Nieuws

Beker Oost: DUNO D. pakt eerste districtsbeker

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

7 juni 2019

DUNO D. heeft het bekertoernooi van het district Oost gewonnen. In de finale versloegen de Doorwerthers met 0-2 Rohda Raalte. De zondag eersteklasser weerde zich manhaftig, maar de hoofdklasser sprong effectiever met de kansen om. Voor de eerste keer in de clubgeschiedenis wist DUNO D. de districtsbeker te bemachtigen en het was niet het eerste novum dit seizoen voor de Gelderlanders.

DUNO D. heeft een 'droom'seizoen achter de rug. Voor het eerst kwam de bijna 71 jaar oude club uit in de hoofdklasse. Zonder slag of stoot verliep de competitie niet. In december kreeg coach Lodewijk de Kruif zijn ontslag aangezegd. Zijn opvolger Jan Oosterhuis (interim aangesteld) parkeerde de debutant (met een aantal ex-profs) uiteindelijk op een achtste plaats (onderaan het linker rijtje).

De bekercampagne 2018-19 verliep gladjes. Zeven duels leverden evenzovele overwinningen op (geen strafschoppen hoeven nemen), met een totaal doelsaldo van 24-2. Meest aansprekende uitslag van DUNO D. was in de halve finale de 3-1 overwinning op competitiecollega Sparta Nijkerk, de ploeg die nu nog vol in de race is voor promotie naar de Derde divisie. Met het behalen van de halve eindstrijd verzekerde DUNO D. zich ook komend seizoen van deelname aan de 'grote' KNVB-beker. En ook daarmee gaat de club een primeur beleven.

 

Rohda Raalte - DUNO D. 0-2 (0-2)

DUNO D. opende al vlot de score in de bekerfinale van het district Oost. Ted Heijckmann kreeg de bal in de loop aangespeeld van Anass Aamri en schoot hard en zuiver raak. Na ruim een half uur verdubbelden de Doorwerthers hun voorsprong. Deze keer was Heijckmann de aangever en Christian Gandu de gelukkige afmaker, want via een been van de tegenpartij. Rohda Raalte had in de eerste helft ook zijn kansen, maar wist die niet te benutten. Na de 0-2 van DUNO D. had ook zomaar de aansluittreffer kunnen vallen, maar hield Stefan Reijnders met een geweldige redding zijn doel schoon. Ook na de pauze stelde de thuisclub alles in het werk om de achterstand te verkleinen, maar het vizier bij de Raaltenaren, die geregeld met vrije schoppen het doel van de tegenstander bestookten, stond niet op zijn scherpst afgesteld. En alles wat binnen zijn doelvlak kwam, was een prooi voor keeper Reijnders. Rohda Raalte moest uiteindelijk de strijd opgeven. Effectiever omgaan met de kansen bracht de beker in handen van DUNO D.

Doelpunten 10. Ted Heijckmann 0-1, 32. Christian Gandu 0-2
Scheidsrechter J. Besselsen
Toeschouwers 1000
Rohda Raalte Ruben Tepperik, Lennart Krijger, Alex de Jong, Coen van Heun, Jeroen Jansen, Djeremy Zandvliet, Dirk Jan Klijn Velderman, Mart Lugtenberg, Wesley Hansler, Thom Strijland, Lars van Schooten
DUNO D. Stefan Reijnders, Purrel Fränkel, Renzo van Duren, Ted Heijckmann (59. Nick de Bondt), Jochem Jansen, Jordy Balk, Giovanni Scharrenberg, Anass Aamri (62. Kevin Sissing), Bart van Brakel, Roy Talsma (73. Dominique Kivuvu), Christian Gandu
Gele kaart Dirk Jan Klijn Velderman (Rohda Raalte), Ted Heijckmann, Purrel Fränkel (DUNO D.)

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker Oost.