Nieuws

Geen centje pijn voor IJsselmeervogels in Rijnsburg

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

7 april 2019

RIJNSBURG - Wanneer IJsselmeervogels op bezoek komt is dit voor elke club, ook Rijnsburgse Boys, een prachtige affiche. IJsselmeervogels is tenslotte een club met een rijke historie aan titels. Ook dit seizoen doet de club weer volop mee om de bovenste plaats. Voor de Vogels stond er dus weer veel op het spel op het prachtige sportpark Middelmors.

 

Een klassieker dus met goed voetbal onder het toeziend oog van de fanatieke aanhang van beide clubs. Zeker voor de fans van de 'rooien' omdat concurrent en koploper AFC amper vier kilometer verderop de belangrijke wedstrijd tegen Katwijk moest spelen.

 

Thomas Bakker gaat mee in de actie van Robbert Olijfveld.

 

Van een echte ouderwetse klassieker met veel strijd, inzet en spanning was geen sprake. Vooral voor de rust was het allemaal maar magertjes wat beide teams lieten zien. De belangstelling voor de klassieker viel ook tegen. Met duizend toeschouwers was het bepaald niet druk bezocht waar in het verleden vaak een veelvoud daarvan kwam opdagen. Ook de uitslag viel voor de thuisclub ongunstig uit want 'de rooien' wonnen gemakkelijk met 1-3. Het betekende voor Rijnsburgse Boys de zesde nederlaag in zeven wedstrijden. Een bittere pil voor de Bollenclub die bij lange na niet het niveau haalt van de laatste jaren.

 

Bram Ros, bij de thuisclub uitgeroepen tot man of the match, dacht er het zijne van: "We speelden in een veel te laag tempo en met alle foute keuzes die we maakten weet je wel waarom het spel aan onze kant veel te wensen overliet. Kort samengevat, we waren niet goed genoeg vandaag. Het ligt niet aan onze instelling. Iedereen gaat ervoor en doet 100% zijn best om te winnen. We hebben een goede ploeg, alleen ik weet ook niet waar het precies aan schort. Tegen Spakenburg en KHFC hebben we twee prima wedstrijden gespeeld. We zitten in een dip waar we met z'n allen uit moeten zien te komen en waarop ik geen direct antwoord weet."

 

IJsselmeervogels begon goed aan de wedstrijd, kreeg meteen al een mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar de bal ging langs de verkeerde kant van de paal naast het doel van keeper Richard van Nieuwkoop. Na een beste kans voor de Vogels die Danny van de Meiracker verprutste, kreeg meteen daarop Robert van Olijfveld de bal in de voeten gespeeld die zonder pardon uithaalde voor de openingstreffer: 0-1. Aan de andere kant moest nog geen twee minuten later Shanon Carmelia de bal van de lijn koppen, na een inzet van Jeffrey Jongeneelen.

 

Fel duel tussen Carlos Opoku en Danny van den Meiracker.

 

De Vogels ontsnapten hiermee aan de gelijkmaker en sloegen zelf weer toe. Via Van den Meiracker die attent reageerde op een voorzet van Mike van de Laar. De ploeg van Ted Verdonkschot voelde met zakelijke zekerheid aan, dat de wedstrijd met deze uitslag eigenlijk al in de knip zat. Zeer matig spel van Rijnsburgse Boys vormde geen enkele bedreiging en de kansen waren schaars. Aan de andere kant waren Olijfveld en Van de Laar niet bij machte om de klassieker vroegtijdig in het slot te gooien.

 

In de tweede helft startte Rijnsburgse Boys beter dan in de eerste helft. De ploeg was feller aan de bal, er was meer inzet en strijd, maar niet voldoende om IJsselmeervogels op de knieën te krijgen. "In de eerste helft was er voor ons niets aan de hand", aldus Ted Verdonkschot die dik tevreden was met wat zijn ploeg in de eerste helft had laten zien. "In de tweede helft hadden we de wedstrijd niet altijd onder controle, maar goed genoeg om de zaak te klaren. Niks weggegeven. We stonden goed en maakte ook nog een wereldgoal uit het boekje. Er was op dat moment veel rust aan de bal waaruit we ook de derde goal konden maken. Een wonderschone treffer op het randje van buitenspel. Het minpuntje was de tegentreffer. Was niet nodig geweest. We lieten Rijnsburgse Boys net even teveel in zijn spel komen wat de aansluitingstreffer tot gevolg had. Voor de rest hebben we het uitstekend gedaan en blijven scherp in de achtervolging voor de titel."

 

Mike van de Laar probeert Bram Ros af te stoppen.

 

Zoals al aangegeven was de tweede helft levendiger dan de eerste, omdat beide teams meer strijd leverden. Rijnsburgse bracht via wissels de nodige aanvalskracht om de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten. Dat lukte pas vijf minuten voor tijd, omdat IJsselmeervogels de boel achterin dicht getimmerd had. Toch viel de 1-2 voor Rijnsburgse Boys nadat eerst nog Jongeneelen nog in het zijnet had geschoten. Joël Tillema slaagde wel door een voorzet van links met het hoofd te verzilveren.

 

In de laatste minuten gooide Rijnsburgse Boys alles op de aanval en probeerde met vechtvoetbal en veel strijd de bevrijdende 2-2 te produceren. IJsselmeervogels liet de deur in het slot met een schitterende lob van Van de Laar. De vreugde bij de 'rooien' was immens. "We zijn vandaag naar Rijnsburg gekomen voor maar een ding: winnen en niks anders", sprak centrale verdediger Marciano van Leijenhorst. "Dat is gelukt en daar zijn wij heel blij mee. We blijven volop meedoen in de strijd om de titel want we willen heel graag kampioen worden. Dat het geen topwedstrijd is geworden maakt mij niets uit. Drie punten pakken, daar ging het om. Kampioen worden bij de amateurs is de doelstelling en daar werken we hard voor. Rijnsburgse Boys moest alsnog het hoofd buigen."

 

Tekst: Freek Louis
Foto's: Orange Pictures