Nieuws

Beker: Huizen, Sliedrecht en Flevo Boys winnen de beker

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

8 juni 2019

Huizen heeft in district West I de bekerfinale gewonnen door eenvoudig met 5-0 te winnen van Fortuna Wormerveer.

Sliedrecht had veel meer moeite om in Zuid I de beker te pakken. De ploeg van trainer Dennis van der Steen had strafschoppen nodig om RKSV Heeze te verslaan, nadat de reguliere negentig minuten in 2-2 was geëindigd en de verlenging geen doelpunten had opgeleverd.

Flevo Boys maakte er tegen tweedeklasser VEV '67 een galavoorstelling van. Het werd maar liefst 7-0. Flevo Boys prolongeerde daarmee de bekerwinst, want vorig jaar won de club uit Emmeloord de finale van Urk.

 

Huizen - Fortuna W. 5-0 (3-0)

Fortuna begon voortvarend aan de wedstrijd, maar het was Huizen dat als eerste scoorde via Quincy van Waveren. Dat was een tik voor de ploeg uit Wormerveer, maar de 2-0 van Hidde van der Veldt was de nekslag. Helemaal na de 3-0, vlak voor rust. Na de pauze liep Huizen verder uit en speelde Fortuna alleen nog maar om de eer te redden. Dat was ze echter niet gegund, sterker nog, het kreeg in de slotminuut nog een vijfde doelpunt te verwerken. Huizen legde soeverein beslag op de beker in district West I.

Doelpunten 13. Quincy van Waveren 1-0, 30. Hidde van der Veldt 2-0, 43. Olivier Blaauw 3-0, 51. Quincy van Waveren 4-0, 90. Renee Troost 5-0
Scheidsrechter R. Turk
Huizen Wilco Mackaay, Danny Benning (75. Wouter Vente), Renee Troost, Jordey Buitenhuis, Jeroen Lamme, Sebastian van Kammen, Aron Klaassen, Hidde van der Veldt, Dennis Lamme, Quincy van Waveren (75. Thomas Müller), Olivier Blaauw (75. Zakaria el Biyar)
Fortuna W. Gennaro Liklikwatil, Derrin Wijdenbosch (73. Ian Mac Donald), Kenjiro van der laan, Jermano Huwae, Revinio Morsen, Mandjano Manuputty (46. Luuk Purvis), Yannick Klopper, Ferry Hennis, Milan Klopper, Nick Snelders (62. Sander van de Poll), Danyl Plasmeijer

 

Sliedrecht - RKSV Heeze 2-2, Sliedrecht w.n.s. (4-3)

Op het sportpark van Haarsteeg kwam Sliedrecht al snel op een comfortabele voorsprong. Een mislukte terugspeelbal in de defensie bij Heeze leidde de 1-0 in van Sjoerd van der Waal. Halverwege de eerste helft verdubbelde Dennis Verhoef de marge voor Sliedrecht (2-0) en daarmee leek de ploeg van trainer Dennis van der Steen al vroeg een voorschot te nemen op de bekerwinst. Heeze toonde direct veerkracht, zette Sliedrecht op eigen helft onder druk en kwam snel terug in de wedstrijd. Ook de defensie van Sliedrecht ging mede door de wind in de fout en Ivo Moerenhout profiteerde met een bekeken stiftje, 2-1. Heeze pakte daarop door en kwam in de 38ste minuut op gelijke hoogte. Na een rush vond de ongrijpbare Ivo Moerenhout wederom de lange hoek, 2-2. In de tweede helft had Heeze weinig meer in te brengen en was het aanvallend onmachtig. In de slotfase en zeker in de verlenging hield doelman Vincent Jansen zijn ploeg op de been met talloze goede reddingen. In de strafschoppenserie was Sliedrecht vervolgens met 4-3 te sterk.

Doelpunten 10. Sjoerd van der Waal 1-0, 20. Dennis Verhoef 2-0, 27. Ivo Moerenhout 2-1, 37. Ivo Moerenhout 2-2
Scheidsrechter M.P. van Dijk
Sliedrecht Mathijs Donatz, Chris Boom, Gavir Breidel, Bas van Stokkom, Roy van 't Hoog, Coen van der Waal, Dennis Verhoef, Marciano Simonis, Hakan Tokul, Sjoerd van der Waal, Luciano van Harlingen

 

Flevo Boys - VEV '67 7-0 (2-0)

Het duurde dan misschien een half uur voordat de ban gebroken werd, maar toen was het wiel ook aan de wagen. De einduitslag van 7-0 was vooraf misschien niet verwacht, maar gaf wel een duidelijk beeld van de wedstrijd. VEV '67 wilde wellicht teveel forceren, verdedigde te ver van de goal en gaf daardoor simpelweg teveel ruimte weg. Ook werd teveel balverlies geleden op het middenveld. Flevo Boys creëerde hierdoor kans op kans. Timon Rorije opende de score en nog voor rust verdubbelde Johan Tiems de marge. Na rust waren het wederom Timon Rorije, Madih Doufikar, Johan Tiems en tweemaal invaller Lars de Boer (binnen twee minuten) die de einduitslag op 7-0 bepaalden. VEV '67 kreeg tussendoor weliswaar een paar kansen, maar stuitte op keeper Fariz Mesud. Een oppermachtig Flevo Boys veroverde hierdoor voor het tweede jaar op rij de districtsbeker Noord.

Doelpunten 29. Timon Rorije 1-0, 39. Johan Tiems 2-0, 57. Timon Rorije 3-0, 74. Madih Doufikar 4-0, 78. Johan Tiems 5-0, 82. Lars de Boer 6-0, 83. Lars de Boer 7-0
Scheidsrechter R. Weiland
Flevo Boys Fariz Mesud, Arnout Post, Marc Reussing, Björn Adams, Duane Tjen-a-Kwoei, Aron Strengholt, Ivar Span (76. Tomas Boer), Johan Tiems, Aran Nijboer, Madih Doufikar (81. Lars de Boer), Timon Rorije (67. Frank Post)
VEV '67 Pim Wellinghof, Mats Wolthuis, Robin Elderman, Jorno Broeders, Rick Schuring, Jeffrey Visser, Jacob Tjoelker, Rense Dijk, Raymond Bolt (81. Marco Soeten), Arjan Veenstra, Kevin de Vries (63. Arjan de Vries)