Nieuws

Tweede divisie: IJsselmeervogels en AFC nemen afstand

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

6 april 2019

IJsselmeervogels heeft vrij eenvoudig weten te winnen van Rijnsburgse Boys. Alleen in de slotfase, toen Joël Tillema de aansluitingstreffer scoorde, leek er spanning in de wedstrijd te komen, maar Mike van de Laar scoorde even later het beslissende doelpunt (1-3).

Ook koploper AFC won zijn wedstrijd, maar het had grote moeite met Katwijk. In de eerste helft liet het supertrio van AFC (Ignacio, Teijsse en Teijsse) een handvol kansen liggen en Katwijk profiteerde daarvan. Tegen de verhouding kwamen de Katwijkers op voorsprong. In de tweede helft waren de verhoudingen gelijkwaardig, maar toen waren de aanvallers van AFC wél scherp. De 2-3 van Katwijk kwam te laat om er nog een puntendeling uit te slepen.
AFC houdt de koppositie in handen met twee punten voorsprong op IJsselmeervogels.

Katwijk verloor dus, net als Excelsior Maassluis (FC Lienden verraste de nummer drie), waardoor de titelstrijd zich beperkt tot de twee bovenste ploegen.

Spakenburg won met 1-0 van De Treffers en is daarmee de Koninklijke HFC gepasseerd en op gelijke hoogte gekomen met Excelsior Maassluis en Katwijk.
GVVV heeft zich door de 3-2 overwinning tegen de Koninklijke HFC zo goed als veilig gespeeld. Dat geldt nog zeker niet voor Rijnsburgse Boys en Scheveningen. De laatste pakte tegen Jong Sparta een puntje (2-2) en heeft er nog maar ééntje minder dan de Rijnsburgers. Het gat van Scheveningen met VVSB bedraagt elf punten.

VVSB won met 1-3 van Barendrecht en daarmee lijkt het lot van Barendrecht beslecht. De Barendrechter staan nu vast op de laatste plaats en zowel FC Lienden als VVSB lopen drie punten uit.
Jong Almere City FC is als laagst genoteerde belofteteam al vrijwel verzekerd van degradatie, maar na de 3-1 nederlaag tegen Kozakken Boys staat het nu ook op een rechtstreekse degradatieplek.

 

Barendrecht - VVSB 1-3 (0-2)

Ook tegen VVSB lukte het de rood-witten niet een positief resultaat te behalen. Met nog zes wedstrijden te gaan ziet het er voor de mannen van Jack van den Berg er na deze nederlaag niet rooskleurig uit. Met twee doelpunten kort voor de rust en één kort na de rust was het duel al snel beslist. Met een schot vanaf de middenlijn probeerde Yarick Dorst de doelman van VVSB te verschalken. De bal belandde echter op het dak van het doel. In de 71e minuut was het wel raak en wist hij de eer voor Barendrecht te redden.

 

Marouane Bakour kopt de bal bij de eerste kans voor Barendrecht over het doel.
Foto: Cees Bakker

 

Doelpunten 41. Tommy Bekooij 0-1, 45+3. Tommy Bekooij (strafschop) 0-2, 50. Frank Tervoert 0-3, 71. Yarick Dorst 1-3
Scheidsrechter W.H. Bronsvoort
Toeschouwers 750
Barendrecht Max van Dijk, Danny Monster (68. Jeroen van der Wal), Yorik van Deelen, Ali Khaldi (59. Rowendley Martijn), Bas Mourits, Yarick Dorst, Delano a Cohen, Ilyas Oulad-Ali, Lee Quincy Cheuk-A-Lam, Jeffrey Aarts (37. Qjell Krolis), Marouane Bakour
VVSB Ruben Valk, Sonny ten Hoope, Jordy Zwart, Sven Verlaan, Jelmer Vijlbrief, Danny Bakker, Tommy Bekooij, Richelo Fecunda, Tim de Rijk, Tomas Arroyo, Frank Tervoert (83. Lulinho Martins)
Gele kaart Danny Monster (Barendrecht), Sven Verlaan (VVSB)

 

GVVV - Koninklijke HFC 3-2 (2-1)

Na twee uit nederlagen op rij pakte GVVV in eigen huis de draad weer op. Want voor die twee verliespotjes werd koploper AFC op het sportpark Panhuis met 4-2 verslagen. Vanmiddag was de uitslag iets minder groot, maar op de 3-2 winst was helemaal niets af te dingen. Ogenschijnlijk had de koninklijke tegenstander dan wel het meeste balbezit, maar heel gevaarlijk kon het daaruit niet worden. Nee, het de waren de gastheren die bijna gedurende de volle 90+7 minuten voor de meeste doelrijpe kansen zorgden en die uiteindelijk ook omzette in drie goals, waar er twee of drie meer zeker niet hadden misstaan tegen een van de minst gepasseerde defensies in deze Tweede Divisie. Maar omdat de blauwe hakbijl niet definitief wilde vallen, bleef het na de aansluitingstreffer van de Haarlemmers toch bij vlagen nog even flink oppassen voor het opportunisme van de ploeg van trainer Tamerus.

