Nieuws

Hoofdklasse A: Volendam pakt een baaldag tegen Nootdorp

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

6 april 2019

Koploper Volendam heeft tegen degradatiekandidaat een baaldag opgenomen. Anders valt de 3-1 nederlaag niet te verklaren. Hoe dan ook, de strijd om de titel is weer razend spannend geworden, want Ter Leede won met 0-1 van Capelle. De Sassenheimers staan nu nog maar op één punt achter de Volendammers. Volendam en Ter Leede gaan onderling uitmaken wie zich over zes wedstrijden kampioen mag noemen. Ze komen alleen in de reguliere competitie niet meer tegen elkaar in actie.

Nummer drie SC Feyenoord heeft in eigen huis weten te winnen van Jong FC Den Bosch (1-0). De Bosschenaren zakken een plaatsje, het ziet Zwaluwen voorbij komen dat met 1-3 van Swift won.

Hekkensluiter XerxesDZB kreeg van Achilles Veen met 4-0 op de broek. De Rotterdammers kunnen zich nu officieel niet meer rechtstreeks veilig spelen. Achilles Veen hoeft zich daarover geen zorgen meer te maken. Nootdorp heeft door de verrassende overwinning van vandaag nog zicht op een p/d-plaats. Het moet daarvoor de pijlen gaan richten op DFS, dat met 1-0 van FC 's-Gravenzande verloor.
Capelle heeft nog uitzicht op de twaalfde plaats. Het verloor weliswaar van Ter Leede en zag Smitshoek met 4-1 winnen, maar het gat met Spijkenisse (zes punten) is overbrugbaar.

 

Achilles Veen - XerxesDZB 4-0 (2-0)

Al in de eerste minuten had Achilles Veen kansen om de score te openen, maar het duurde tot de 15e minuut voordat topscorer Sen Aerts die in twee pogingen de 1-0 op het scorebord plaatste. In de 38e minuut was het Ilias Zaimi die uit een strafschop (na een overtreding op Thomas de Man) de 2-0 scoorde. Na de rust kreeg XerxesDZB de kans op de aansluitingstreffer, maar doelman Jamil Kools wist dit te voorkomen met een voortreffelijke redding. Een minuut later scoorde Niek Wilbords aan de andere kant. Uiteindelijk is het de man van de wedstrijd, Theo Martens, die de eindstand op 4-0 bepaalde. Een dikverdiende overwinning voor Achilles Veen en gezien het aantal kansen had de score ook nog wat hoger kunnen zijn.

Doelpunten 16. Sen Aerts 1-0, 38. Ilias Zaimi (strafschop) 2-0, 49. Niek Wilbords 3-0, 65. Theo Martens 4-0
Scheidsrechter R. Groenewegen
Toeschouwers 274
Achilles Veen Jamil Kools, Sem van der Pijl (46. Freek Langermans), Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Ayden Kuijpers, Theo Martens, Ilias Zaimi (60. Roel de Kruik), Thomas de Man, Sen Aerts, Niek Wilborts, Berry Sonnenschein (72. Sezer Sulun)
XerxesDZB Wesley van der Molen, Wembley Paulino Reyes, Desley Hoogendijk, Mike Navajes Sanchez, William Darjij (46. Moreno Marengo), Jim Havenaar, Robin Driesse (74. Leonardo de Pina), Stefan Dams, Eugunio Leerdam, Mo Arajai (57. Jordan Kroon), Leon van den Berg

 

Capelle - Ter Leede 0-1 (0-1)

Ter Leede heeft goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. Het won verdiend tegen een matig spelend Capelle terwijl Volendam verloor. In de eerste helft scoorde Ter Leede al snel en kreeg het diverse kansen. Capelle kreeg in de eerste helft ook nog goede kansen, maar wist niet te scoren. De tweede helft was niet om aan te zien en beide ploegen waren aanvallend verder machteloos.

