Nieuws

Hoofdklasse A: Capelle kan ontsnappen aan P/D

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

22 april 2019

Capelle heeft nog steeds kans om zich rechtstreeks te handhaven in de hoofdklasse A. Na het 0-0 gelijke spel met Zwaluwen op zaterdag voor Pasen werd op tweede paasdag de 1-0 overwinning op DFS met gepaste vreugde begroet. De achterstand op Spijkenisse, op de veilige plek twaalf, liep daardoor terug tot drie punten en dat lijkt een te overbruggen kloof. Bovendien staat op de laatste speeldag Capelle - Spijkenisse geprogrammeerd.

DFS zit in veel zwaarder weer dan Capelle. Nacompetitie spelen is naar alle waarschijnlijkheid het hoogst haalbare, maar de Betuwenaren voelen ook de dreiging van Nootdorp (op twee punten achterstand) in hun rug.

 

Capelle - DFS 1-0 (0-0)

Aan de beginfase van het duel tussen Capelle en DFS viel goed af te lezen dat de zenuwen strak gespannen stonden. Capelle schudde de spanning als eerste van zich af en liet bij momenten zien verzorgd te kunnen voetballen. "Ons probleem is dat we te weinig doelpunten maken", liet coach Ton van Bremen vooraf weten. Daar bleek niets teveel mee gezegd, want de gevaarlijkste aanvaller van Capelle voor de pauze was centrale verdediger Kai Fens die zich bij spelhervattingen voorin meldde. Fens en met hem heel Capelle moet ook tien minuten voor rust gedacht hebben dat de 1-0 serieus in de maak was. DFS-doelman Peter Veeneman tikte echter de kopbal, die dreigde in te slaan onder de lat, over zijn doel heen. Veel wist DFS hier niet tegenover te stellen. Noë Bokila kwam een keer door over de linkerflank, maar de voorzet die volgde leek nergens naar.

Tien minuten na de pauze brak Capelle de ban. Bram de Bruin belastte zich met een vrije schop rand zestien, plaatste de bal langs de muur, waarna Kevin van la Parra zomaar pardoes een niet meer te missen kans kreeg. DFS ging daarna driftig op jacht naar de gelijkmaker, maar liep vast in zijn eigen onmacht. "We hebben te weinig om het verschil te maken", was na afloop de conclusie van Joop Gall, die net als zijn collega Van Bremen als interim-coach is aangesteld. "We werken heel hard en dat is wel waar het moet beginnen, maar we dwingen niets af om de bal een keer goed te laten vallen."

Diep, diep in blessuretijd (minuut 90+8) leek het toch nog te gaan gebeuren voor de Betuwenaren. Heel DFS, doelman Veeneman incluis, was bij een hoekschop verzameld in het strafschopgebied van Capelle. Doelman Bradley van der Meer klaarde uiteindelijk het billenknijpmoment voor zijn ploeg. Was de 1-1 nog gevallen, dan had Capelle zich voor het hoofd kunnen slaan voor het maken van verkeerde keuzes bij het uitspelen van tegenstoten. Op die manier bleef de 1-0 tussenstand uiterst wankel. "Vaak genoeg hebben we in de slotfase nog een doelpunt tegen gekregen. Dat is het verhaal van het hele seizoen. Nu gebeurde het eindelijk eens niet", prees Van Bremen zich gelukkig.

 

De defensie van DFS verwerkt de vrije schop van Bram de Bruin (10) zo slecht dat Kevin van la Parra (uiterst links) kan toeslaan.
Foto: Aad van der Graaf

 

Doelpunten 54. Kevin van la Parra 1-0
Scheidsrechter M. Jobse
Toeschouwers 150
Capelle Bradly van der Meer, Omar Gomez Shee, Jelle Pollemans, Kai Fens, Bram van Eijk, Bram de Bruin, Rutger de Bos, Boris Letterie, Kevin van la Parra (83. Redouan Boulfalfa), Luuk Kraaijeveld (88. Marciano Pape), Nassim Asrih
DFS Peter Veeneman, Melvin van Ossebruggen, Rick van Walsem, Lorenzo Davids, Noë Bokila, Corné Davelaar, Mattheys Kuypers (69. Zefanho Kiriwenno), Marijn de Kler (83. Roy de Ruiter), Luciën Dors, Remy Raterink, Jeffrey Arends (77. Alex Scheffer)
Gele kaart Kai Fens, Rutger de Bos (Capelle), Rick van Walsem, Lorenzo Davids (DFS)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.