Nieuws

Nacompetitie derde divisie/hoofdklasse:
Sparta Nijkerk wint de eerste slag van Volendam

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Nacompetitie

 

11 juni 2019

Op weg naar de Derde divisie is Sparta Nijkerk nog één gelijkspel verwijderd van promotie. De Nijkerkers moesten daarvoor wel terugkomen van een achterstand, want Volendam leidde de ontmoeting in Nijkerk bij rust. Twee treffers na rust bracht Sparta de gewenste overwinning. Zaterdag volgt de return in Volendam. Dan heeft Sparta voldoende aan een gelijkspel. Volendam moet zien te winnen met twee doelpunten verschil om de opstap naar de Derde divisie te kunnen maken.

 

Sparta Nijkerk - Volendam (0-1) 2-1

Sparta Nijkerk pakte uiteindelijk een 2-1 overwinning, die verdiend was. In het begin kregen beide teams kansen om op voorsprong te komen. In de omschakeling was Volendam levensgevaarlijk. Harry Zwarthoed kreeg daarbij de grootste kans, maar hij kopte de bal tegen de doelman van de Nijkerkers. Even later was het wel raak. Vanaf zeker 25 meter schoot Nick Tol de bal binnen met links. Dat was een forse domper voor de oranje brigade van trainer-coach Eric Speelziek. In de tweede helft kwam Jesse Buitenhuis in het veld voor Frank Heus. Vanaf dat moment was Sparta Nijkerk gevaarlijk. Bryan Burgerhout schoot onbedaarlijk hard de rebound in het doel van de Volendammers. Ruim een kwartier voor tijd kregen de oranjehemden een penalty; de doelman van Volendam schoot hard en ongelukkig de bal op de arm van één van zijn medespelers. Justin van Groen schoot vervolgens onberispelijk binnen.
Sparta Nijkerk reist aanstaande zaterdag met een 2-1 voorsprong af naar Volendam. Minimaal een gelijkspel betekent dat Sparta Nijkerk alsnog promoveert naar de Derde divisie.

 

Janic Makizodila komt hoog boven de verdediging van Volendam uit.
Foto: Arjen Gerritsma

 

Doelpunten 41. Nick Tol 0-1, 52. Bryan Burgerhout 1-1, 72. Justin van Groen (strafschop) 2-1
Scheidsrechter F.M.L. v.d. Elzen
Toeschouwers 1200
Sparta Nijkerk Manuel Hoogewoning, Leon Broekhof, Janic Makizodila, Justin van Groen, Bryan Burgerhout, Donny van der Wal, Frank Heus (46. Jesse Buitenhuis/90+4. Mohammed al Haydar), Rob Diderik, Jerry Geurtsen (66. Mark Groenewoudt), Adriaan Kruisheer, Gilbrano Plet
Volendam Sander Binken, Stef Schokker, Henny Schilder, Gerry Schilder (31. Joey Tol), Stan Veerman, Eric Veerman, Jeffrey Veerman, Nick Tol, Niels Springer, Harry Zwarthoed, Wessel Stuyt (78. Nick Tuyp)
Gele kaart Bryan Burgerhout (Sparta Nijkerk), Eric Veerman (Volendam)