Nieuws

Nacompetitie tweede/derde divisie:
VVSB en FC Lienden op weg naar klassebehoud

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Derde divisie
Nacompetitie

 

29 mei 2019

Herkansers VVSB en FC Lienden hebben een goede eerste stap gezet op weg naar behoud van het tweededivisieschap. VVSB had uit bij Hoek de nodige moeite, nadat Sint Bavo bij rust met 0-2 voor stond. De Zeeuwen kwamen goed terug en maakten gelijk, maar Lovette Felicia voltrok tien minuten voor tijd het vonnis: 2-3.

FC Lienden won met maar liefst 0-3 van GOES, waardoor de return nog maar een formaliteit lijkt. GOES kreeg weliswaar genoeg kansen om te scoren, maar in de afronding was de ploeg niet scherp genoeg.

Ook ASWH en Quick Boys hebben de eerste wedstrijd met winst afgesloten. ASWH kwam tegen OFC met 2-0 voor, maar twee strafschoppen voor OFC leken dat teniet te doen. Doelman Stefan Kok pakte de tweede echter, waardoor de Ambachters de 2-1 voorsprong over het einde konden tillen.

Quick Boys had tegen OSS 1920 een makkelijke avond. Dennis Kaars was goed voor twee doelpunten, maar dat hadden er net zo goed vier of vijf kunnen zijn. Uiteindelijk stond er na negentig minuten 1-3 op het bord en lijkt ook hier de return een formaliteit.

 

ASWH - OFC (2-0) 2-1

ASWH kende een bliksemstart tegen OFC en nam al binnen het kwartier een 2-0 voorsprong door een dubbelslag van Bilal El Amrani tegen zijn toekomstige club. Eenmaal bekomen van die klap kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd, waardoor er sprake was van een gelijkwaardige strijd. In de tweede helft drukte OFC de Ambachters steeds verder terug. De fysiek sterke gasten maakten het ASWH met opportunistisch voetbal erg lastig en kwamen vanaf de stip dichterbij. Een minuut of tien voor tijd kreeg OFC zelfs de kans op de gelijkmaker. ASWH-doelman Stefan Kok kwam nu echter wel als winnaar uit de tweestrijd met Edip Biberoglu en zorgde er daardoor voor dat zijn elftal komende zaterdag een voorsprong mag verdedigen in Oostzaan. OFC-speler Deniz Aslan is er in die return niet meer bij, want hij kreeg diep in de extra tijd nog een rode kaart.

Doelpunten 6. Bilal el Amrani 1-0, 12. Bilal el Amrani 2-0, 63. Edip Biberoglu (strafschop) 2-1
Scheidsrechter L.P.S. Cairo
Toeschouwers 669
ASWH Stefan Kok, David Almeida, Stanley Husen, Gilmaro van de Werp, Yassine Belghar (67. Menno Vooges), Jesper van den Bosch, Fabian Korporaal, Mels van Driel, Nick Slotboom, Ismail Yildirim, Bilal El Amrani (79. Lars Bosscha)
OFC Atam Koroglu, Deniz Aslan, Frank Schilder, Mike Brantjes, Tim Ruder (59. Romano de Jonge), Alje Wiltenburg, Tom Noordhoff, Henry Opoku, Jermano Lo-Fo-Sang, Edip Biberoglu, Reda Kharchouch
Rode kaart Deniz Aslan (OFC)

 

GOES - FC Lienden (0-2) 0-3

GOES kreeg kansen genoeg, maar liet die stuk voor stuk onbenut. FC Lienden sprong veel effectiever om met zijn mogelijkheden om, met een afgetekende 0-3 overwinning als eindresultaat. Al vlot in de tweede helft moesten de Zeeuwen met tien man verder. Scheidsrechter Vos gaf Jarreau Manuhuwa rood voor het afbreken van een scoringskans voor Marlon Verteeg. Voor rust claimde GOES ook rood voor Shuremy Felomina, maar zag de verdediger van FC Lienden slechts geel.

