Nieuws

Hoofdklasse A: DFS onverminderd in de zorgen

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

14 mei 2019

DFS heeft de inhaalwedstrijd tegen FC Rijnvogels nipt met 2-1 verloren. De Betuwenaren startten nog wel veelbelovend met een doelpunt van Corné Davelaar in de eerste minuut. Twee treffers van Max van Steen, de eerste vlak voor rust en de tweede een kwartier voor tijd, zorgden ervoor dat de drie punten in Katwijk bleven.

Voor FC Rijnvogels stond er niet meer op het spel dan het verrichten van de sportieve plicht, maar voor DFS knelden de belangen des te meer. Door de nederlaag duren de zorgen voor interim-coach Joop Gall en zijn ploeg onverminderd voort, want de achterstand - de drie punten in mindering meegerekend - op Nootdorp is blijven staan op een punt. De komende speeldag, de voorlaatste in de competitie, zal gepaard gaan met hoogspanning. DFS gaat dan op bezoek bij Spijkenisse, dat de punten net zo hard nodig heeft. Nootdorp, nu op een p/d plaats, ontmoet XerxesDZB, dat al is gedegradeerd.

DFS kreeg de puntenstraf (-3) omdat de club niet opkwam voor het regulier geplande duel tegen FC Rijnvogels. Een intern conflict bracht de spelersgroep tot de beslissing in staking te gaan.

 

FC Rijnvogels - DFS 2-1 (1-1)

FC Rijnvogels kreeg pas het besef dat de wedstrijd begonnen was door toedoen van Corné Davelaar, die bij de eerste de beste hoekschop de score opende voor DFS. De klok wees op dat moment één minuut plus een beetje. Roy van Leeuwen dacht een paar minuten later al de gelijkmaker gescoord te hebben, maar dat feest ging niet door vanwege buitenspel. Bij een volgende kans schoot Van Leeuwen recht op doelman Peter Veeneman en wist ook Niek Ossevoort één op één met de DFS-keeper het net niet te vinden. DFS werkte hard, maar FC Rijnvogels was de beter voetballende ploeg. Dat betaalde zich vijf minuten voor rust uit, toen Max van Steen op aangeven van Joey Lauhouh raak schoot. Ook na de pauze bleef FC Rijnvogels de betere ploeg , maar veel rendement leverde dat niet op. Halverwege de tweede helft kreeg de thuisploeg van coach Jimmy Simons een impuls door een driedubbele wissel. Dat wierp vrucht af, want op een assist van invaller Robbin van Dijk poeierde clubtopscorer Van Steen via de onderkant van de lat zijn tweede doelpunt van de avond binnen. DFS drong daarna nog wel aan, maar wist geen passend antwoord meer te vinden.

Doelpunten 1. Corné Davelaar 0-1, 40. Max van Steen 1-1, 72. Max van Steen 2-1
Scheidsrechter Y. Pieters
Toeschouwers 150
FC Rijnvogels Jeffrey Verkerk, Jan de Bruin, Kevin Wijmer (67. Ricardo de Vlugt), Reno van Heijningen, Niek Ossevoort, Diederick Hoogerwaard, Jesse Driebergen, Luuk Slegt, Joey Lauhouh (67. Romano van der Stoep), Max van Steen, Roy van Leeuwen (67. Robbin van Dijk)
DFS Peter Veeneman, Melvin van Ossenbruggen, Rick van Walsem, Tim Sanders (82. Jim van Alst), Noë Bokila, Corné Davelaar, Lorenzo Davids, Mattheys Kuypers (80. Alex Scheffer), Zefanho Kiriwenno, Remy Raterink, Luciën Dors
Gele kaart Kevin Wijmer (FC Rijnvogels)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.