Nieuws

IJsselmeervogels als roofdier

Nieuws

 

12 april 2019

De strijd om het kampioenschap van de Tweede divisie gaat nog tussen twee clubs, AFC en IJsselmeervogels. De rest kan toekijken hoe dat gevecht gaat aflopen, want een tweegevecht is het al tijden dit seizoen. AFC leidde vaak de dans, dan weer kon IJsselmeervogels geuren met de koppositie.

 

Nu zijn de Amsterdammers al weer een paar weken het opgejaagde wild, maar de 'rooien', in de rol van roofdier, staan klaar om hun prooi te bespringen. Kijkend naar de ranglijst zal IJsselmeervogels wel naar verwachting nog even geduld moeten oefenen. AFC ontvangt rode lantaarndrager Barendrecht en lijken de drie punten klaar te liggen voor 'The Reds' uit de hoofdstad. De 'Vogels' krijgen te maken met HHC Hardenberg, een Angstgegner pur sang. De eerste kennismaking tussen beide clubs werd nog geen succes voor de Hardenbergers, die in de strijd om de landstitel twee keer moesten buigen (0-2 en 2-1) voor de latere landskampioen. Maar dan de historie van de topklasse, gevolgd door de Tweede divisie. Dat werd voor IJsselmeervogels met de regelmaat van de klok een niet uit de loterij. De Spakenburgers wonnen een keer een uitwedstrijd (2014) en een thuiswedstrijd (2017), twee keer rolde er een gelijk spel uit de bus, maar de oranjeploeg uit Salland stak maar liefst elf keer de winst op zak.

 

24 november 2018: HHC Hardenberg wint met 3-0 van IJsselmeervogels. Op de foto: Danny Bouws (rechts) is net te snel voor Gilian Justiana.
Foto: Orange Pictures

 

Aan Vogels-coach Ted Verdonkschot de schone taak zijn spelers hun hoofd leeg te laten maken, maar gaat dat lukken? Eerder dit seizoen ging het ook weer faliekant mis. IJsselmeervogels liep maar wat te dromen op de Boshoek, waar de wel alerte thuisploeg zijn slag (3-0) sloeg. In die fase van de competitie roerde IJsselmeervogels zich ook al in de bovenste regionen, waar HHC Hardenberg een veel bescheidener plek innam op de ranglijst en nog steeds doet.

 

In de kelder van de Tweede divisie lijken de kaarten wel zo'n beetje geschud, al zullen Scheveningen en Rijnsburgse Boys  (voorzichtigheid trainers eigen) er nog niet geheel gerust op zijn. Vooral de Rijnsburgsers moeten op hun tellen passen. omdat ze duidelijk in een ontegenzeggelijk neerwaartse beweging zitten. Van de laatste zeven duels verloor de ploeg van Wilfred van Leeuwen er zes en was er alleen winst op Barendrecht (3-0) te noteren. Scheveningen zit veel strakker in zijn vel met 17 uit 7. Coach John Blok zal ook met instemming hebben waargenomen dat sterspeler Mehmet Aldogan zijn glans van weleer weer terug begint te krijgen. Wie het duel wint op Houtrust, kan gerust zijn. Wie verliest, moet toch onwillekeurig nog even kijken wat er allemaal onder de streep aan bewegingen op gang komt.

 

24 november 2018: Hakim Ezafzafi (11, Excelsior '31) en Adriaan Kruisheer (Sparta Nijkerk) spelen hoog spel. Het spel om de knikers die dag is voor Excelsior '31 (3-0).
Foto: Orange Pictures

 

Een topper op de Ebbenhorst in Nijkerk. Het is niet meer, maar ook zeker niet minder, de ontmoeting tussen Sparta Nijkerk en Excelsior '31, de nummers één en twee van de hoofdklasse B. De Rijssenaren voeren de ranglijst aan op basis van een beter doelsaldo, dat de Nijkerkers waarschijnlijk niet meer gaan verbeteren. Beide ploegen hebben tot nu toe evenveel tegendoelpunten geïncasseerd (21), maar de ploeg van Peter Wesselink is aanmerkelijk productiever (50 goals) dan die van zijn collega Eric Speelziek (35 treffers). Het zal er dus voor Sparta Nijkerk op aankomen meer punten te halen dan de concurrenten en dan is een thuiswedstrijd tegen de koploper de gelegenheid bij uitstek. In de eerdere samenkomst van beide clubs dit seizoen was Excelsior '31 superieur. Sparta Nijkerk liet zonder meer aardig veldspel zien, maar daarin viel weining tot niets aan finesses voor het doel van de tegenstander te ontdekken. Dat was in dat duel voorbehouden aan Excelsior '31. Maar nu is nu en dat kan zo maar anders zijn dan in het verleden.

 

Klik hier voor de statistieken van de Tweede divisie


Klik hier voor de statistieken van de Derde divisie

 

Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse A


Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse B

 

Voetbal op Zaterdag besteedt dit wekeinde uitgebreid aandacht aan de wedstrijden:

IJsselmeervogels - HHC Hardenberg

Scheveningen - Rijnsburgse Boys
Sparta Nijkerk - Excelsior '31