Nieuws

Hoofdklasse A: SC Feyenoord verslaat Capelle

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

30 maart 2019

Capelle heeft in de 'halve' derby tegen SC Feyenoord geen punten weten te behalen. De wedstrijd moest vanaf de rust (1-0) worden uitgespeeld. In het halve potje wisten beide teams het net één keer te vinden, waardoor de Feyenoorders drie punten konden bijschrijven. Voor Capelle blijft het een moeilijk verhaal en de voormalige topklasser en derdedivisionist moet er ernstig rekening mee gaan houden dat het seizoen langer gaat duren, in de vorm van een nacompetitie.

Voor Nootdorp wordt de situatie na de 0-1 nederlaag tegen FC Rijnvogels nog nijpender. De Nootdorpers moeten in de laatste zeven wedstrijden een gat van zeven punten ten opzichte van DFS zien te overbruggen om het hoofdklasseschap via de nacompetitie veilig te kunnen stellen. Zo niet, dan zakt de club na twee seizoenen af naar de eerste klasse.

Achilles Veen heeft met de 1-3 overwinning tegen FC 's-Gravenzande goede zaken gedaan. Hetzelfde geldt voor Spijkenisse, dat thuis met dezelfde cijfers won van Jong FC Den Bosch. Zowel Achilles als Spijkenisse zijn een plek gestegen, ten koste van Smitshoek dat niet in actie kwam.

 

FC 's-Gravenzande - Achilles Veen 1-3 (0-1)

Achilles Veen had een makkelijke middag bij FC 's-Gravenzande. Al in de 6-de minuut kwamen de bezoekers, na een fout in de defensie van de thuisclub, op een 0-1 voorsprong door een treffer van Thomas de Man. Tot aan de rust kwam er in deze stand geen wijziging. De thuisploeg wist maar zelden gevaarlijk te worden en Achilles Veen vond dat wel prima. De tweee helft begon voor FC 's-Gravenzande hoopvol na een snoeiharde uithaal van Frank Broos, maar de lat voorkwam een gelijke stand. Met een treffer van Niek Wilborts kwam Achilles Veen op 0-2 en uit een scrimmage voor het FC 's-Gravenzande doel bracht Sen Aerts de stand op 0-3. In de slotminuut wist Frank Broos nog wat terug te doen en bepaalde de eindstand op 1-3.

Doelpunten 6. Thomas de Man 0-1, 54. Niek Wilborts 0-2, 78. Sen Aerts 0-3, 90. Frank Broos 1-3
Scheidsrechter S. Shukrula
Toeschouwers 425
FC 's-Gravenzande Danny Koning, Ruben de Groot (66. Björn Swensen), Gijs Abbas, Roy Vermolen, Twan van Meerten, Menno Roodenburg (77. Jordi Klepke), Rick Boers, Frank Broos, Samet Dag, Ziko Özdemir, Jan Verduijn (46. Yuri Westhoff)
Achilles Veen Jorn Wagenaar, Sem van der Pijl, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Ayden Kuypers, Theo Martens, Ilias Zaimi, Thomas de Man, Sen Aerts (84. Roel de Kruijk), Niek Wilborts, Berry Sonnenschein
Gele kaart Samet Dag (FC 's-Gravenzande), Ayden Kuypers (Achilles Veen)

 

Nootdorp - FC Rijnvogels 0-1 (0-1)

In een wedstrijd met twee gezichten heeft Nootdorp een 1-0 nederlaag geleden tegen Rijnvogels. In de eerste helft was Rijnvogels de bovenliggende partij en dat leverde in de 29-ste minuut de op dat moment verdiende voorsprong op door een doelpunt van Max van Steen, die de bal op een presenteerblaadje voor de doellijn kreeg en niet faalde. Dat deed wel Randy Stanneveld die een paar minuten later bij een schitterende aanval van Nootdorp de bal afgaf in plaats van zelf de bal in het doel te schieten. In de tweede helft was de thuisploeg meestentijds de bovenliggende partij en creëerde diverse kansen creëerde, maar het was steeds een Katwijks been of een verkeerde beslissing van een Nootdorper die ervoor zorgde dat FC Rijnvogels de voorsprong kon behouden. Een vrije trap van Rijnvogels-speler Romano van der Stoep belandde op de Nootdorpse lat en daarmee was het Katwijks kruit verschoten. Bijna kwam Nootdorp nog op de verdiende gelijkmaker maar drie minuten voor tijd ging het schot van Ricoberto Luijandro uiten bereik van de Katwijkse doelman via de paal naast het doel. Zo eindigde deze aantrekkelijke wedstrijd in 0-1 overwinning voor Rijnvogels.

