Nieuws

Nacompetitie tweede/derde divisie:
ASWH en Quick Boys promoveren

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Nacompetitie

 

8 juni 2019

ASWH heeft promotie naar de Tweede divisie weten te bewerkstelligen door een zwaar bevochten 0-2 overwinning tegen FC Lienden. De thuisclub had eerste ontmoeting met 0-1 gewonnen. Sam van de Kreeke scoorde ver in de blessuretijd het beslissende doelpunt dat een ticket voor de Tweede divisie opleverde.

Quick Boys heeft tegen VVSB promotie naar de Tweede divisie afgedwongen. Handen vol met kansen kregen de Katwijkers, maar de bal wilde er maar niet in. Daardoor stond er na negentig minuten nog steeds 0-0 op het bord. Pas in de tweede helft van de verlenging wist Dennis Kaars de impasse te doorbreken na een scrimmage voor het doel van VVSB. Op de overwinning was niets af te dingen. VVSB degradeert net als FC Lienden naar de Derde divisie.

En zo verdwijnen er twee zondagclubs uit de Tweede divisie en komen er twee zaterdagclubs voor in de plaats.
De volgende clubs spelen volgend seizoen in de Tweede divisie:

 

 

AFC Koninklijke HFC
ASWH Kozakken Boys
De Treffers Noordwijk
Excelsior Maassluis Quick Boys
GVVV Rijnsburgse Boys
HHC Hardenberg Scheveningen
Jong FC Volendam Spakenburg
Jong Sparta TEC
Katwijk IJsselmeervogels

 

 

FC Lienden - ASWH (0-1) 0-2

Een wedstrijd met meer gezichten. ASWH was in de eerste helft dominant, mocht dat ook zijn van FC Lienden, dat uit de heenwedstrijd een 1-0 voorsprong had meegenomen. Na een paar minuten spelen hadden de Ambachters de totaalstand al gelijk kunnen trekken, maar Ismail Yildirim, overduidelijk in buitenspelsituatie, kreeg de bal niet onder controle. De eerste helft was verder een kopie van het eerste duel. FC Lienden loerend op een tegenstoot en ASWH vanuit balbezit zoekend naar kansen die er ook kwamen. Pas vlak voor rust schoot Jesper van den Bosch de 0-1 op het scorebord. Na de pauze ontsnapte ASWH een aantal keer aan de gelijkmaker. Salim Mansouri raakte de lat en Guytho Mijland faalde zelfs twee keer in de afwerking van een ogenschijnlijk niet te missen kans, de laatste keer een paar minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd. In de toegevoegde tijd zette ASWH nog even druk op FC Lienden en had daar succes mee. Met nog een minuut op de klok schoot invaller Sam van de Kreeke een vrije schop diagonaal binnen. Rob Dieperink kon aanvankelijk de kaarten nog wel op zak houden, maar in de tweede helft liep de administratie toch nog fors op met vier gele kaarten aan beide kanten. Toen het ASWH-feest buiten de lijnen al was losgebarsten vergaloppeerden twee spelers van FC Lienden zich met frustratie-acties en kregen de rode kaart voorgehouden.

Doelpunten 42. Jesper van den Bosch 0-1, 90+6. Sam van der Kreeke 0-2
Scheidsrechter R. Dieperink
Toeschouwers 650
FC Lienden Thom Jonkerman, Abdel Metalsi, Rafael Uiterloo, Frank Wiafe Danquah, Yusuf Bilen (90+8. Mohammed Ajiach), Milad Intezar, Guytho Mijland, Salim Mansouri, Marlon Versteeg, Yassine Zakir, Shuremy Felomina
ASWH Stefan Kok, Menno Vooges, Stanley Husen, Mels van Driel, Gilmaro van de Werp, Jesper van den Bosch, Bilal el Amrani (84. Lester Pires), Nick Slotboom (67. Lars Bosscha), Ismail Yildirim (76. Sam van de Kreeke), Fabian Korporaal, David Almeida
Gele kaart Marlon Versteeg, Salim Mansouri, Guytho Mijland, Rafael Uiterloo (FC Lienden), Jesper van den Bosch, Ismail Yildirim, Mels van Driel, Sam van de Kreeke (ASWH)
Rode kaart Milad Intezar, Mohammed Ajiach (FC Lienden)

 

Quick Boys - VVSB (0-0) 0-0, 1-0 n.v.

Quick Boys had de hele wedstrijd een overwicht en kreeg veel kansen om de score te openen. Maar de Katwijkers hadden pech dat VVSB-keeper Valk in vorm was. En als Valk geklopt was dan zat het houtwerk de spelers van Quick Boys dwars (drie keer maar liefst). VVSB kreeg geen noemenswaardige kansen, waardoor er na 90 minuten nog steeds niet gescoord was. In de verlenging veranderde het beeld niet. Quick Boys viel aan, VVSB hield tegen. Dat bleef zo tot de eerste minuut van de tweede verlenging. Dennis Kaars scoorde vanuit een rommelige situatie voor het doel van VVSB. Toen moest VVSB de verdedigende stellingen verlaten en kreeg Quick Boys in de counter nog volop de gelegenheid om de wedstrijd definitief te beslissen. Dat gebeurde echter niet, waardoor het tot het laatste fluitsignaal billenknijpen bleef.

Doelpunten 106. Dennis Kaars 1-0
Scheidsrechter W.H. Bronsvoort
Toeschouwers 5000
Quick Boys Paul van der Helm, Jeroen Tesselaar, Jeffrey Ket, Joey Ravensbergen, Chima Bosman, Raymond Baten, Mohamad Mahmoed, Thijs van Hofwegen (83. Marc de Kruijs), Dennis Kaars (115. Dennis van der Plas), Cem Sahin (75. Jesse van Nieuwkerk), Kay Tejan
VVSB Ruben Valk, Jordy Zwart, Tim de Rijk, Jelmer Vijlbrief (109. Guido Pauw), Richelo Fecunda, Sven Verlaan, Tomas Arroyo, Frans van Niel (90+4. Loyd van der Wilden), Tommy Bekooij (111. Mohamed el Osrouti), Frank Tervoert, Lovette Felicia (60. Lulinho Martins)
Gele kaart Marc de Kruijs, Kay Tejan, Joey Ravensbergen (Quick Boys)