Nieuws

Ter Leede geniet intens van kampioenschap

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

26 mei 2019

SASSENHEIM - Eindelijk heeft Ter Leede in de Hoofdklasse A de titel in de wacht weten te slepen. Na tweemaal het kampioenschap te zijn misgelopen door toedoen van Spijkenisse (2017) en Noordwijk (2018), mochten coach Henk Wisman en zijn team deze keer wel de kampioensvlag hijsen en te promoveren naar de Derde divisie.

 

De vreugde na de 2-0 overwinning op FC 's-Gravenzande was groot. Na afloop barste er een intens feest los met vuurwerk en een hossende menigte die de titel begroette, wat tot in de verre omtrek te horen moet zijn geweest. Sommige mensen barstten zelfs in tranen uit en konden hun geluk niet op. Niet zo vreemd natuurlijk als je twee seizoenen lang de titel aan je neus voorbij ziet gaan. Dan lijkt het net of je voor niets heb gespeeld het hele jaar.

 

Ian van Otterlo trekt zich niet zo veel aan van Pascal Broch.

 

Voorzitter Ronald Vonk kon zich daarbij wel wat bij voorstellen en verwoordde het binnenhalen van de titel als volgt: "Dit is fantastisch voor de hele club, trainer, spelers, bestuur, staf en sponsoren. Ik ben 45 jaar lid van de club en nu dan voorzitter. Ik ben heel erg trots op het behaalde resultaat. Daarbij heb ik enorm veel respect voor al die mensen die daaraan bijgedragen hebben. We hebben dit met z'n allen tot stand gebracht en daar ben ik verschrikkelijk blij mee. Organisatorisch staat het goed op de rails en we doen daarin voor geen enkele club onder in de bollenstreek. We zijn gezond, hebben veel jeugd en een supportersclub waar we veel aan te danken hebben. Ter Leede hoort op het niveau van de Derde divisie thuis."

 

Terwijl het feest voortdenderde, werd op veel spelers beslag gelegd om hun zegje te doen aan de pers. Een van hen was Ian van Otterlo die ook deze middag in zijn enthousiasme zijn bijdrage wilde leveren waar hij het hele seizoen naar uitgekeken heeft. Gedurende het seizoen heeft de aanvallende middenvelder blijk gegeven van een enorme werklust en de wil om te winnen door never nooit het bijltje erbij neer te gooien. Werken als een paard en het geloof behouden dat winst de titel zou brengen. Als er een speler zijn geluk niet op kon, was dat Van Otterlo en gaf daar ook duidelijk blijk van.

 

"Dit is in een woord geweldig. Kampioen van de hoofdklasse en promotie naar de derde divisie. Ik kan het nog steeds niet bevatten. Straks lekker spelen tegen clubs uit de bollenstreek met veel publiek bij de wedstrijden. Dat is toch wat elke speler wil. Ik kan het nog steeds niet bevatten. Als ik heel eerlijk moet zijn hebben we het ook dik verdiend. Voor de winter elf punten achter Volendam op de eindstreep zes punten voor. Dat is iets om verschrikkelijk trots op te zijn. Voor mezelf heb ik een prima seizoen gedraaid en veel goals gemaakt. We hebben als team een topprestatie geleverd en daarom verdient de club de titel als geen ander. In een van de twee andere promotiewedstrijden miste ik de beslissende penalty en in mijn gevoel heb ik dit met deze prestatie ruimschoots goed gemaakt. Ik ben trots op iedereen die keihard hebben gewerkt om Ter Leede zover te brengen", keek van Otterlo terug op de glorieuze middag.

 

Steven Wajer (10) schreeuwt het uit van vreugde na zijn doelpunt (1-0).

 

De 800 toeschouwers op sportpark Roodemolen hebben, zonder FC 's-Gravenzande ook maar iets tekort te doen, een eenzijdige wedstrijd gezien. Kwalitatief was Ter Leede inhoudelijk beter. Bij FC 's-Gravenzande vielen vier spelers op die de tweemetergrens op een millimetertje na misten. Maar voordeel leverde het niet op omdat zij weinig konden uitrichten.

 

Bij Ter Leede kreeg Joey van de Berg een aardige kans uit een corner maar zijn inzet was niet zuiver genoeg om keeper Danny Koning in moeilijkheden te brengen. Dat gebeurde wel aan de andere kant toen Ter Leede aan een achterstand ontsnapte toen de kopbal van Ruben Groot van de doellijn werd gehaald. Een snel uitgevoerde omschakeling op rechts leverde Ter Leede de openingstreffer op. Een messcherpe voorzet vanaf de rechterkant rondde Steven Wajer onhoudbaar voor Koning werd af: 1-0.

 

Een verdiende voorsprong, want Ter Leede was beter bij de les, minder slordig en kreeg de beste mogelijkheden. Toch waren er best wat kansen voor de bezoekers, die op de flanken ruimte kregen aangeboden door de beide vleugelverdedigers van Ter Leede. De thuisclub wist wel de boomlange spits Yuri Westhoff te beteugelen. Daardoor kon FC 's-Gravenzande Teer Leede niet de duimschroeven aandraaien.

 

Daar doe je het voor!

 

Was de eerste helft niet altijd oogstrelend, ook de tweede helft bracht niet veel beter voetbal. De opbouw was slordig en dat gold voor bede ploegen. Maar Ter Leede was wel de ploeg die liet zien wat in zijn mars te hebben. In minuut 64 kwam de bal terecht op de rechterflank bij Omar Limon, die de vrij staande Joey van den Berg bereikte en daarmee was de buit binnen: 2-0. Niets kon Ter Leede hierna nog tegenhouden. De wedstrijd was onder controle en de thuisclub is geen moment meer in gevaar geweest. Coach Wisman, die volgend seizoen onder contract staat bij Rijnsburgse Bots, was opgelucht en zichtbaar blij dat hij Ter Leede na acht jaar sportief gezond achterlaat.

 

"We hebben collectief een gigantische prestatie geleverd", reageerde Wisman te midden van het feest. "Geen wedstrijd meer verloren na de winterstop. Dat is formidabel. De club verdient het ook, want er is keihard voor gewerkt door iedereen. Dat maakt het ook zo mooi dat we kampioen zijn geworden. Ter Leede is Derde divisie waardig. Het is schitterend om zo´n afscheid mee te mogen maken. "
Daarna kon het feest echt gaan beginnen. De kantine was omgetoverd tot een echte feesttent met in het middelpunt een oprechte kampioen, die daar een paar jaar op heeft moeten wachten en moeten knokken om het toch zover te laten komen.

 

Tekst: Freek Louis
Foto's: Orange Pictures