Na de pauze liet AFC zijn klasse spreken. Yordi Teijsse maakte zijn tweede doelpunt van de middag en tien minuten later kwam FC Lienden na de tweede gele kaart voor Abdel Metalsi met tien man te staan. Raily Ignacio, tot dan redelijk in bedwang gehouden, zorgde met twee treffers ervoor dat ver voor tijd alle spanning uit de wedstrijd was verdwenen.

Doelpunten 4. Yordi Teijsse 1-0, 13. Salim Mansouri 1-1, 54. Yordi Teijsse 2-1, 65. Raily Ignacio 3-1, 71. Raily Ignacio 4-1
Scheidsrechter S. Veekamp
Toeschouwers 200
AFC Patrick Zonneveld, Derre Kwee, Dalian Maatsen, Magid Jansen, Jonathan Richard (76. Vincent Weijl), Milan Hoek (85. Sam Nijpels), Yordi Teijsse, Johan Kulhan, Fouad Belarbi, Raily Ignacio, Melvin Grootfaam (83. Matthijs Jesse)
FC Lienden Thom Jonkerman, Milad Intezar, Shuremy Felomina, Abdel Metalsi, Ayrton Statie (38. Clarence Hasselbaink), Marlon Versteeg, Frank Wiafe Danquah, Djamel Boerstra, Luís Pedro (63. Jesse van Baal), Rafael Uiterloo, Salim Mansouri (73. Haris Memiç)
Gele kaart Marlon Versteeg, Frank Wiafe Danquah (FC Lienden)
Rode kaart Abdel Metalsi (2x geel) (FC Lienden)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.