Nieuws

Hoofdklasse B: Narrow escape Sparta Nijkerk

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

20 april 2019

Sparta Nijkerk heeft zijn koppositie in de hoofdklasse B weten te behouden, maar dat was kantje boord. Op het voormalig eiland Urk beleefden de Nijkerkers een narrow escape dankzij een winnende treffer in blessuretijd. Bij rust leek er nog niet zo veel aan de hand voor de Spartanen, maar Urk knokte zich in de tweede helft terug in de wedstrijd, leek hard op weg naar een puntendeling, maar Donny van der Wal besliste anders (2-3).

De naaste achtervolgers maakten ook geen fout. Staphorst had geen kind aan rode lantaarndrager en bijna degradant SVZW, die vanaf de aftrap in ruim een half uur zes goals om de oren kreeg, eindstand 7-1. Excelsior '31 deed het wat rustiger aan, maar de twee treffers van Hielke Penterman waren goed voor drie punten tegen CSV Apeldoorn.

De Apeldoorners blijven in de p/d zone staan, maar hebben nog wel zichtcontact met de clubs daarboven. Voor WHC wordt dat na de 2-1 nederlaag bij AZSV al problematischer en de Wezeppers moeten zelfs angstig achterom kijken naar DETO Twenterand, dat twee duels achterstand heeft. De Vriezeveeners deden zelf goede zaken met hun 4-1 overwinning op DUNO Doorwerth.

 

ACV - Flevo Boys 2-1 (1-1)

Onder warme omstandigheden heeft ACV een 2-1 zege geboekt op Flevo Boys. De Emmeloorders kwamen in de eerste helft op voorsprong. Aran Nijboer scoorde de openingstreffer. Na een half uur kwam ACV op gelijke hoogte. Gijs Jasper maakte op aangeven van Ezra Schrijver de 1-1. Even later een penalty voor ACV nadat Roelof Strikwerda de bal met de hand van de doellijn sloeg. Jasper legde aan maar zag Rodney Rosink de strafschop keren. In het tweede bedrijf zakte Flevo Boys in en mocht ACV het spel maken. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg op een verdiende 2-1 voorsprong. Marco van der Heide punterde de bal tegen de touwen. Flevo Boys probeerde vervolgens met lange ballen nog iets te forceren maar slaagde hier niet in zodat de drie punten in de Drentse hoofdstad bleven.

 

Foto: Bennie de Boer

 

Doelpunten 20. Aran Nijboer 0-1, 31. Gijs Jasper 1-1, 76. Marco van der Heide 2-1
Scheidsrechter G. Keijl
Toeschouwers 500
ACV Ben Wormmeester, Daniël Schans, Robert Talens (77. Nick Westebring), Gibril Sankoh, Jim de Leeuw, Gijs Jasper, Nande Wielink, Justin Mulder (66. Pascal Huser), Ezra Schrijver, Marco van der Heide, Erik Eleveld (72. Jonah van der Werf)
Flevo Boys Rodney Rosink, Bjorn Adams, Roelof Strikwerda (80. Madih Doufikar), Arnoud Post, Frank Post, Aran Nijboer, Timon Rorije, Ivar Spaan, Duane Tjen-A-Kwoei, Johan Tiems, Tomas Boer (72. Aron Strengholt)
Gele kaart Robert Talens (ACV), Johan Tiems, Madih Doufikar (Flevo Boys)

 

AZSV - WHC 2-1 (1-0)

AZSV heeft op een gelukkige manier gewonnen van WHC. Pas na ruim twee minuten in blessuretijd scoorde Yeftha Nyamsangya de winnende treffer door de rebound goed in te schieten na een vrije trap van Robbin Thuss. De Aaltenaren waren voor de pauze aan de leiding gekomen door een vrije trap van Max Jansen, maar gaandeweg kwamen de gasten uit Wezep beter in de wedstrijd. De roodwitten konden van de geboden ruimte geen gebruik maken en WHC kwam halverwege het tweede bedrijf terecht op gelijke hoogte door een kopbal van Melvin Velthuis. Beide teams gingen daarna op jacht naar de winnende goal, maar de thuisclub was hierbij de gelukkigste.

