Nieuws

Beker West II: Ter Leede halve finalist

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

23 april 2019

Ter Leede heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi van het district West II. De Sassenheimers sneden in de kwartfinale competitiegenoot SC Feyenoord de pas af met een afgetekende 3-0 overwinning. De plaats in de halve eindstrijd betekent dat de huidige koploper van hoofdklasse A zich voor komend seizoen mag inschrijven voor deelname aan de KNVB-beker.

 

Ter Leede - SC Feyenoord 3-0 (1-0)

In de wetenschap dat het een lastige wedstrijd zou worden, startten Ter Leede en SC Feyenoord behoedzaam. De thuisclub verbrak als eerste de betrekkelijke rust, toen Robert Steemers zich halverwege de eerste helft door de Rotterdamse defensie wurmde en de score wist open te breken. De Sassenheimers konden daarna hun favoriete spel spelen, compact gegroepeerd en loerend op de omschakeling. SC Feyenoord had in de jacht op de gelijkmaker veel balbezit en het spelbeeld kantelde zeker na de pauze in het voordeel van de bezoekers. In die fase moest doelman Michael Bekkers een aantal keer handelend optreden en had Ter Leede het geluk dat het schot Feyenoord-invaller Sandin Avdic op de paal afketste. Tegendraads trok Ter Leede definitief toch de winst naar zich toe. Met officieel nog een kwartier te spelen was Ian van Otterlo het eindstation van een fraai uitgevoerde aanval. Vijf minuten voor tijd onderstreepte Steemers met zijn tweede doelpunt van de avond dat de wedstrijd op dat moment al beslist was.

Doelpunten 22. Robert Steemers 1-0, 75. Ian van Otterlo 2-0, 85. Robert Steemers 3-0
Scheidsrechter B.B. v.d. Helder
Ter Leede Michael Bekkers, Ben van der Lans, Sami Mouchih, Jonathan Robertson, Jeffrey Bok, Ian van Otterlo, Omar Limon (61. Joey van den Berg), Steven Wajer (79. Jim Gilissen), Robert Steemers, Rob Zandbergen, Jordly Petronia (86. Dirk Hoekstra)
SC Feyenoord Marvin Nootenboom, Matthew Jones, Jordy Dobber, Jerry Tieleman, Joris van Eijck, Quincy Oosterom (46. Sandin Advic), Adil Akanioui (76. Adair Veiga Lopes), Shabir Isoufi, Jordy de Zwart (16. Serginho van Axel-Dongen), Tim Schoonheijm, Junior Obiku
Gele kaart Sami Mouchih (Ter Leede), Jerry Tieleman (SC Feyenoord)

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker West II.