Doelpunten 1. Marlon Versteeg 0-1, 32. Rafael Uiterloo 0-2, 90. Jawad Bellahsan 0-3
Scheidsrechter M. Vos
Toeschouwers 700
GOES Brian Meulmeester, Jelle Klap, Jarreau Manuhuwa, Sherief Tawfik, Klaas van Hecke, Hieposs Nguyen (85. Remon de Vlieger), Ruben Hollemans, Tim de Winter, Erwin Franse, Steve Schalkwijk, Ray Kroon (70. Roycel James)
FC Lienden Thom Jonkerman, Yusuf Bilen, Shuremy Felomina, Abdel Metalsi, Milad Intezar, Djamel Boerstra, Frank Wiafe Danquah, Salim Mansouri (90+2. Mo Ajiach), Rafael Uiterloo (73. Yassine Zakir), Marlon Versteeg, Guytho Mijland (83. Jawad Bellahsan)
Gele kaart Brian Meulmeester, Klaas van Hecke (GOES), Shuremy Felomina, Djamel Boerstra, Yusuf Bilen, Rafael Uiterloo (FC Lienden)
Rode kaart Jarreau Manuhuwa (GOES)

 

Hoek - VVSB (0-2) 2-3

VVSB had al snel een voorsprong te pakken, waarna Hoek het spel mocht maken. Die tactiek was succesvol, want Frank Tervoert liet met zijn tweede doelpunt de Noordwijkerhouters met een 0-2 voorsprong de rust in gaan. Hoek ging in de tweede helft op jacht naar goals en met resultaat. De 1-2 van Rik Impens viel twintig minuten voor tijd, vijf minuten daarna gevolgd door de 2-2 van Kyle Doesburg. Maar het werd geen erop en erover voor de Zeeuwen. Het laatste woord was aan VVSB. Lovette Felicia profiteerde van broddelwerk in de defensie van Hoek. Tommy Bekooij liet zelfs nog de 2-4 aan zijn neus voorbijgaan.

Doelpunten 10. Frank Tervoert 0-1, 37. Frank Tervoert 0-2, 70. Rik Impens 1-2, 75. Kyle Doesburg 2-2, 81. Lovette Felicia 2-3
Scheidsrechter R.H. Hensgens
Toeschouwers 900
Hoek Jordi de Jonghe, Gert Jan van Leiden, Lionel Fitsch, Kim van den Bergh, Karim Bannani, Reguillo Vandepitte, Jonathan Constansia, Gianni Tiebosch, Ruben de Jager (66. Thomas van Renterghem), Rik Impens, Kyle Doesburg
VVSB Ruben Valk, Richelo Fecunda, Tomas Arroyo, Jordy Zwart, Sven Verlaan, Jelmer Vijlbrief, Tim de Rijk, Danny Bakker, Lovette Felicia, Frank Tervoert (79. Lulinho Martins), Tommy Bekooij
Gele kaart Gianni Tiebosch, Jonathan Constansia (Hoek), Tomas Arroyo, Tim de Rijk (VVSB)

 

OSS 1920 - Quick Boys (0-1) 1-3

Dik verdiende overwinning voor Quick Boys. Logische uitslag ook, want OSS 1920 is compleet onervaren met nacompetitie op het niveau Derde-Tweede divisie. De Katwijkers waren in veel opzichten de betere ploeg, tactisch maar ook in de speluitvoering. Dennis Kaars zette zijn ploeg met twee doelpunten op koers. Tejan onderstreepte dat met een poeier binnenkant paal nog eens extra. Tony de Groot wist eenmaal aan de aandacht van de defensie van Quick Boys te ontsnappen, maar toonde bij die gelegenheid wel zijn specifieke spitsenkwaliteit.

Doelpunten 19. Dennis Kaars 0-1, 48. Dennis Kaars 0-2, 53. Kay Tejan 0-3, 60. Tony de Groot 1-3
Scheidsrechter N.B. Smit
Toeschouwers 1000
OSS 1920 Rick van der Leest, Bram Eltink (64. Luuk van Dijk), Joep Engelen, Ferdy van den Berg, Tony de Groot, Tom Pijnenburg, Bob van Lith, Bob Zonnenberg, Joep van de Rande, Rob van Sonsbeek (64. Jos Peltzer), René Geerts
Quick Boys Paul van der Helm, Tim Bloemendaal (83. Thijs van Hofwegen), Joey Ravensbergen, Mohamad Mahmoed, Kay Tejan, Dennis Kaars, Jeffrey Ket, Chima Bosman, Cem Sahin (84. Jesse van Nieuwkerk), Jeroen Tesselaar, Raymond Baten
Gele kaart Jesse van Nieuwkerk (Quick Boys)