 

Kars Vierwind (AZSV) probeert Robert Schonewille (8) uit te spelen. Mitchel Dijkhof (14) kijkt toe.
Foto: Cor Hinkamp

 

Doelpunten 16. Max Jansen 1-0, 67. Melvin Velthuis 1-1, 90+3. Yeftha Nyamsangya 2-1
Scheidsrechter R. Weiland
Toeschouwers 500
AZSV Jasper te Kolste, Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Yordi Orriëns (46. Nick van Breugel), Sjoerd te Boekhorst (80. Robbin Thuss), Joost Rasing (65. Yeftha Nyamsangya), Rik van der Eerden
WHC Jasper Kuiper, Kevin Siemelink, Jochem Oude Booyink, Thijs Dekker, Mark van Petersen (76. Huseyin Güveli), Robert Schonewille, Jonathan van Marle, Melvin Velthuis, Mitchel Dijkhof, Wim van 't Ende, Jelle Post
Gele kaart Jonathan Goosen (AZSV), Wim van 't Ende, Kevin Siemelink, Robert Schonewille, Mark van Petersen (WHC)

 

Buitenpost - SC Genemuiden 1-1 (0-0)

Buitenpost ontving Genemuiden op een zonovergoten sportpark De Swadde. Vooraf werd het in het programmaboekje al een sleutelduel genoemd. De eerste helft bleek dat ook. Buitenpost probeerde waar het kon, maar koos heel zorgvuldig de momenten. Genemuiden was de bovenliggende partij en had ook verreweg het meeste balbezit. Toch was het Buitenpost dat de beste mogelijkheden kreeg via Rolf Dijk (tot twee keer toe zelfs). Daarvoor had Nick Buitink overigens in het zijnet gekopt. De rust werd met een gelijke stand bereikt. Na rust werd het anders. Buitenpost gaf meer druk naar voren en voetbalde meer mee. Buitenpost opende dan ook brutaal de score via spits Rudmer Loonstra. Hij kopte goed binnen. Nadat een poging van Joran Olijve uitstekend werd geblokt, ging Genemuiden op zoek naar de gelijkmaker. Die zou er ook komen, al lag een dood spelmoment aan de basis. Omar Kavak liet de ploeg van interim trainer Jan de Jonge juichen door een vrije trap uitstekend raak te schieten, 1-1. Dit werd ook de eindstand, al zwijnde Buitenpost nog een keer flink toen de bal vervolgens via de lat, Buitenpost-keeper Kevin van der Meulen en een verdediger uiteindelijk tot corner werd verwerkt. Bij Buitenpost viel aanvaller Rik Weening nog prima in en werd ook enkele malen gevaarlijk. Gescoord werd er niet meer en daar had met name de thuisploeg vrede mee.

 

Frank Kuurman (links) en Aaron Boekhout (Buitenpost) doen een dans om de bal.
Foto: Helmich Lubberts

 

Doelpunten 56. Rudmer Loonstra 1-0, 66. Omar Kavak 1-1
Scheidsrechter R. Werkhoven
Toeschouwers 430
Buitenpost Kevin van der Meulen, Pieter Henstra, Danny Boersma, Robin Huisman de Jong, Aaron Boekhout, Jorrit Terpstra (67. Joost Jesse Visser), Rolf Dijk, Durk de Haan (75. Rik Weening), Wim de Vries, Joran Olijve (60. Rob Dijkstra), Rudmer Loonstra
SC Genemuiden Daan Huiskamp, Rick Doorn, Jeremy Jonker, Dirk Muis, Dirk Jan Brouwer, Nick Buitink, Kay Velda, Frank Kuurman (75. Jan Hooiveld), Sijmon Eenkhoorn (84. Nathan Bos), Anne van der Kolk, Omar Kavak
Gele kaart Aaron Boekhout, Rob Dijkstra (Buitenpost)

 

DETO Twenterand - DUNO D. 4-1 (1-1)

DETO Twenterand deed wat het moest doen: winnen om alles in eigen hand te houden in de strijd tegen degradatie. De wedstrijd tegen DUNO begon als een Champions League wedstrijd. De eerste twee schoten op doel waren raak aan beide kanten zodat er na vier minuten al een 1-1 stand op het bord prijkte. Dit was tevens de ruststand na een eerste helft waarin beide ploegen wel kansjes kregen op meer. Vijf minuten na de pauze kwam de thuisclub op voorsprong toen Stan Nijhuis een individuele actie fraai afrondde. DUNO had pech dat twee minuten later de 2-2 niet op het bord kwam omdat een pegel via de lat weer terugsprong in het veld. DETO ging daarna op zoek naar meer en kwam in de 56-ste minuut op een 3-1 marge, toen wederom Nijhuis een vrije trap op de rand van de zestien met een fraaie curve promoveerde tot doelpunt. Toen Kevin Peppels vijf minuten voor tijd de 4-1 binnenschoof, was de wedstrijd definitief gespeeld. DETO kan door dit resultaat met een gerust hart afreizen naar Buitenpost waar komende maandag een inhaalwedstrijd op het programma staat.

