Nieuws

Quick Boys maakt veel duidelijk

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Derde divisie
Nacompetitie

 

30 mei 2019

OSS - Quick Boys is de nacompetitie om een plek in de Tweede divisie overtuigend begonnen. De Katwijkers wonnen met 1-3 van OSS 1920 en staan daarmee met anderhalf been in de volgende ronde. Eerst nog wel de return op de eigen grond van Nieuw-Zuid tot een goed einde zien te brengen, maar dat zou te oordelen naar wat de ploeg van Erik Assink woensdagavond liet zien geen probleem meer mogen opleveren.

 

De wedstrijd in Oss begon een half uur later dan gepland. De spelersbus van Quick Boys en ook de zes touringcars met supporters belandden op weg naar het schone Brabantse land in allerlei files. Waar op de nationale stakingsdag van het openbaar vervoer de verkeersdrukte eigenlijk wel meeviel, was het nu juist op de woensdag - meestal een betrekkelijke rustige dag in de week - overdreven druk op de vaderlands snelwegen. Maar langer in de bus zitten hield ook in meer tijd om 'ruismiddelen' tot zich te nemen. Op last van de politie en de burgemeester kwam de omroeper van OSS na een minuut of tien met de droge mededeling dat er geen alcoholhoudend drank meer geschonken zou worden. Ook met een excuus naar de eigen aanhang dat het helaas niet anders kon. Georganiseerde busreis dus en toch problemen. Intern verbeterpuntje wellicht.

 

Joep Engelen (5) en Joep van de Rande zijn nodig om Denis Kaars in bedwang te houden.

 

OSS stuntte dit seizoen als promovendus in de Derde divisie zondag. De nog betrekkelijk jonge ploeg van Bertran Kreekels pakte brutaal de tweede periode, maar startte de nacompetitie uiteraard als complete outsider. Maar het eerste dreigende moment kwam wel van Oefening Staalt Spieren. Bram Eltink zette scherp in waar Ferdy van den Berg de bal nog schampte met het hoofd, maar het voor Quick Boys met een sisser afliep. Na ruim een kwartier kwam Dennis Kaars aan de andere kant met een antwoord. De aanvaller kreeg de ruimte om op te rukken, maar OSS-doelman Rick van der Leest maakte het schot dat redelijk secuur op de hoek was gericht onschadelijk. Het waren inleidende schermutselingen voor het openingsdoelpunt van Quick Boys. Kay Tejan zette op de linkervleugel Cem Sahin aan het werk. De afwerking eindigde kiezelhard op de lat, maar Kaars was attent meegelopen en tikte de rebound simpel binnen: 0-1. Onder de vreugdedruk van de Katwijkse supporters begaf een deel van de boarding achter het doel van OSS het. Lol ten koste van een ander.

 

In het vervolg van de eerste helft bepaalde Quick Boys min of meer wat er gebeurde in het veld en dat maakte veel duidelijk waar 'blauw-wit' zijn zinnen op heeft gezet. OSS wist wel zorgvuldig op te bouwen, dat gebeurde ook vaak in hoog tempo, maar zo'n tien meter over de middenlijn liep de thuisclub dan meestal vast op de goed georganiseerde Katwijkers. De middenvelders Mohamad Mahmoed, Tim Bloemendaal en Raymond Baten plooiden keurig terug bij balbezit voor de thuisclub en ook de defensie van Quick Boys als het daarop aan kwam gaf weinig tot niks weg. Het centrale duo Jeffrey Ket en Jeroen Tesselaar stond als een huis en op de flanken bleven ook Chima Bosman en Joey Ravensbergen moeiteloos bijna overeind.

 

Waar OSS niet of nauwelijks aan kansen toekwam, had Quick Boys wel de mogelijkheden. Kaars had er duidelijk zin in, maar zag zijn twee schoten net als zijn eerste doelpoging strandden op Van der Leest. De laatste Katwijkse kans van de eerste helft was voor Tejan. Maar diens schot was niet op een hoek gemikt maar recht in de handen van de keeper.

 

Kay Tejan blijft overeind in een overmacht aan tegenstanders.

 

Na de pauze trok Quick Boys de lijn verder en nog wel iets intenser misschien dan daarvoor. De oogst was snel binnen. Nog even was er twijfel over de 0-2 van Kaars, want arbiter Nick Smit keurde de treffer aanvankelijk af vanwege buitenspel. Overleg met de assistent (VAR in levende lijve aanwezig) leverde alsnog goedkeuring op. Het hoogtepunt van de avond was de 0-3 van Tejan, die behendig wegdraaide van een tegenstander en zijn kanonskogel via de binnenkant van de paal in het net liet belanden. Wedstrijd natuurlijk gespeeld, al kwam OSS nog wel op de proppen met een tegendoelpunt. Fraaie goal trouwens, want goede loopactie van spits Tony de Groot met een passende afronding: 1-3. Het was in feite het enige moment van onoplettendheid waarop de defensie van Quick Boys viel te betrappen.

 

OSS probeerde met wissels nieuw elan in te brengen, de pressie op Quick Boys ging ook wel omhoog, maar coach Assink, die af en toe zijn bas wel over het veld liet schallen, zag zijn team niets meer weggeven en de eigen spits Kaars nog maar een keer de paal raken in de slotfase. De verwachting is dat op Nieuw Zuid de definitieve afhandeling van de eerste klus richting promotie zal plaatsvinden.

 

Tekst: Aad van der Graaf
Foto's: Orange Pictures