Doelpunten 22. Soufiane Laghmouchi 1-0, 30. Peet van der Slot (strafschop) 1-1, 43. Mo Bendadi 2-1, 60. Roy Terschegget (strafschop) 3-1, 69. Wessel Boer 3-2
Scheidsrechter C. Mulder
Toeschouwers 750
GVVV Johan Jansen, Rodny Hofman, Laurens van der Voort, Wilco den Hartog, Laurens van der Voort, Danny de Leeuw (67. Mart de Jong), Roy Terschegget, Simon Brouwer, Mo Bendadi, Jeremy de Graaf (81. Robin Mulder), Soufiane Laghmouchi
Koninklijke HFC Tom Boks (65. Gerard van Rossum), Danny Hols, Oscar Wilffert, Peet van der Slot (84. Koen Beeren), Vincent Volkert (67. André Morgan), Daniël van Son, Jacob Noordmans, Lars Weistra, Wessel Boer, Tim van Soest, Robin Eindhoven
Gele kaart Wessel Boer, Koen Beeren (Koninklijke HFC)

 

Jong Sparta - Scheveningen 2-2 (2-1)

Jong Sparta was van meet af aan bij de les en oogstte nog binnen de eerste tien minuten met een afstandsknal (meter of dertig) van Lorenzo Fonseca. Vijf minuten later verdubbelden de Rotterdamse beloften de marge door Mohammed Tahiri. Die voorsprong leek comfortabel, maar vlak voor rust bewees Tim Peters met een rake kopbal het tegendeel. Na de pauze trok Scheveningen meer en meer de wedstrijd naar zich toe, al ging dat niet gepaard met serieuze kansen. De beste kans was juist voor Spartaan Gianni dos Santos die zijn stiftbal op de lat zag eindigen. Uiteindelijk nam Scheveningen toch nog een punt mee naar huis dankzij een frommelgoal van Peters.

Doelpunten 9. Lorenzo Fonseca 1-0, 14. Mohammed Tahiri 2-0, 32. Tim Peters 2-1, 85. Tim Peters 2-2
Scheidsrechter S. Dröge
Toeschouwers 150
Jong Sparta Michael Fabrie, Suently Alberto, Lorenzo Fonseca, Darwin Heuvelman, Kevin Ringeling, Ayoub Boukhari, Sven Mijnans, Joshua Sanches, Brad van Hoeven (71. Abdulsamed Abdullahi), Youssef el Kachati (79. Gianni dos Santos), Mohammed Tahiri (71. Jaimy Brute)
Scheveningen Björn Bénard, Samir el Moussaoui (81. Sergi Roeleveld), Ruben Koorndijk, Kevin Gomez Nieto, Leroy Resodihardjo, Mitchell de Vlugt, Barry Rog, Jari de Jong, Tim Peters, Mehmet Aldogan, Brandon Robinson (67. Joël Donald)
Gele kaart Mitchell de Vlugt (Scheveningen)

 

Kozakken Boys - Jong Almere City FC 3-1 (1-0)

Simpele overwinning van Kozakken Boys op één van de zwakste teams in de Tweede divisie. Jeffrey Rijsdijk, na een minuut of twintig ingevallen voor Jeffrey van Nuland opende de score tegen de club waar hij afgelopen seizoen nog onder contract stond. Daarna ontrolde de wedstrijd zich als vanzelf voor de Werkendammers. Na rust voerden Ahmed el Azzouti en opnieuw Rijsdijk de voorsprong op tot 3-0, alvorens Adrian Ramadani, ook al een invaller, de eer redde voor de bezoekers. Een 4-1 uitslag had ook nog gekund, maar El Azzouti liet in blessuretijd een strafschop onbenut.

Doelpunten 38. Jeffrey Rijsdijk 1-0, 52. Ahmed el Azzouti 2-0, 66. Jeffrey Rijsdijk 3-0, 79. Adrian Ramadani 3-1
Scheidsrechter R.J.A. Gansner
Toeschouwers 500
Kozakken Boys Nils den Hartog, Tim Eekman, Quentin Jakoba, Sanny Monteiro (63. Sven van Ingen), Sander Heesakkers, Robert Mutzers, Jeffrey van Nuland (21. Jeffrey Rijsdijk), Leon Bot, Gwaeron Stout, Ahmed el Azzouti, Charlton Vicento (63. Don Bolsius)
Jong Almere City FC Mike Grim, Nicky van Hilten, Jesper Vos, Mitch Willems, Samuel Brobbey (57. Guiliano With), Sam Krant, Mitchel Bergkamp, Jelle Goselink, Thomas Prinsen (70. Victor van der Linde), Rogier Benschop, Kenneth Aninkora (46. Adrian Ramadani)
Gele kaart Ahmed el Azzouti (Kozakken Boys), Jesper Vos (Jong Almere City FC)