Doelpunten 8. Ian van Otterlo 0-1
Scheidsrechter M. Vos
Toeschouwers 250
Capelle Bradly van der Meer,Jami Jaliens (6. Omar Gomez Shee/77. Redouan Boulfalfal), Jelle Pollemans, Kai Fens, John Fredy van Hijum (62. Boris Letterie), Marciano Pape, Candido da Conceicao, Rutger de Bos, Nassim Asrih, Kevin van la Parra, Luuk Kraaijeveld
Ter Leede Michael Bekkers (46. Ruben van der Does), Mike Boelee, Ben van der Lans, Sami Mouchih, Jonathan Robertson, Jeffrey Bok, Ian van Otterlo, Omar Limon (88. Jim Gillissen), Steven Wajer, Robert Steemers (75. Joey van den Berg), Rob Zandbergen
Gele kaart Kai Fens, Rutger de Bos (Capelle), Ian van Otterlo (Ter Leede)
Rode kaart Marciano Pape (2x geel) (Capelle), Mike Boelee (Ter Leede)

 

DFS - FC 's-Gravenzande 0-1 (0-0)

Een hardwerkend DFS leed vandaag in blessuretijd een zure nederlaag tegen FC 's-Gravenzande. Heel veel mogelijkheden waren er voor beide doelen niet te noteren. In een typische 0-0 wedstrijd ging DFS vijf minuten in blessuretijd onderuit tegen de bezoekers, 0-1.

Doelpunten 90+5. Frank Broos 0-1
Scheidsrechter F. Berg
Toeschouwers 215
DFS Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Marc Harlaux (74. Marijn de Kler), Lorenzo Davids, Luciën Dors, Jeffrey Arends (74. Roy de Ruiter), Remy Raterink, Zefanho Kiriwenno (89. Alex Scheffer)
FC 's-Gravenzande Danny Koning, Pascal Broch, Roy Vermolen, Sander Koeleman, Samet Dag (63. Gijs Abbas), Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Rick Boers (68. Jan Verduijn), Frank Broos, David Belic, Ziko Özdemir

 

Jodan Boys - FC Rijnvogels 3-1 (2-1)

Op het sportcomplex van Jodan Boys werd de zegereeks van FC Rijnvogels onderbroken. FC Rijnvogels, dat Jaap van Duijn miste vanwege een schorsing, opende nog wel sterk en kwam in de elfde minuut op voorsprong doordat keeper Wouter Beukers een inzet niet goed onder controle kreeg. Gaandeweg in de eerste helft kreeg Jodan Boys meer vat op haar tegenstander en kon het op jacht gaan naar de gelijkmaker. In de 35e minuut werd Fanny Waandels dusdanig gehinderd dat een strafschop volgde. Kevin de Vries schoot onberispelijk de 1-1 binnen. Op slag van rust kwam Jodan Boys op een 2-1 voorsprong dankzij een fraaie treffer van Yusri el Kandoussi, met een schot in de kruising. Na de rust probeerde FC Rijnvogels weer grip te krijgen op de wedstrijd; meer dan een optisch veldoverwicht werd het niet. Uiteindelijk kreeg Jodan Boys de betere kansen en was het Fanny Waandels die in de 83e minuut wist te scoren en de stand op 3-1 bepaalde.

Doelpunten 11. Wouter Beukers (e.d.) 0-1, 35. Kevin de Vries 1-1, 44. Yusri el Kandoussi 2-1, 83. Fanuel Waandels 3-1
Scheidsrechter M.L. Germs
Toeschouwers 375
Jodan Boys Wouter Beukers, Kevin de Vries, Dirk-Pieter Rietveld, Mark Veerman, Vincent Verbond, Leroy Brank, Enzo Huntink, Yusri el Kandoussi, Fanuel Waandels (84. Bradley el Idrissi), Mo Bellahcen, Jordi Tuithof (67. Jorn van Lunteren)
FC Rijnvogels Jeffrey Verkerk, Dirk Jan van den Oever, Niek Ossevoort (60. Diederick Hoogerwaard), Luuk Slegt, Joey Lahouh (60. Jan de Bruin), Max van Steen, Romano van der Stoep, Reno van Heiningen, Kevin Wijmer, Jesse Driebergen, Roy van Leeuwen
Gele kaart Enzo Huntink (Jodan Boys), Kevin Wijmer, Jesse Driebergen, Jeffrey Verkerk, Max van Steen (FC Rijnvogels)

 

Nootdorp - Volendam 3-1 (2-1)