Doelpunten 2. Roy Talsma 0-1, 4. Kevin Aman 1-1, 50. Stan Nijhuis 2-1, 56. Stan Nijhuis 3-1, 84. Kevin Peppels 4-1
Scheidsrechter J.A.B. Lensink
Toeschouwers 450
DETO Twenterand Anthony van Zaltbommel, Stan Nijhuis (72. Joost Exterkate), Wybe Kram, Maarten Booijink, Kai Wesselink, Mark Koetsier, Qays Shayesteh (68. Louis Vijfhuizen), Coplan Soumaoro (58. Muhammed Kaya), Kevin Peppels, Lesley Nahrwold, Kevin Aman
DUNO D. Patrick ter Mate, Renzo van Duren, Giovanni Scharrenberg (35. Anass Aamri) , Ted Heijckmann (65. Ahmed Lak), Kevin Sissing, Ryan Bouwmeester (65. Shapoul Ali), Roy Talsma, Jochem Jansen, Bart van Brakel, Nick de Bondt, Jordy Balk
Gele kaart Anass Aamri, Renzo van Duren (DUNO D.)

 

Excelsior '31 - CSV Apeldoorn 2-0 (1-0)

Het wedstrijdbeeld dat vooraf verwacht werd, bleek ook in de uitvoering te kloppen. Excelsior '31 had het balbezit en moest door de verdedigende stellingen van CSV Apeldoorn heen zien te breken. Het geduldige proberen en zoeken leverde kort voor rust de openingstreffer op. Op aangeven van Niek Davina, maakte Hielke Penterman zijn 20-ste treffer in de competitie. Kort na rust gooide Penterman, opnieuw op aangeven van Davina, het duel in het slot. Excelsior '31 was duidelijk een maat te groot voor de ploeterende Apeldoorners.

 

Mirko Zwiers is blij met de treffer van Hielke Penterman.
Foto: Wout van Zoeren

 

Doelpunten 44. Hielke Penterman 1-0, 48. Hielke Penterman 2-0
Scheidsrechter M. Oosting
Toeschouwers 650
Excelsior '31 Melvin Koetsier, Mirko Zwiers, Amanuel Isa, Pim Ten Have, Simon Baysoy (82. Menno Kamphuis), Stefan Maat, Michel Gerritsen Mulkes, Hielke Penterman, Niek Davina, Hakim Ezafzafi (75. Tom Smoes), Cem Köse (75. Boy Boeloerditi)
CSV Apeldoorn Patrick Jansen, Luca Bouwmeester, Mike Peters, Yorik Meijer, Steven van Es, Maarten Boeve, Fedde Dibbink, Jesse Hartgers, Richard van Beek (60. Bruce Schotman), Jamarro Diks, Fedde Timmer (82. Jesse Perdon)
Gele kaart Mike Peters, Bruce Schotman (CSV Apeldoorn)
Rode kaart Yorik Meijer (2x geel) (CSV Apeldoorn)

 

SDC Putten - Berkum 2-4 (1-2)

SDC Putten begon goed aan de wedstrijd en en snel doelpunt na 3 minuten en 12 seconde stond SDC Putten op voorsprong. Na de voorsprong liet SDC Putten niets meer van zich zien en kon Berkum heel makkelijk de gelijkmaker scoren. Ook kreeg Berkum voor rust een strafschop die verzilverd werd. En met een 1-2 voorsprong gingen de bezoekers de kleedkamer in. In de tweede helft was er maar een club die voetbalde en SDC Putten bracht er niets meer van terecht. De Zwollenaren liepen uit naar 1-4 en in de slotminuut deed SDC Putten nog wat terug. Een dik verdiende overwinning voor Berkum.

