Nieuws

Nacompetitie tweede/derde divisie:
Quick Boys op drempel van Tweede divisie

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Nacompetitie

 

5 juni 2019

Quick Boys gaat zaterdag op een ongetwijfeld kolkend Nieuw Zuid op voor een ticket voor de Tweede divisie. In de uitwedstrijd tegen VVSB hield het de Noordwijkerhouters op 1-1. Uiteraard was Frank Tervoert weer doeltreffend voor VVSB, maar nog voor rust scoorde Kay Tejan de gelijkmaker. Daar bleef het verder bij qua doelpunten. Quick Boys was nog niet eerder zo dicht bij promotie naar de Tweede divisie. Bij winst in de thuiswedstrijd is de ploeg van trainer Erik Assink daar zeker van.

ASWH moet zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Lienden een 0-1 achterstand weg poetsen. De Ambachters deden in de heenwedstrijd zeker niet onder tegen de herkanser uit de Tweede divisie, maar het vizier stond niet op scherp. Salim Mansouri was met een treffer uit het niets de matchwinner.

 

ASWH - FC Lienden (0-0) 0-1

ASWH was voor rust beeldbepalend en had van beide ploegen ook de betere kansen zonder die overigens te benutten. Na rust verscheen FC Lienden vaker op de helft van de tegenstander dan voor de pauze, maar mocht ASWH toch de meeste aanspraak maken op de openingstreffer. Die viel echter aan de andere kant door een zondagsschot van Salim Mansouri die van grote afstand doelman Stefan Kok verraste. Nadien stond de wedstrijd in het teken van de jacht op de gelijkmaker. De Ambachters kregen zeker nog een paar serieuze kansen om de stand in evenwicht te trekken, maar vonden telkens Lienden-doelman Thom Jonkerman op hun pad.

Doelpunten 69. Salim Mansouri 0-1
Scheidsrechter R.H. Hensgens
Toeschouwers 1000
ASWH Stefan Kok, Menno Vooges, Stanley Husen, Mels van Driel, Gilmaro van de Werp, Jesper van den Bosch, Bilal el Amrani, Nick Slotboom, Ismail Yildirim (78. Sam van de Kreeke), Fabian Korporaal, David Almeida (86. Lars Bosscha)
FC Lienden Thom Jonkerman, Djamel Boerstra, Abdel Metalsi, Rafael Uiterloo, Frank Wiafe Danquah, Yusuf Bilen, Milad Intezar, Guytho Mijland, Marlon Versteeg, Salim Mansouri (90+1. Jawad Bellahsan), Shuremy Felomina
Gele kaart Jesper van den Bosch, David Almeida, Nick Slotboom (ASWH), Marlon Versteeg, Djamel Boerstra (FC Lienden)

 

VVSB - Quick Boys (1-1) 1-1

Na de eerste ontmoeting tussen VVSB en Quick Boys staat niemand nog op voorsprong. De wedstrijd in Noordwijkerhout eindigde in een gelijke stand. VVSB kwam wel al snel op 1-0 door een kopbal van Frank Tervoert, maar vlak voor rust zorgde Kay Tejan voor de gelijkmaker. In de tweede helft hadden de bezoekers het betere van het spel, maar waren de kansen schaars en vielen er geen doelpunten. Zodoende zal zaterdag op Nieuw Zuid de beslissing gaan vallen.

Doelpunten 10. Frank Tervoert 1-0, 43. Kay Tejan 1-1
Scheidsrechter S. de Brito Roque
Toeschouwers 3000
VVSB Ruben Valk, Richelo Fecunda (72. Lulinho Martins), Tomas Arroyo, Jordy Zwart, Sven Verlaan, Jelmer Vijlbrief, Lovette Felicia, Danny Bakker (46. Guido Pauw), Tim de Rijk, Frank Tervoert, Tommy Bekooij
Quick Boys Paul van der Helm, Tim Bloemendaal (64. Thijs van Hofwegen), Joey Ravensbergen, Mohamad Mahmoed, Kay Tejan, Dennis Kaars (85. Jesse van Nieuwkerk), Jeffrey Ket, Chima Bosman, Cem Sahin, Jeroen Tesselaar, Raymond Baten
Gele kaart Lulinho Martins (VVSB)