Nieuws

Nacompetitie derde divisie/hoofdklasse:
Handhaving wordt moeilijk voor Eemdijk en SJC

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Nacompetitie

 

4 juni 2019

Eemdijk en SJC gaan het heel moeilijk krijgen om zich nog te handhaven in de Derde divisie. De Diekers kregen in de streekderby tegen Sparta Nijkerk met 2-0 klop en moesten de wedstrijd zelfs met acht man afsluiten, na drie rode kaarten in de slotfase. Dat betekent dat Eemdijk zaterdag thuis verzwakt moet aantreden voor de return.

De wedstrijd tussen SJC en Volendam werd een half uur voor tijd stil gelegd vanwege een code-oranje-onweersbui. De stand was op dat moment al 0-3 in het voordeel van de Volendammers. Na de hervatting werd er niet meer gescoord.

Staphorst heeft zichzelf tegen SC Feyenoord als met anderhalf been in de finale gezet. Op Varkenoord werd het 0-3 voor de Staphorsters. Ook hier lag de wedstrijd een half uur stil vanwege het onweer.

 

SC Feyenoord - Staphorst (0-1) 0-3

In de eerste helft een gelijk opgaande wedstrijd waarbij Staphorst wat meer agressie in het spel liet zien dan SC Feyenoord. Beide ploegen kregen een aantal goede kansen, echter doordat SC Feyenoord verzuimde om te scoren en Staphorst dit wel wist te doen in de 22-ste minuut via Mike Reuvers werd de rust bereikt met een 0-1 voorsprong voor Staphorst. In de tweede helft wist Staphorst door een slordigheid in de Rotterdamse verdediging op 0-2 te komen via Martijn Brakke. Vijf minuten later volgde de 0-3 via een mooi afstandsschot van Mike Reuvers. Een smetje op dit doelpunt was wel dat na een blessure van Jordy Dobber de aanvallers van Staphorst de bal niet uit wilde spelen en de aanval voortzetten. Tien minuten voor het einde werd de wedstrijd in verband met onweer en regen een kwartier stilgelegd. Hierna werden de laatste tien minuten uitgespeeld maar werd er niet meer gescoord. Een geflatteerde 0-3 nederlaag was de zure uitkomst van deze avond voor de Rotterdammers.

Doelpunten 22. Mike Reuvers 0-1, 61. Martijn Brakke 0-2, 66. Mike Reuvers 0-3
Scheidsrechter C. Prooi
Toeschouwers 400
SC Feyenoord Rick van der Burg, Matthew Jones, Jordy Dobber, Jerry Tieleman, Joris van Eijck, Quincy Oosterom, Adil Akanioui, (59. Lucas van Oeveren) Tim Schoonheijm, Ricardo Merrelaar (66. Jordi de Zwart), Sandin Avdic, Serginho van Axel-Dongen
Staphorst René Oosterhof, Thijs Gerlofs, Mark Veldmate (36. Pim de Jonge), Martin van 't Ende, Rob Mijnheer, Martijn Brakke, Marlon Luchtenberg, Mark Schra, Mike Reuvers, Ferdi ter Avest, Pascal Mulder
Gele kaart Matthew Jones, Joris van Eijck (SC Feyenoord)

 

SJC - Volendam (0-2) 0-3

SJC had niets in te brengen bij een veel sterker Volendam, dat dankzij twee doelpunten van Niels Springer met een 0-2 voorsprong kon gaan rusten. Stefan Plat voegde daar na de pauze nog een treffer aan toe, wat de return naar alle waarschijnlijkheid tot een formaliteit maakt. De wedstrijd lag in de tweede helft geruime tijd stil vanwege noodweer.

Doelpunten 43. Niels Spiringer 0-1, 44. Niels Springer 0-2, 53. Stefan Plat 0-3
Scheidsrechter S. Dröge
Toeschouwers  
SJC Björn Haggerty, Demir Strojil (36. Trecy Kapata), Mike van Toor, Levy Berends, Abbas el Tamimy (46. Chris Hoogervorst), Rick van Dijk, Melvin van Stijn, Stef van der Zalm, Jordy Groot, Tom Duindam, Wesley Haasnoot (61. Aaron Koeman)
Volendam Niels Ras, Henny Schilder, Eric Veerman, Wessel Stuyt, Gerry Schilder, Jeffrey Veerman, Nick Tol, Niels Springer, Stef Schokker, Stefan Plat, Stan Veerman

 

Sparta Nijkerk - Eemdijk (1-0) 2-0

Sparta Nijkerk begon heel goed aan de wedstrijd. De thuisclub kwam na ruim een half uur spelen op voorsprong. Ongehinderd kon Adriaan Kruisheer met een magnifieke trap vanaf afstand de bal in het doel schieten. Eemdijk kon er weinig tegenover inbrengen.
Na de rust kwam de thuisclub op 2-0 door een doelpunt van Frank Heus. Bij Eemdijk vierde vervolgens de frustratie hoogtij. Eemdijk beëindigde het duel met acht man. Sparta Nijkerk probeerde nog wel de derde treffer op het scorebord te brengen, maar in alle hectiek lukte dat niet.

 

Het regent rode kaarten voor Eemdijk. Hier incasseert Yannick Bouw de zijne.
Foto: Arjen Gerritsma

 

Doelpunten 35. Adriaan Kruisheer 1-0, 51. Frank Heus 2-0
Scheidsrechter J. te Kloeze
Toeschouwers 1200
Sparta Nijkerk Manuel Hoogewoning, Jerry Geurtsen, Janic Makizodila, Wesley de Laat, Rob Diderik, Donny van der Wal, Justin van Groen, Adriaan Kruisheer, Bryan Burgerhout, Frank Heus, Gilbrano Plet
Eemdijk Gerben Jan Ruizendaal, Zeger Beukers, Klaas de Graaf, Jan Pieter Hartog, Klaas Bout, Rafik el Hamdi (61. Jordie Huijgen), Sjohn van Gulik, David van de Groep, Yannick Bouw, Renco van Eeken (52. Syrano Morrison), Zakaria el Bennay (67. Jan de Graaf)
Gele kaart Syrano Morrison, Jan Pieter Hartog (Eemdijk)
Rode kaart Klaas Bout (2x geel), David van de Groep (2x geel), Yannick Bouw (Eemdijk)

 

SDO - Gemert