Nieuws

Noordwijk is nog niet zeker van zijn zaak

Nieuws

 

10 mei 2019

Na een week met werkelijk zinderende wedstrijden in Europees verband, waar succes en drama op een vierkante millimeter naast elkaar lagen, roept het nationale voetbal weer om aandacht. In de Tweede divisie kreeg het kampioenschap van AFC al zijn beslag, maar in de klassen daaronder valt er eigenlijk nog geen zinnig woord te zeggen over wie de titel gaat opeisen.

 

In de Derde divisie gaat de race tussen Noordwijk en Quick Boys onverminderd verder. Drie weken terug brachten de Katwijkers hun achterstand op Noordwijk terug tot twee punten, waarmee de ploeg van Kees Zethof officieel het stempel van opgejaagd wild kreeg. Noordwijk staat al bijna een heel seizoen bovenaan, had op een gegeven moment een straatlengte voorsprong, maar Zethof zelf temperde toen alle jubelverhalen met de verwijzing dat de competitie nog lang was. Een cliché wellicht, maar wel de realiteit van alle dag en een ongeluk komt altijd onverwacht. Noordwijk is nog niet zeker van zijn zaak.

 

Noordwijker Sabir Acheffay speelt hoog spel tegen Mitchell de Zwart. Heel Noordwijk speelde op 13 oktober 2018 hoog spel door met succes de geldige (en waarschijnlijk winnende) 3-2 voor DOVO aan te vechten en in blessuretijd met 2-4 aan het langste eind te trekken. 
Foto: Jeroen van den Berg

 

Noordwijk ontvangt DOVO, gezien het huidige onderlinge verschil op de ranglijst niet meteen een duel om van achterover te vallen, maar de Veenendalers zijn gericht op weg om de competitie waardig af te sluiten en hebben bovendien nog een onbetaalde rekening in hun bezit. In oktober vorig jaar leek DOVO van Noordwijk te gaan winnen door een doelpunt (3-2) van Joshua Patrick vlak voor tijd. De scheidsrechter en zijn assistent gaven hun goedkeuring aan de treffer, maar de Noordwijkers bleven aanhoudend protesteren dat het om een buitenspelgoal ging. Erik ter Brake kwam terug op zijn beslissing, ten onterechte, want beelden later wezen uit dat er absoluut geen sprake was van buitenspel. Was er een VAR geweest, DOVO zou naar alle waarschijnlijkheid gewonnen hebben. Maar de ploeg van Gert Kruys kreeg in de toegevoegde tijd zelfs nog twee doelpunten van Noordwijk te slikken. Hoe zuur en bitter tegelijk kan een nederlaag (2-4) smaken en het Noordwijk-kamp stak stilletjes maar dolgelukkig drie punten op zak.

 

In de hoofdklasse A racen Volendam en Ter Leede nek aan nek naar de climax van de competitie. Ter Leede moest na het gelijke spel bij Spijkenisse (2-2) ineens Volendam weer boven zich dulden op basis van een beter doelsaldo. Bij gelijk eindigen in punten geven de doelcijfers aan de eindstreep de doorslag. Ter Leede krijgt bezoek van Jodan Boys en dat is binnen luttele dagen een herhaling van de halve finale in de strijd om de districtsbeker van West II. Daarin sneed de ploeg van Henk Wisman de Gouwenaren via een 2-1 overwinning de pas af richting finale. Ter Leede kan dus gaan voor de 'dubbel' en het laat zich raden waar de voorkeur ligt.

 

Ook de titelstrijd in de hoofdklasse B stevent af op een apotheose. Staphorst pakte op basis van een beter doelsaldo de kop weer over van Sparta Nijkerk en Excelsior '31 sloot met een punt achterstand op het leidende duo keurig bij. En dan koersen met nog drie speelrondes te gaan ook AZSV en ACV nog mee in de eindsprint. Liefhebbers van spanning stemmen af op de hoofdklasse B. Staphorst is gastheer voor Flevo Boys. De club uit Emmeloord plaatste zich deze week voor de finale van de districtsbeker Noord, maar heeft in theorie nog een puntje nodig om uit de problemen te blijven in de competitie. De druk ligt ontegenzeggelijk bij Staphorst. Het duel met Flevo Boys is voor de formatie van Dennis van Toor de eerste finale in een reeks van drie.

 

Klik hier voor de statistieken van de Tweede divisie


Klik hier voor de statistieken van de Derde divisie

 

Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse A


Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse B

 

Voetbal op Zaterdag besteedt dit wekeinde uitgebreid aandacht aan de wedstrijden:

 

Noordwijk - DOVO

Ter Leede - Jodan Boys

Staphorst - Flevo Boys