 

Johnsen Bacuna (Berkum) ontdoet zich van Vincent ter Burg (12).
Foto: Rainer Fröhlich

 

Doelpunten 4. Rob Knul 1-0, 18. Jason Huisman 1-1, 39. Marc van der Meulen (strafschop) 1-2; 82. Johnsen Bacuna, 1-3, 85. Thom Kooke 1-4, 90. Rick van den Brink 2-4
Scheidsrechter W.H. Kuijntjes
Toeschouwers 250
SDC Putten Martin van Barneveld, Thomas Amende, Iwan Bos, Sander Duits (46. Benjamin Huiskamp), Jurian van den Brink, Kees Pluim, Rob Knul, Rick van den Brink, Vincent ter Burg, Wouter de Bruin ( 70. Kevin van de Vlag), Wilbert Thomassen (75. Jefta van den Broek )
Berkum Dominic van Hoof, Jason Huisman, Jasper Bremmer, Dennis Horstman, Johnsen Bacuna (85. Yannick Kaluzi), Björn Bakker, Marc van der Meulen, Patrick van der Veen, Rico Wolven, Silvan Kersbergen (67. Thom Kooke), Michel van Aggele (83. Jorben Nieuwenhuis)
Gele kaart Rob Knul, Vincent ter Burg, Wouter de Bruin, Benjamin Huiskamp (SDC Putten), Jasper Bremmer, Marc van der Meulen (Berkum)

 

Staphorst - SVZW 7-1 (6-1)

Ook bij kraakhelder zomerweer kan het opeens gaan stormen. Zo was de productie van doelpunten wel te omschrijven waarmee Staphorst in een goed half uur een 6-0 voorsprong bij elkaar schopte. Het werd dus nooit een serieuze krachtmeting op sportpark Noorderslag waar SVZW al heel snel compleet verloren rondliep.

Doelpunten 8. Mike Reuvers 1-0, 11. Ferdie ter Avest 2-0, 12. Ferdie Ter Avest 3-0, 15. Mike Reuvers 4-0, 19. Ferdi ter Avest 5-0, 32. Mike Reuvers 6-0, 41. Deniz Sahbaz (strafschop) 6-1, 60. Pim de Jonge 7-1
Scheidsrechter F. Berg
Toeschouwers 400
Staphorst René Oosterhof, Marlon Luchtenberg, Thijs Gerlofs, Jordi Lemmens (46. Pascal Mulder), Mark Schra, Rob Mijnheer (61. Martijn Brakke), Pim de Jonge, Mark Veldmate (64. Reinier Crediet), Ferdi ter Avest, Martin van 't Ende, Mike Reuvers
SVZW Tim Sickman, Lars Kamperman Leferink (46. Maarten Jansen), Michael Wensing, Burak Basut, Robin de Jong, Frank Smit, Deniz Sahbaz,Tom Hegeman, Sten Knol (25. John Lubbers), Yessin Maskoul, Dries Buimer

 

Urk - Sparta Nijkerk 2-3 (0-2)

In de eerste helft leek Sparta Nijkerk een gemakkelijke zege te behalen op Urk. Na twintig minuten was de stand al 0-2 en leek Urk een afstraffing op te lopen. De tweede helft gaf echter een totaal ander beeld. Urk gooide er een schepje bovenop en stond halverwege al weer op gelijke hoogte met Sparta Nijkerk. Daarna volgde een prachtige slotfase waarin beide ploegen hartstochtelijk op zoek gingen naar de overwinning. Uiteindelijk waren het de gasten die ruim in blessuretijd de winnende goal wisten te maken.

 

Donny van der Wal scoort het winnende doelpunt voor Sparta Nijkerk.
Foto: Arjen Gerritsma

 

Doelpunten 5. Bryan Burgerhout 0-1, 19. Rob Diderik 0-2, 59. Riekelt Jan Brands (strafschop) 1-2, 66. Hessel Snoek 2-2, 90+4. Donny van der Wal 2-3
Scheidsrechter C.J.L.P. Berben
Toeschouwers 900
Urk Richard Strijker, Bennie Dunnink, Dick Hakvoort, Klaas Kramer (46. Maarten Dijkhuizen), Riekelt Jan Brands, Jan van Slooten, Johannes Schrijver (80. Marinus Snoek), Gerrit Tol, Riekelt Nentjes, Hessel Snoek, William de Boer (59. Lucas Schraal)
Sparta Nijkerk Manuel Hoogewoning, Mohammed Alhaydar, Leon Broekhof (79. Wesley de Laat), Janic Makizodila (64. Gilbrano Plet), Bryan Burgerhout (76. Justin van Groen), Jesse Buitenhuis, Donny van der Wal, Frank Heus, Rob Diderik, Jerry Geurtsen, Adriaan Kruisheer
Gele kaart Bennie Dunnink, Riekelt Jan Brands, Jan van Slooten, William de Boer (Urk)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.