Nieuws

Hoofdklasse B: DETO Twenterand houdt hoop

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

7 mei 2019

DETO Twenterand kan in de hoofdklasse B reële hoop blijven koesteren om te ontsnappen aan rechtstreekse degradatie. De Vriezenveners wonnen dinsdagavond hun inhaalwedstrijd tegen Berkum met 1-2. De winst kwam heel laat tot stand. Kevin Amman maakte de beslissende goal in de negentigste minuut.

DETO is WHC (op de onderste p/d plek) tot op één punt genaderd. CSV Apeldoorn heeft twee punten meer dan de Twentenaren. DETO kan ook nog lonken naar de veilige plaats twaalf. De achterstand op Buitenpost bedraagt, met nog drie speelrondes te gaan, vier punten.

 

Berkum - DETO Twenterand 1-2 (1-0)

Berkum domineerde de eerste helft en kwam op 1-0, maar verzuimde verder afstand te nemen. Na rust was het een heel ander verhaal, want toen deelde een fel jagend DETO Twenterand de lakens uit. Berkum trok zich voor het eigen doel terug, liet enorme gaten vallen op het middenveld en ging voorin te slordig met de kansen om. Het was wachten op de gelijkmaker en die viel met nog zo'n 20 minuten te gaan. DETO had te weinig aan een remise, bleef drukken en kreeg loon naar werken in de slotminuut. De winnende treffer van Kevin Aman geeft de Tukkers weer perspectief in de strijd om handhaving.

 

Jasper Bremmer (Berkum) en Kevin Aman (rechts) zijn in een duel om de bal verwikkeld.
Foto: Rainer Fröhlich

 

Doelpunten 20. Jasper Bremmer 1-0, 69. Coplan Soumaoro 1-1, 90+1. Kevin Aman 1-2
Scheidsrechter F. Berg
Toeschouwers 150
Berkum Dominic van Hoof, Jason Huisman, Jasper Bremmer, Dennis Horstman (80. Yannick Kaluzi), Björn Bakker, Marc van der Meulen, Yoram Zandvliet, Patrick van der Veen, Thom Kooke (46. Hoeseb Yacob), Rico Wolven (72. Jorben Nieuwenhuis), Michel van Aggele
DETO Twenterand Anthony van Zaltbommel, Stan Nijhuis, Koen Fleer, Coplan Soumaoro, Qays Shayesteh (81. Joost Exterkate), Lesley Nahrwold (46. Muhammed Kaya), Kevin Aman, Wybe Kram, Kai Wesselink (69. Guido Bernasco), Mark Koetsier, Kevin Peppels

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.