Een wilskrachtig en strijdbaar Nootdorp heeft tegen koploper Volendam een dik verdiende 3-1 overwinning geboekt. De geelzwarten trokken vanaf de start in deze wedstrijd vol ten aanval en nadat er twee kansen ternauwernood werden gemist was het bij de derde mogelijkheid na vijf(!) minuten Ryan Lugtigheid die een door doelman Binken gekeerd schot van Dominique Arie in de rebound het doel in schoot. Hierna werd Volendam wel wat sterker om de opgelopen schade te herstellen en dat gebeurde 17e minuut door Harry Zwarthoed, die na een afgeslagen vrij schop de bal achter doelman Simonis in het Nootdorpse doel schoof. Daar waar Nootdorp in het verleden vaak achter de feiten aanliep stroopte het nu de mouwen op en trok het het initiatief naar zich toe. Hachelijke momenten voor het Volendamse leverden echter nog geen Nootdorpse treffers op. In de 33e minuut kreeg Nootdorp een vrije schop op zo'n 25 meter van het Volendamse doel. Rob Rutten nam deze op een zeer fraaie manier en schoot de bal snoeihard in het kruis waardoor Nootdorp opnieuw op voorsprong kwam.
Na de pauze probeerde de koploper het wel maar de ijzersterke Nootdorpse defensie gaf geen krimp. Integendeel, Nootdorp kreeg ook in de tweede helft de betere kansen en het was Maurice Kerkhof die na een afgeslagen aanval de bal in het Voldndamse doel frommelde. Volendam kreeg hierna nog een grote mogelijkheid op de 2-3, maar doelman Simonis redde zeer bekwaam zodat het einde van deze aantrekkelijke wedstrijd kwam met een dikverdiende overwinning van Nootdorp, dat de hoop op het halen van de p/d-competitie nog steeds niet heeft opgegeven.

Doelpunten 5. Ryan Lugtigheid 1-0, 17. Harry Zwarthoed 1-1, 33. Rob Rutten 2-1, 63. Maurice Kerkhof 3-1
Scheidsrechter B.J. Fikkert
Toeschouwers 300
Nootdorp Ronald Simonis, Dylan Bernadina, Angelo Ravenberg, Mike Hollenberg, Maurice Kerkhof (61. Pim Hulst), Gillian Pieper, Jerry Plat, Dominique Aries (73. Pepi Ascension), Ryan Lugtigheid (80. Richard Kasius), Rob Rutten, Randy Stanneveld
Volendam Sander Binken, Sonny Tol, Henny Schilder, Eric Veerman, Wessel Stuyt, Nick Tol, Niels Springer, Harry Zwarthoed, Joey Tol, Stefan Plat, Nick Tuyp
Gele kaart Pim Hulst (Nootdorp)

 

SC Feyenoord - Jong FC Den Bosch 1-0 (0-0)

De eerste helft waarin SC Feyenoord een licht overwicht had en een 100% penalty werd onthouden, werd na 45 minuten afgesloten met een 0-0 ruststand. In de tweede helft bleek SC Feyenoord duidelijk de betere ploeg. In de 74e minuut werd het spel dan ook beloond. De ingevallen Adair Veiga Lopes sprong boven iedereen uit en kopte de verdiende 1-0 binnen. Hierna diverse kansen van beide kanten. Door fantastisch keeperswerk van Rick van der Burg wist FC den Bosch echter niet te scoren en eindigde de wedstrijd tussen de nummers drie en vier in het voordeel van de Rotterdammers.

Doelpunten 74. Adair Veiga Lopes 1-0
Scheidsrechter W.M. Kieft
Toeschouwers 300
SC Feyenoord Rick van der Burg, Matthew Jones, Jerry Tieleman, Joris van Eijck, Kevin Patijn, Quincy Oosterom, Adil Akanioui (68. Serginio van Axel-Dongen), Sandin Avdic, Jordi de Zwart (62. Adair Veiga Lopes), Tim Schoonheijm (82. Shabir Isoufi), Junior Obiku
Jong FC Den Bosch Jort van de Sande, Rik Mulders, Dilivio Hoffman, Felino Helderton, Robin Voets, Max Kappen (85. Dhraso Moreo Klas), Jorn van Hedel, Steven van der Heijden (79. Hoessein el Barnichi), Ryan Lambert, Daan van Tooren (85. Saad Laazizi), Declan Lambert
Gele kaart Serginio van Axel-Dongen (SC Feyenoord), Rik Mulders, Max Kappen, Steven van der Heijden (Jong FC Den Bosch)

 

Spijkenisse - Smitshoek 1-4 (0-3)

Na dertig seconden blunderde Spijkenisse de 0-1 van Smitshoek zomaar weg en die klap is de thuisploeg in feite niet meer te boven gekomen. Smitshoek ging met een 0-3 voorsprong rusten in de bijna-wetenschap dat de winst op zak zat. De tweede helft was niet meer dan een formaliteit. Sean Verburg maakte het tot zijn middag door een hattrick vol te maken en Kees Tol haalde nog wel de voor Spijkenisse hatelijke nul van het scorebord.