 

Spakenburg - De Treffers 1-0 (0-0)

Met de minimale marge wisten de Blauwen de punten op de Westmaat te houden, maar vraag niet hoe. Hoogstaand was de wedstrijd van beide kanten niet, veel balverlies en weinig kansen de hele wedstrijd. Spakenburg was de eerste helft zeker de betere, maar wist niet te scoren. In de tweede helft had het maar één kans nodig en bleek Vreekamp de uiteindelijke matchwinner. De Treffers probeerde het laatste kwartier nog wel de gelijkmaker te forceren, zag het er af en toe hachelijk uit voor het Blauwe doel, maar ging de bal er niet in. Gauw vergeten voor beide ploegen en op naar volgende week.

Doelpunten 50. Mike Vreekamp 1-0
Scheidsrechter J. Kooij
Toeschouwers 986
Spakenburg Leon ter Wielen, Jasper Beekhuis (46. Giovanni Gravenbeek), Tom van der Neut, Barry Beijer, Cendrino Misidjan, Mike Vreekamp, Nathaniël Will, Youri Koelewijn, Kevin Sterling (46. Jordi Bitter), Philip Ties, Olaf van der Sande (86. Argjend Selimi)
De Treffers Niels Kornelis, Abel Franssen (67. Timo Pluk), Frenk Keukens, Joris Janssen, Bryan Sirvania, Robin Janssen (84. Niels Wouters), Lowie Zundert, Boy van de Beek (67. Tjeu Langeveld), Aleksandar Jankovic, Ruben da Rocha Rodriques, Mees Siers
Gele kaart Jasper Beekhuis, Giovanni Gravenbeek (Spakenburg), Frenk Keukens, Joris Janssen (De Treffers)

 

FC Lienden - Excelsior Maassluis 1-0 (0-0)

Excelsior Maassluis kwam tegen FC Lienden uit zichzelf tot niets en de Liendenaren stonden ook niet toe dat er iets kwam vanuit de bezoekers. Zowel in de eerste helft, als na de pauze was de thuisclub de bovenliggende partij. Dat leverde kansen genoeg op, maar de afwerking bleek nog wel een verbeterpuntje. Zo bleef de productie beperkt tot die ene treffer van Marlon Versteeg vlak na rust. Maar ook dat was genoeg om een slap opererende tegenstander met lege handen terug naar huis te sturen. In de slotfase kreeg Niels Redert tot overmaat van ramp ook nog twee gele kaarten achter elkaar te zien.

 

FC Lienden-doelman Thom Jonkerman stopt de inzet van Vincent van den Berg (tweede van links).
Foto: Harry Noordhof

 

Doelpunten 48. Marlon Versteeg 1-0
Scheidsrechter F.R. de Winter
Toeschouwers 450
FC Lienden Thom Jonkerman, Shuremy Felomina, Clarence Hasselbaink, Yusuf Bilen, Milad Intezar, Djamel Boerstra, Haris Memiç, Salim Mansouri, Yassine Zakir (89. Jesse van Baal), Rafael Uiterloo (90+2. Guytho Mijland), Marlon Versteeg
Excelsior M. Jean-Paul van Leeuwen, Stephan Kruithof (46. Niels Redert), Sefa Kurt, Tobias Kleijweg, Kevin Dercks (67. Jeremy Moreno), Sekou Sylla, Giovanni da Fonseca, Milan van Ewijk, Vincent van den Berg, Robin van der Ende (61. Marouane Afaker), Daan Blij
Gele kaart Sefa Kurt
Rode kaart Niels Redert (2x geel), Marouane Afaker (Excelsior Maassluis)

 

Jong Vitesse - HHC Hardenberg 4-1 (1-0)

De eerste kans in de wedstrijd was voor HHC Hardenberg (Rick Hemmink), maar Jong Vitesse nam de leiding door toedoen van Hicham Acheffay. Nog voor rust kregen de Hardenbergers kansen op de gelijkmaker, maar de afwerking liet te wens over. Na de pauze kreeg HHC Hardenberg een strafschop en leverde dan eindelijk de 1-1 (Rob van der Leij) op. Met nog twintig minuten te spelen was het tweede doelpunt van Acheffay het breekpunt. HHC Hardenberg zette alles op alles om weer op gelijke hoogte te komen, maar liep in de slotfase in het mes van de jonge Arnhemmers.

