Nieuws

Nacompetitie derde divisie/hoofdklasse:
Eerste slag voor Sparta en Feyenoord

Wedstrijdverslag
Derde divisie
Hoofdklasse
Nacompetitie

 

28 mei 2019

Sparta Nijkerk en de amateurs van Feyenoord hebben een slag geslagen op weg naar de Derde divisie. De Nijkerkers wonnen in Gouda de uitwedstrijd tegen Jodan Boys met 0-2 en daar was weinig tegenin te brengen. Justin van Groen en Bryan Burgerhout waren de doelpuntenmakers.

Het missen van een strafschop, direct na rust, is ACV duur komen te staan. Ezra Schrijver kreeg de uitgelezen mogelijkheid om de thuisclub aan de leiding te brengen, maar Feyenoord-doelman Rick van der Burg keerde de inzet. Even later lag de bal er aan de andere kant in. Junior Obiko kopte raak. Het bleek de winnende treffer.

Zowel Sparta als Feyenoord hebben zaterdag aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de tweede ronde.

 

ACV - SC Feyenoord 0-1 (0-0)

ACV heeft het eerste nacompetitieduel verloren van SC Feyenoord. Na een gelijk opgaande eerste helft kregen de blauw-zwarten vrijwel direct na de rust een penalty. Ezra Schrijver ontfermde zich over de bal maar zag zijn inzet gestopt worden door SC Feyenoord goalie Rick van der Burg. Kort voordat er een uur gespeeld was kwamen de bezoekers uit de eerste de beste mogelijkheid op een 0-1 voorsprong. Junior Obiku kopte onder toeziend oog van vader Mike raak. ACV was het even kwijt waardoor SC Feyenoord een paar kleine kansen kreeg. Later in de tweede helft herpakte de ploeg van Fred de Boer zich en ging het op zoek naar de gelijkmaker. De gelijkmaker viel niet zodat er na negentig minuten een 0-1 eindstand op het scorebord stond.

Doelpunten 56. Junior Obiku 0-1
Scheidsrechter J. Rozendal
Toeschouwers 800
ACV Ben Wormmeester, Jim de Leeuw, Robert Talens, Gibril Sankoh, Guus de Vries, Pascal Huser (67. Arjen Hagenauw), Nande Wielink, Erik Eleveld (73. Justin Mulder), Marco van der Heide, Gijs Jasper, Ezra Schrijver (73. Jonah van der Werf)
SC Feyenoord Rick van der Burg, Matthew Jones, Jordy Dobber, Jerry Tieleman, Joris van Eijck, Quincy Oosterom, Adil Akanioui (87. Luke Homan), Tim Schoonheim, Ricardo Merrelaar (85. Jordi de Zwart), Shabir Isoufi, Junior Obiku (73. Serginho van Axel-Dongen)
Gele kaart Justin Mulder, Guus de Vries (ACV), Matthew Jones (SC Feyenoord)

 

Jodan Boys - Sparta Nijkerk 0-2 (0-0)

Als Jodan Boys had kunnen toeslaan, dan was dat in de beginfase. Het begon met een schot van Enzo Huntink dat via de lat over het doel van Sparta Nijkerk vloog. Even later kreeg Leroy Brank van luttele meters afstand de bal voor het inblazen, zo leek het, maar de Goudse aanvoerder joeg zijn schot in de ballenvanger achter het doel. Pas gaandeweg de eerste helft kreeg Sparta Nijkerk meer grip op de wedstrijd om na rust definitief de overhand op te eisen. Gilbrano Plet was uiteindelijk belangrijk voor zijn ploeg. De rappe buitenspeler was bij de doelpunten van Justin van Groen en Bryan Burgerhout de secure aangever. Jodan Boys kon in die fase daar niet meer tegenover stellen dan een vrije schop van Kevin de Vries die op de paal afketste. Voor de Nijkerkers, die op het nippertje het kampioenschap moesten laten aan Excelsior '31, is de 2-0 marge een gunstige uitgangspositie om een ronde verder te komen in de nacompetitie. Een plek veroveren in de Derde divisie vergt een lange adem over totaal zes wedstrijden.

Doelpunten 66. Justin van Groen 0-1, 80. Bryan Burgerhout 0-2
Scheidsrechter G. Keijl
Toeschouwers 400
Jodan Boys Wouter Beukers, Kevin de Vries, Roald Heerkens, Mark Veerman, Michel Verkaik, Leroy Brank, Enzo Huntink, Mo Bellahcen, Fanuel Waandels, Yusri el Kandoussi (71. Bradley el Idrissi), Jorn van Lunteren
Sparta Nijkerk Manuel Hoogewoning, Janic Makizodila, Wesley de Laat, Justin van Groen, Bryan Burgerhout, Donny van der Wal, Frank Heus (85. Jesse Buitenhuis), Rob Diderik, Jerry Geurtsen, Adriaan Kruisheer (88. Mohammed al Haydar), Gilbrano Plet
Gele kaart Roald Heerkens (Jodan Boys)

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de derde divisie.