Doelpunten 1. Sean Verburg 0-1, 33. Sean Verburg 0-2, 44. Bart Deprez 0-3, 54. Sean Verburg 0-4, 74. Kees Tol 1-4
Scheidsrechter M. Jobse
Toeschouwers 450
Spijkenisse Michael Termijn, Anyhony Bentem, Stefano Goncalves (46. Daan Bourgonje), Yassire Hamdani, Sander Barragan, Alessandro Fransoso (46. Marvin van der Pluijm), Danny Groos, Felino Jardim, Mark Schenk, Kees Tol, Sirano Kartosonto
Smitshoek Mike van de Wijngaart, Lorenzo Braaf, Rutger van der Kleij, Frank Karreman, Erwin Nuytick (67. Ramon van der Wal), Jan Oomse, Pucho Rekondie, Ryan van Dijk (73. Jurien Reinetza), John van Vugt, Bart Deprez, Sean Verburg (69. Mitchell Abdoel)

 

Swift - Zwaluwen 1-3 (1-1)

Kijkend naar de stand zijn beide teams aan elkaar gewaagd. Hetgeen wel de gehele wedstrijd bleek. Swift kwam beter uit de startblokken en kreeg in de 8e minuut een enorme kans op 0-1. Guido de Graaf schoot uit een voorzet tegen de keeper, terwijl het thuispubliek de handen al in de lucht had. In de 16e minuut was het dan wel raak. Een mooie voorzet van Jesse Dingjans werd door Fidel Yilmaz keihard tegen de touwen gekopt. Op voorsprong komen tegen Zwaluwen is een luxe die Swift niet vaak heeft gekend. Langer dan drie minuten duurde het niet. Joseph Gonçalves sneed als een mes door de Swift-verdediging en rondde deze fraaie actie af met de 1-1. Gedurende lange tijd bleef het een open wedstrijd waarin de beide ploegen elkaar in evenwicht hielden. Ook in het begin van de tweede helft was er nauwelijks krachtsverschil. Gevoelsmatig zou degene die het eerst scoorde winnen. Eerst leek de kopbal van Zwaluwen de beslissing te brengen, maar de paal voorkwam dat. Een schot van Mike Ruijter ging even later rakelings over. Ondanks dat er stevig werd gespeeld, was het een sportieve wedstrijd. Toch trok arbiter Keijl twee maal de gele kaart voor een speler van Zwaluwen. Met deze kaarten op zak werden de gasten uit Vlaardingen sterker, zonder echt uitgespeelde kansen te krijgen. Het nonchalant uitverdedigen van Guido Moelee werd het keerpunt van de wedstrijd. Invaller Sten Wever kreeg de bal en ontweek een sliding van Mike Ruijter en liet de keeper van Swift kansloos 1-2. De thuisploeg probeerde nog iets te forceren maar echt uitgespeelde kansen creëerde het niet. Zwaluwen counterde in de extra tijd naar 1-3 door invaller Raoul Gillet. Over het geheel gezien een terechte overwinning voor Zwaluwen.

Doelpunten 17. Fidel Yilmaz 1-0, 20. Joseph Gonçalves 1-1, 80. Sten Wever 1-2, 92. Raoul Gillet 1-3
Scheidsrechter G. Keijl
Toeschouwers 150
Swift Joost Meendering, Fidel Yilmaz, Teun van Zweeden, Mike Ruijter, Guido Moelee, Dennis Dinkgreve, Jesse Dingjan, Guido de Graaf (78. Donny van de Pol), Sean den Hoed, Carlos Groen, Mallqui Cabezas Narvaez
Zwaluwen Marvin van Tienen, Leon Krznaric, Erwin de Groot, Robin Hofman, Jerry Scholman (89. Tim Gudde), Joseph Gonçalves (81. Raoul Gillet), Tevyn Biekman (72. Sten Wever), Tiemen Noordam, Anthony Piqué, Youri Verschoor, Rick van der Sluis
Gele kaart Robin Hofman, Jerry Scholman (Zwaluwen)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.