Doelpunten 19. Hicham Acheffay 1-0, 62. Rob van der Leij (strafschop) 1-1, 71. Hicham Acheffay 2-1, 87. Martijn Berden, 90. Hicham Acheffay 4-1
Scheidsrechter T.R. Winkel
Toeschouwers 450
Jong Vitesse Bilal Bayazit, Boyd Lucassen, Özgür Aktas, Younes Zakir, Mats Grotenbreg (53. Joeri Potjes), Patrick Vroegh, Richie Musaba, Jesse Schuurman, Lars ten Teije (89. Mike de Beer), Richonell Margaret (74. Martijn Berden), Hicham Acheffay
HHC Hardenberg Ramon Nijland, Danny Bouws, Kevin Görtz, Koos Werkman, Ashwin Manuhutu, Glenn Kobussen, Jurjan Mannes (82. Ryan Snelders), Shkodran Metaj (63. Rens van Benthem), Rick Hemmink, Rob van der Leij, Sargon Gouriye
Gele kaart Richonell Margaret, Mats Grotenbreg, Younes Zakir, Jesse Schuurman (Jong Vitesse), Kevin Görtz, Danny Bouws (HHC Hardenberg)

 

Katwijk - AFC 2-3 (1-0)

Mochten er nog inspiritaties richting een titel zijn geweest op De Krom, dan kunnen die nu definitief de koelkast in. Heel lang leek de aantrekkelijke wedstrijd op een gelijkspel uit te lopen, al hadden beide clubs kansen op meer. Zo raakte Katwijk twee maal de lat, en vonden de Amsterdammers meermaals Mark de Vries op hun pad. In de slotfase trok AFC echter (terecht) aan het langste eind. De aansluitingstreffer van Van Dam was er in blessuretijd nog slechts voor de statistieken.

Doelpunten 25. Michiel van Dam 1-0, 49. Yordi Teijsse 1-1, 82. Kenny Teijsse 1-2, 87. Matthijs Jesse 1-3, 90+1. Michiel van Dam 2-3
Scheidsrechter N.B. Smit
Toeschouwers 1234
Katwijk Mark de Vries, Michiel van Dam, Robbert Susan, Guus van Weerdenburg, Steven Sanchez Angulo (63. Jan Willem Tesselaar), Joey Jongman, Mike van den Ban (46. Omar Hamdi), Bart Sinteur, Nourair Mamedov (86. Damiano Schet), Rick van der Meer, Marciano Mengerink
AFC Patrick Zonneveld, Johan Kulhan, Milan Hoek, Raily ignacio, Yordi Teijsse (88. Sam Nijpels), Melvin Grootfaam, Dalian Maatsen, Maghid Jansen, Kenny Teijsse, Fouad Belarbi (83. Matthijs Jesse), Jonathan Richard
Gele kaart Nourair Mamedov (Katwijk), Maghid Jansen, Jonathan Richard (AFC)

 

Rijnsburgse Boys - IJsselmeervogels 1-3 (0-2)

Een zuinig spelend IJsselmeervogels ging verdiend met drie punten naar huis. Voor rust benutten de rood-witten twee van de drie kansen, wat een 0-2 tussenstand betekende, en na rust bleven de Vogels
verdedigend vrij moeiteloos op de been. Pas in de slotfase werd het spannend toen Rijnsburg, na eerst al enkele goede kansen te hebben gemist, toch de aansluitingstreffer binnenschoot. Diep in blessuretijd werd het, al dan niet in buitenspelpositie, nog 1-3 voor de rood-witten.

 

Rijnsburgse Boys-aanvaller Jeffrey Jongeneelen probeert het met een afstandsschot.
Foto: Hans Heemskerk

 

Doelpunten 19. Robbert Olijfveld 0-1, 35. Danny van den Meiracker 0-2, 86. Joël Tillema 1-2, 90+3. Mike van de Laar 1-3
Scheidsrechter F.M.L. v.d. Elzen
Toeschouwers 1300
Rijnsburgse Boys Richard van Nieuwkoop, Thomas Bakker, Carlos Opoku, Jordy Strooker, Edo Knol, Bram Ros, Joël Tillema, Jeroen Spruijt (54. Marc Magan), Jeffrey Jongeneelen, Jeroen Meefout (71. Masies Artien), Furghill Zeldenrust (81. Jayson Halman)
IJsselmeervogels Jaimy Schaap, Shanon Carmelia, Jeffrey Buitenhuis, Gillian Justiana, Mike van de Laar, Danny van den Meiracker, Robbert Olijfveld (69. Dylan Chiazor), Maikel de Harder (78. Maurice de Ruiter), Eef van Riel, Kevin van Diermen, Marciano van Leijenhorst
Gele kaart Thomas Bakker (Rijnsburgse Boys)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.