Nieuws

Nacompetitie derde divisie/hoofdklasse:
Staphorst behoudt zicht op promotie

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Nacompetitie

 

12 juni 2019

Staphorst heeft na de 2-1 nederlaag tegen Gemert nog steeds zicht op promotie naar de Derde divisie. Maar daarvoor hebben de Staphorsters zaterdag wel een overwinning voor nodig, het liefst met twee doelpunten verschil of meer. Na een vlotte voorsprong zag Staphorst Gemert akelig snel weer op gelijke hoogte komen. Later in de eerste helft nam Gemert een voorsprong door Ralf Kemper, die in de nacompetitie flink op dreef is.

In de tweede helft gebeurde er genoeg en waren er kansen voor beide ploegen. Staphorst had 2-2 kunnen maken, maar Gemert had ook met 3-1 kunnen winnen en dan ziet de return er ineens heel anders uit. Zaterdag volgt de apotheose, met Gemert licht in het voordeel.

 

Gemert - Staphorst (2-1) 2-1

Reclamevoetbal was wel een term die paste op de eerste wedstrijd tussen Staphorst en Gemert in de strijd om een plek in de Derde divisie. Het was een open wedstrijd met in de eerste helft de thuisclub in de rol van goed voetballende ploeg. Gemert kreeg zijn kansen en benutte er twee, maar ook Staphorst liet zich vanuit de omschakeling niet onbetuigd. De ruststand kwam uit bij 2-1, maar die had ook zomaar tot 3-2 of 4-3 kunnen uitlopen. Na de pauze pakte Staphorst de zaken fanatiek aan en moest Gemert ver terug om de voorsprong te verdedigen. Dat lukte met enig kunst- en vliegwerk en de thuisploeg kreeg in slotfase zelfs nog zicht op een ruimere marge. Die bleef achterwege en zou ook gezien het spelbeeld na de pauze geheel tegen de verdrukking in zijn geweest.

Doelpunten 6. Mike Reuvers 0-1, 7. Ralf Kemper 1-1, 37. Ralf Kemper 2-1
Scheidsrechter E.P.W. Thijs
Toeschouwers 1500
Gemert Bono Barten, Kees Brugmans, Erwin van den Broek, Willem den Dekker, Ralf Kemper, Thijs van Pol (86. Jasper Lalisang), Joost Habraken, Bram Jacobs, Sander Vereijken, Coen Brouwers, Jens Leyten
Staphorst René Oosterhof, Thijs Gerlofs, Ewald Koster, Martin van 't Ende, Rob Mijnheer, Marlon Luchtenberg, Pim de Jonge, Mark Schra (77. Reinier Crediet), Mike Reuvers, Ferdi ter Avest, Pascal Mulder
Gele kaart Thijs van Pol, Coen Brouwers, Jens Leyten (Gemert), Pascal Mulder, Rob Mijnheer, Marlon Luchtenberg, Ewald Koster (Staphorst)