Nieuws

Beker West II: FC 's-Gravenzande wint de beker

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

30 mei 2019

Vorig seizoen ging de beker nog aan de neus van FC 's-Gravenzande voorbij, toen Sportlust '46 in de finale met 2-0 te sterk bleek. Dit seizoen liet de ploeg zich tegen Ter Leede helemaal gelden en speelde de kampioen van de Hoofdklasse A met 4-0 van de mat. Het is voor het eerst in de historie van FC 's-Gravenzande dat de club uit het Westland de districtsbeker wint.

 

FC 's-Gravenzande - Ter Leede 4-0 (1-0)

Jeffrey Bok miste in de eerste helft namens Ter Leede een strafschop en dat kwam de Sassenheimers duur te staan. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde Jan Verduijn uit een voorzet van Frank Broos voor FC 's-Gravenzande. De ruststand was dus 1-0, waar het qua veldverhouding ook al hoger had kunnen zijn. Tien minuten na rust verdubbelde FC 's-Gravenzande de marge via Sander Koeleman. Opnieuw was Frank Broos de aangever. Ter Leede was definitief geknakt en de nekslag volgde luttele minuten later toen Yuri Westhoff kort na elkaar twee doelpunten maakte. Een half uur later kon FC 's-Gravenzande de beker in ontvangst nemen.

Doelpunten 45+2. Jan Verduijn 1-0, 55. Sander Koeleman 2-0, 58. Yuri Westhoff 3-0, 60. Yuri Westhoff 4-0
Scheidsrechter J.J. Koene
Toeschouwers 600
FC 's-Gravenzande Danny Koning, Gijs Abbas, Pascal Broch (84. Ziko Özdemir), Roy Vermolen (71. Ruben de Groot), Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Brian van der Mast, Frank Broos, David Belic, Jan Verduijn (79. Menno Roodenburg)
Ter Leede Michael Bekkers, Ben van der Lans, Sami Mouchih (46. Dirk Hoekstra), Jonathan Robertson, Jeffrey Bok, Ian van Otterlo, Omar Limon (65. Jim Gillissen), Steven Wajer (65. Robert Steemers), Rob Zandbergen, Joey van den Berg, Jordly Petronia
Gele kaart Danny Koning (FC 's-Gravenzande)

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker West II.