Nieuws

Nacompetitie hoofdklasse/eerste klasse:
CSV Apeldoorn na 10 jaar weer eersteklasser

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Nacompetitie

 

1 juni 2019

CSV Apeldoorn is de eerste herkanser uit de hoofdklasse die zich niet weet te handhaven. Roda '46 uit Leusden wist de Apeldoornse ploeg op het nippertje te verschalken, Jesper van Dalen scoorde ver in de blessuretijd het enige doelpunt van de wedstrijd en voltrok daarmee het vonnis voor de Apeldoorners. Die keren na tien jaar terug in de eerste klasse, destijds nog het één-na-hoogste amateurniveau. In seizoen 2010-2011 kwam CSV Apeldoorn een seizoen uit in de Topklasse, daarna bleek het een stabiele hoofdklasser totdat Roda '46 daar een einde aan maakte.

Roda '46 speelt de volgende wedstrijd tegen Sliedrecht van trainer Dennis van der Steen, dat met 4-1 won van Honselersdijk. De winnaar van die wedstrijd komt uit tegen de winnaar van Kloetinge - DETO Twenterand. De winnaar daarvan plaatst zich voor de hoofdklasse.

In de andere poules plaatsten DTS Ede, SHO, ARC, Noordscheschut en Go-Ahead Kampen zich voor de tweede ronde.
DTS Ede gaat Nootdorp ontvangen en SHO krijgt ARC op bezoek. De finale wordt gespeeld tussen de winnaars van de tweede ronde.

Noordscheschut had strafschoppen nodig om zich te ontdoen van Winsum. Go-Ahead Kampen had het een stuk eenvoudiger tegen het zaterdagelftal van AFC. In de tweede ronde gaan Spijkenisse en Bennekom zich in de strijd mengen. Noordscheschut mag de verre reis naar Spijkenisse gaan maken, Bennekom ontvangt Go-Ahead Kampen. De winnaars plaatsen zich voor de finale.

 

ARC - GRC-14 2-1

 

CSV Apeldoorn - Roda '46 (0-0) 0-1

Onder tropische omstandigheden in het Orderbos leek het geen moment dat het om een promotie/degradatieduel ging. Een machteloos CSV Apeldoorn, dat weigerde voor de laatste kans te gaan. Roda '46 speelde ook pover voetbal, maar het grote verschil was dat zij wilden winnen. Vrijwel elke tweede bal was voor de Leusdenaren. Jesper van Dalen scoorde in de 90e minuut de winnende treffer. En die overwinning ging naar de ploeg die daar het meeste aanspraak op mocht maken. De degradatie van CSV Apeldoorn is het einde van een tijdperk. Er moet op organisatorisch gebied een heleboel gebeuren. De wonden moeten worden gelikt.

 

Vreugde bij Roda '46 na het doelpunt van Jesper van Dalen in de laatste minuut.
Foto: Wout van Zoeren

 

Doelpunten 90. Jesper van Dalen 0-1
Scheidsrechter R. Groenewegen
Toeschouwers 595
CSV Apeldoorn Patrick Jansen, Melvin Bresser, Bruce Schotman, Maarten Boeve, Mike Peters, Steven van Es, Fedde Dibbink, Jesse Hartgers, Yorik Meijer, Fabian Put, Maikel Lange
Roda '46 Bas van den Hoek, Charif Esadik, David Korankye, Menno Majolée, Mitchell van der Veer, Nigel van Zeist, Freek van Belzen, Maties van Heesbeen, Gilbert Ilaria, Jesper van Dalen, Stefan van Ginkel
Gele kaart Steven van Es, Mike Peters (CSV Apeldoorn), Charif Esadik, Maties van Heesbeen (Roda '46)

 

Go-Ahead Kampen - AFC (za) 6-2

 

Oranje Nassau - DTS Ede 1-5

 

SHO - Heerjansdam 2-1

 

Sliedrecht - Honselersdijk 4-1

 

Winsum - Noordscheschut 1-1, 1-1 n.v., Noordscheschut w.n.s. (3-4)