Nieuws

Beker: FC 's-Gravenzande en Jodan Boys bij laatste vier

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

17 april 2019

FC 's Gravenzande en Jodan Boys hebben dinsdagavond in het bekertoernooi van het district West II de halve finale bereikt en daarmee voor volgend seizoen een ticket voor deelname aan de KNVB-beker bemachtigd. FC 's Gravenzande had weinig moeite om het tweede elftal van Ter Leede een halt toe te roepen (4-0) en ook Jodan Boys hoefde zich niet bovenmatig in te spannen tegen eersteklasser Sportlust '46, rust- en eindstand 2-0.

 

FC 's-Gravenzande - ARC 4-2 (1-0)

Een zouteloze eerste helft, met een paar spaarzame kansen voor de thuisploeg en niets vermeldenswaards van de kant van de ”racing”, werd toch met een 1-0 voorsprong afgesloten doordat Frank Broos een prima actie met een doeltreffende inzet via de binnenkant van de paal. De tweede helft was stukken aantrekkelijker. Halverwege leek FC ’s-Gravenzande de wedstrijd definitief te beslissen toen Jan Verduijn van ”rand 16” verwoestend uithaalde: 2-0. Maar ARC gaf zich niet gewonnen. De Alphenaren vochten zich in het laatste kwartier terug via Menno Roodenburg die de bal in het eigen liet belanden en een treffer van ruim 30 meter van Thomas Lamberts. De thuisploeg liet het echter niet voor de vierde keer in dit toernooi tot strafschoppen komen en trok in de blessuretijd via een penalty van Ruben de Groot en een uitgespeelde goal van Patrick Triep alsnog aan het langste eind.

Doelpunten 44. Frank Broos 1-0, 64. Jan Verduijn 2-0, 76. Menno Roodenbrug (e.d.) 2-1, 85. Thomas Lamberts 2-2, 88. Ruben de Groot (strafschop) 3-2, 90+4. Patrick Triep 4-2
Scheidsrechter G. D'Onorio
FC 's-Gravenzande Danny Koning, Ruben de Groot, Gijs Abbas, Roy Vermolen, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten (86. Rick Boers), Menno Roodenburg, Frank Broos, Ziko Özdemir, Jan Verduijn (69. Patrick Triep)
ARC Aäron Balk, Huib Oversloot, Derek Prins, Timo de Graaf (64. Stefan den Horder), Coen de Groot, Youri Duisterhof (58. Tren Drexhage), Lionel Frederik (74. Thomas Lamberts), Neal Arnoldus, Jeroen Borsboom, Cas Knoester, Luuk Samson
Gele kaart Rick Broers (FC 's-Gravenzande), Huib Oversloot, Derek Prins (ARC)

 

Ter Leede - Jodan Boys 2-1 (2-0)

Ter Leede speelde een prima eerste helft en had weinig te vrezen van Jodan Boys. De rust ging in met een 2-0 voorsprong. De thuisclub liet de teugels een beetje vieren en uit het niets kwam Jodan Boys via een ketsbal van Rob Zandbergen weer in de wedstrijd. De thuisclub verzuimde hierna gebruik te maken van de vele kansen op 3-1. Jodan Boys was meer dreigend maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet.

Doelpunten 20. Rob Zandbergen 1-0, 34. Jim Gillissen 2-0, 58. Bradley el Idrissi 2-1
Scheidsrechter S.C. Kraak