Nieuws

Beker West II: SC Feyenoord naar laatste acht

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

10 april 2019

SC Feyenoord heeft zich geplaatst bij de laatste acht in het bekertoernooi van het district West II. De Rotterdammers ondervonden alleen voor rust nog weerstand van eersteklasser Poortugaal. De 4-1 einduitslag gaf het krachtverschil duidelijk weer. In de halve finale komt SC Feyenoord in een uitwedstrijd een aanmerkelijk zwaarder tegenstander tegen, te weten Ter Leede, de huidige nummer twee van de hoofdklasse A.

De halve finale in West II is in zijn geheel zwaar bezet met vijf hoofdklassers (Ter Leede, SC Feyenoord, FC Rijnvogels, FC 's-Gravenzande en Jodan Boys), twee eersteklassers (ARC en Sportlust '46) en een tweede elfal (Ter Leede-2). En met deze namen alleen maar zaterdagclubs.

 

SC Feyenoord - Poortugaal 4-1 (2-1)

Jordi de Zwart nam SC Feyenoord voor rust bij de hand, maar eersteklasser Poortugaal gaf zich niet op voorhand gewonnen en antwoordde na de 2-0 snel met een tegengoal van Julien Gret. Na de pauze scoorde De Zwart opnieuw voor de Rotterdammers en was de wedstrijd wel beslist. Invaller Shabir Isoufi onderstreepte een kwartier voor tijd het klasseverschil, dat toch ontegenzeggelijk aanwezig was.

Doelpunten 10. Jordi de Zwart, 24. Jordi de Zwart, 27. Julien Gret 2-1, 58. Jordi de Zwart 3-1, 76. Shabir Isoufi 4-1
Scheidsrechter R. Turk
SC Feyenoord Marvin Nootenboom, Matthew Jones, Jordy Dobber, Jerry Tieleman, Kevin Patijn, Quincy Oosterom, Adil Akanioui (Junior Obiku), Sandin Avdic, Jordi de Zwart, Tim Schoonheijm (Shabir Isoufi), Serginho van Axel-Dongen (Lucas van Oeveren)
Poortugaal Koen Morssink, Sven Weeda, Rudy Spekman, Marcel Varela Ribeiro, Jeffrey Schenk, Dave van Driel, Niels Versteege, Wilson van Klooster, Julien Gret, Shane van den Engel, Bas De Koning

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker West II.