Nieuws

Tweede divisie: Eerste titel AFC dankzij supertrio

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

5 mei 2019

AFC heeft in Amsterdam zijn eerste titel in de Tweede divisie behaald. Tegenstander Scheveningen kwam op Sportpark 'Goed Genoeg' nauwelijks aan te pas. De Amsterdamse traditieclub heeft het kampioenschap voor een groot deel te danken aan het supertrio Raily Ignacio en de tweeling Kenny en Yordi Teijsse. Met name de laatste was er veel aan gelegen om bij AFC succesvol te zijn, na het beroerde seizoen bij Quick Boys waar hij zelfs enige tijd uit de selectie was gezet.

Het supertrio was voor het overgrote deel (58) van de doelpuntenproductie verantwoordelijk. Van de 81 doelpunten scoorde Ignacio er 24, Yordi 19 en Kenny Teijsse 15. Vandaag werd het openingsdoelpunt voor de verandering gescoord door Melvin Grootfaam, pas zijn tweede van het seizoen. Maar in de tweede helft stonden Kenny Teijsse en met name Raily Ignacio op. Met een glaszuivere hattrick zette Ignacio een kroon op het werk. Na de 5-0 floot scheidsrechter Wim Bronsvoort direct af en was de eerste landstitel voor AFC een feit.

 

AFC - Scheveningen 5-0 (1-0)

In de eerste helft leek AFC de wedstrijd al meteen te beslissen, toen Melvin Grootfaam al snel scoorde. Maar in plaats dat AFC doordrukte liet het Scheveningen terug komen in de wedstrijd. Met enkele mogelijkheden voor de gasten tot gevolg. Keeper Patrick Zonneveld moest soms handelend optreden. Pas kort voor rust deden de Amsterdammers weer van zich spreken, echter zonder te scoren. In de tweede helft kreeg AFC een strafschop wegens hands van Gio van Ree, zwaar aangevochten door de Scheveningers. Kenny Teijsse liet zich echter niet van de wijs brengen en schoot de penalty binnen. Daarna was de weerstand van Scheveningen gebroken en liep AFC uit naar 5-0 door een hattrick van Raily Ignacio. Met name het vierde doelpunt was een schoonheid. Door de overwinning heeft AFC beslag gelegd op de eerste hoofdprijs in de bijna 125-jarige historie van de club.

Doelpunten 6. Melvin Grootfaam 1-0, 58. Kenny Teijsse (strafschop) 2-0, 63. Raily Ignacio 3-0, 84. Raily Ignacio 4-0, 89. Raily Ignacio 5-0
Scheidsrechter W.H. Bronsvoort
Toeschouwers 750
AFC Patrick Zonneveld, Milan Hoek, Kenny Teijsse, Derre Kwee (83. Tom van den Brink), Dalian Maatsen, Cody Claver, Johan Kulhan (87. Sam Nijpels), Raily Ignacio, Melvin Grootfaam, Yordi Teijsse, Fouad Belarbi (79. Matthijs Jesse)
Scheveningen Björn Bénard, Samir el Moussaoui, Ruben Koorndijk, Levi Schwiebbe, Leroy Resodihardjo, Tim Peters, Mehmet Aldogan, Jari de Jong, Giovano van Ree, Sergi Roeleveld (17. Joël Donald), Brandon Robinson (87. Esin Gula)
Gele kaart Johan Kulhan, Raily Ignacio (AFC), Mehmet Aldogan (Scheveningen)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.