Nieuws

Beker West II: Stunt Ter Leede 2

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

2 april 2019

In navolging van de hoofdmacht van Ter Leede heeft ook het tweede elftal de kwartfinale bereikt van het bekertoernooi van het district West II. De ploeg van Martijn Lagendijk stuntte tegen Zwaluwen. In een doelpuntrijk duel troefden de Sassenheimers, die uitkomen in de reserve hoofdklasse, het standaardteam van de Vlaardingse hoofdklasser af met 5-3.

Het was de tweede domper voor Zwaluwen binnen een paar dagen. De ploeg van Danny Schenkel viste ook in de beslissingswedstrijd om de tweede periodetitel in de hoofdklasse A achter het net door met 1-0 te verliezen van Jodan Boys.

De kersverse periodekampioen won zijn bekerwedstrijd wel. Collega-hoofdklasser Capelle liep vlak voor rust tegen een rode kaart aan en moest de man-minder-situatie na de pauze bekopen met een 2-0 nederlaag.

Ook FC 's-Gravenzande haalde de laatste acht, maar het lukte pas in de ABBA-strafschoppenserie om Nootdorp af te schudden. Na de reguliere negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord.

 

FC 's-Gravenzande - Nootdorp 1-1, FC 's-Gravenzande w.n.s. (5-4)

FC 's-Gravenzande liet zich verrassen door Nootdorp. Na een minuut of tien kwamen de bezoekers na een snelle uitbraak over de linkerkant op voorsprong door een doelpunt van Dominique Aries. De thuisclub reageerde halverwege de eerste helft met een kopbal van Pascal Broch die de lat trof. op de lat kopte. Vlak na de pauze mikte Yuri Westhoff met zijn vrije schop (rand zestien) beter en daarna had FC 's-Gravenzande het betere van het spel en was veelvuldig op de helft van Nootdorp te vinden. Desondanks werd er niet meer gescoord, al kropen de Nootdorpers nog een paar keer door het oog van de naald. In de strafschoppenserie trok FC 's-Gravenzande met 5-4 aan het langste eind en dat was gezien het totale spelbeeld wel een zekere vorm van gerechtigheid.

Doelpunten 10. Dominique Aries 0-1, 48. Yuri Westhoff 1-1
Scheidsrechter S.C. Kraak
FC 's-Gravenzande Danny Koning, Pascal Broch (89. Ruben de Groot), Roy Vermolen, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten (80. Menno Roodenburg), Rick Boers, Frank Broos (37. Jan Verduijn), David Belic, Samet Dag, Ziko Özdemir
Nootdorp Ronald Simonis, Dylan Bernadina, Angelo Ravenberg, Mike Hollenberg, Maurice Kerkhof (79. Pepi Ascension), Jerry Plat, Dominique Aries, Richard Kasius (65. Ryan Lugtigheid), Rob Rutten, Randy Stanneveld (46. Gillian Pieter), Ricoberto Luijando

 

Ter Leede 2 - Zwaluwen 5-3 (2-1)

Na ruim een half uur nam Ter Leede, dat al eerder in de wedstrijd een strafschop had gemist, brutaal de leiding door een treffer van Joey van den Berg, maar Zwaluwen had snel een antwoord paraat. Toch ging de thuisclub met een voorsprong (andermaal Van den Berg) rusten om na de pauze onverdroten verder te gaan. Na de twee treffers van Jim Gilissen leek met nog twintig minuten te gaan de wedstrijd beslist. Zwaluwen kwam echter nog sterk dreigend dichterbij, maar Jimmy Brugman loodste zijn ploeg een minuut voor tijd definitief naar de kwartfinale.

Doelpunten 32. Joey van den Berg 1-0, 39. Sten Wever 1-1, 42. Joey van den Berg 2-1, 59. Jim Gilissen 3-1, 71. Jim Gilissen 4-1, 75, Youri Verschoor 4-2, 79. Rick van der Struis 4-3, 89. Jimmy Brugman 5-3
Scheidsrechter N. Mourabit
Ter Leede 2 Ruben van der Does, Dirk Hoekstra, Jordly Petronia, Koen Duijtshoff, Floris Mulder, Dani Hoogkamer, Jonathan Robertson, Jim Gillissen (82. Mike van der Zon), Mike Dam (90. Jim van der Krogt), Joey van den Berg, Tomas Tavilla (61. Jimmy Brugman)
Zwaluwen Jochem van der Hoff, Leon Krznaric, Sten Wever ( 46. Joseph Concalves), Robin Hoffman, Raoul Gillet, Tevin Biekman, Tiemen Noordam, Tim Verhoeven (60. Jerry Scholman), Youri Verschoor (85. Anthony Piqué), Rick van der Struis, Jeroen van der Swaluw

 

Jodan Boys - Capelle 2-0 (0-0)

De eerste helft boeide tot en met. Jodan Boys kreeg serieuze kansen om de score te openen maar ook Capelle liet zich gelden met acties die toch zomaar een doelpunt hadden kunnen opleveren. De Capellenaren gingen de rust in met de wetenschap dat ze als gevolg van een rode kaart voor Omar Gomez Shee na de pauze met tien man verder moesten voetballen. Dat veranderde het speelbeeld. Jodan Boys werd de bovenliggende partij met Capelle puur loerend op de omschakeling. Tien minuten na rust betaalde de man meer situatie zich uit voor Jodan Boys. Met nog een kwartier op de klok draaiden de Gouwenaren de deur voor het team in ondertal onherroepelijk op slot.

Doelpunten 56. Kevin de Vries 1-0, 75. Mo Bellahcen 2-0
Scheidsrechter B.B. v.d. Helder
Jodan Boys Wouter Beukers, Michel Verkaik, Roald Heerkens, Mark Veerman, Kevin de Vries, Leroy Brank (80. Marlon Oranje), Enzo Huntink, Yusri el Kandoussi, Fanuel Waandels, Mo Bellahcen (80. Nadir Mohandis), Jordi Tuithof (86. Harold Vrollijk)
Gele kaart Michel Verkaik, Mark Veerman (Jodan Boys)
Rode kaart Omar Gomez Shee (Capelle)

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker West II.