Nieuws

Wie blijft bij, wie haakt af?

Voorbeschouwing
Tweede divisie
Derde divisie
Hoofdklasse
Competitie

 

19 april 2019

Het zijn hoogtijdagen in de voetballerij. Wie blijft bij, wie haakt af? Heeft een ploeg nog een eindsprint in de benen om de macht te grijpen of het vege lijf te redden? Dat type vragen zal de komende speelrondes aan de orde van de dag zijn.

Kan IJsselmeervogels inderdaad nog enigszins aangehaakt blijven bij AFC? Door de 1-2 nederlaag tegen HHC Hardenberg zal het gevoel dat die club een Angstgegner is zeker zijn aangewakkerd. Absoluut pijnlijk was de fikse deuk in de aspiraties omtrent het kampioenschap van de Tweede divisie. En over lastige tegenstander gesproken, in de topklasse en Tweede divisie hebben de 'rooien' uit Bunschoten-Spakenburg en de 'blauwen' uit Veenendaal elkaar dertien keer bestreden. IJsselmeervogels won drie keer, tegenover GVVV zes keer, waarvan vier maal op eigen veld. In 2013 pakte IJsselmeervogels op het Panhuis voor het laatst de volle winst (0-2). IJsselmeervogels, de meest succesvolle amateurclub van het land, maakt altijd iets extra's los bij tegenstanders. En daar zitten dan weer exponenten tussen, zoals HHC Hardenberg, maar zeker ook GVVV. 

 

Eerder dit seizoen hielden Noordwijk en Quick Boys elkaar in evenwicht (1-1).
Foto: Orange Pictures


In de Derde divisie zijn alle ogen en pijlen gericht op Nieuw-Zuid. Koploper Noordwijk moet bij nummer twee Quick Boys, in hol van de leeuw dus, zijn titelkansen (vijf punten voorsprong op de ranglijst) verdedigen. De Katwijkers wonnen hun laatste vijf wedstrijden in de competitie, doelsaldo 21-4. De ploeg van Erik Assink is dus op schot. Noordwijk won zijn laatste vier duels, doelcijfers 12-4. Iets moeizamer allemaal en gaat dat het verschil maken? Quick Boys is er tot en met de laatste vezel van doordrongen dat alleen een overwinning telt. Op dat moment springen de spanningsmeters allemaal in het rood. Maar gaat Noordwijk dan gokken op een gelijk spel? Dat behoudende zit niet zo in het spel dat Kees Zethof graag met zijn ploeg speelt. Quick Boys - Noordwijk is historisch gezien de klassieker in de bollenstreek en daar komt weer een pennenstreek geschiedenis bij.

Volendam is in de hoofdklasse A bezig aan een bizar hoofdstuk van het seizoen. Van de straatlengte voorsprong is niets meer over. Sterker nog, de ploeg van Sander Middelbeek is na de 3-1 nederlaag bij degradatiekandidaat Nootdorp plus daarop het verlies bij FC 's-Gravenzande (4-2) afgezakt tot volger van koploper Ter Leede. Dat is even slikken voor de oranjehemden, die al naar een kampioenschap waren toegeschreven. Komende tegenstander is Spijkenisse. Dat is helemaal een apart verhaal. Die club was aan de vooravond van het seizoen al tot titelkandidaat gebombardeerd. Maar daar is met de selectie, met veel grote namen uit het amateurvoetbal, hoegenaamd niets van terecht gekomen. Coach Peter Wubben en de zijnen moeten zelfs naar onderen kijken, waar mogelijk Capelle nog een inlooppoging op touw kan zetten. Spijkenisse heeft in ieder geval de punten bikkelhard nodig en dat tegen een ongetwijfeld tot op het bot getergd Volendam.

 

Klik hier voor de statistieken van de Tweede divisie


Klik hier voor de statistieken van de Derde divisie

 

Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse A


Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse B

 

Voetbal op Zaterdag besteedt dit wekeinde uitgebreid aandacht aan de wedstrijden:

GVVV - IJsselmeervogels
Quick Boys - Noordwijk
Volendam - Spijkenisse