Doelpunten 29. Max van Steen 0-1
Scheidsrechter M. Jobse
Toeschouwers 450
Nootdorp Ronald Simonis, Dylan Bernadina, Angelo Ravenberg, Mike Hollenberg, Gillian Pieper, Maurice Kerkhof (80. Rob Rutten), Ryan Lugtigheid (68. Dominique Aries), Jerry Plat, Mike Hollenberg, Pim Hulst, Randy Stanneveld (73. Ricoberto Luijando)
FC Rijnvogels Jeffrey Verkerk, Dirk Jan van den Oever, Niek Ossevoort, Luuk Slegt (86. Joey Lauhouh), Max van Steen, Romano van der Stoep, Jaap van Duijn, Reno van Heijningen, Kevin Wijmer (86. Diederick Hoogerwaard), Robbin van Dijk, Jesse Driebergen
Gele kaart Angelo Ravenberg, Ricoberto Luijando (Nootdorp), Kevin Wijmer, Jaap van Duijn (FC Rijnvogels)

 

Spijkenisse - Jong FC Den Bosch 3-1 (2-0)

Geweldig was het spel van Spijkenisse zeker niet, maar de vechtlust en strijd die de laatste weken ontbrak was er deze keer zeker. Ook stonden de groen-witte ploeg weer gehavend op het veld met onder andere keeperstrainer Leo Timmer op doel, maar op de bank waren de nodige namen weer terug te vinden na blessureleed. Op een zonnig sportpark Jaap Riedijk was daar eindelijk weer een driepunter voor Spijkenisse dat zich naar een iets veiliger plek manoeuvreert op de ranglijst.

Doelpunten 12. Stefano Gonçalves 1-0, 26. Kees Tol 2-0, 56. Yassire Hamdani 3-0, 59. Robin Voets 3-1
Scheidsrechter M.F.M.G. Eijgelsheim
Toeschouwers 450
Spijkenisse Leo Timmer, Stefano Gonçalves (35. Glenn Rijsdijk), Yassire Hamdani, Anthony Bentem, Danny Groos, Sirano Kartosonto, Mark Schenk, Felino Jardim, Sander Barragan (64. Jazzy Adams), Alessandro Franzoso (70. Ruperto Dorothea), Kees Tol
Jong FC Den Bosch Felino Helderton, Jort van de Sande (59. Saad Laazizi), Dilivio Hoffman, Moreo Dhoraso Klas (83. Luc van Run), Robin Voets, Max Kappen, Jorn van Hedel, Steven van der Heijden, Hoessein el Barnichi, Daan van Tooren (46. Jaïro Schet), Declan Lambert
Gele kaart Yassire Hamdani, Danny Groos, Felino Jardim (Spijkenisse)

 

SC Feyenoord - Capelle 2-1 (1-0)

SC Feyenoord begon sterk aan de tweede helft van de eerder bij een 1-0 ruststand gestaakte wedstrijd en pakte direct het initiatief. In de 48-ste minuut liet Quincy Oosterom zijn afstandsschot via een verdediger van Capelle achter doelman Bradly van der Meer verdwijnen (2-0). Doordat SC Feyenoord verzuimde om de diverse mooie kansen te verzilveren bleef het toch spannend. In de 65-se minuut wist Kevin van la Parra een verdedigingsfout bij SC Feyenoord af te straffen (2-1). Tot de 90-ste minuut bleef het dus spannend. Uiteindelijk floot de scheidsrechter voor het einde en boekten de Rotterdammers een verdiende overwinning.

Doelpunten 2. Adil Akanioui 1-0, 48. Quincy Oosterom 2-0, 65. Kevin van La Parra 2-1
Scheidsrechter M.L. Germs
Toeschouwers 250
SC Feyenoord Rick van der Burg, Matthew Jones, Jordy Dobber, Jerry Tieleman, Kevin Patijn, Quincy Oosterom, Adil Akanioui (46. Serginio van Axel-Dongen), Sandin Avdic, Tim Schoonheijm, Junior Obiku, Jordi de Zwart
Capelle Bradly van der Meer, Jami Jaliens, Jelle Pollemans, Kai Fens, Rutger de Bos, Nassim Asrih (82. Nassim Amaarouk), Kevin van la Parra, Boris Letterie, John Fredy van Hijum (66. Redouan Boulfalfal), Omar Gomez Shee, Luuk Kraaijeveld
Gele kaart Quincy Oosterom (SC Feyenoord), Luuk Kraaijeveld, Jami Jaliens, Nassim Asrih (Capelle)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.