Nieuws

Nacompetitie derde divisie/hoofdklasse:
Sparta Nijkerk promoveert naar de Derde divisie

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Nacompetitie

 

15 juni 2019

Sparta Nijkerk heeft zich via de nacompetitie geplaatst voor de Derde divisie. Dat deden de Nijkerkers door Volendam in de finaleronde twee keer te verslaan. Thuis won het met 2-1, vandaag versloeg het Volendam in eigen huis met 1-3.

Staphorst heeft het tegen Gemert niet gered. De Staphorsters bleven twee keer met 2-1 aan de verkeerde kant van de score. Daardoor gaat Gemert naar de Derde divisie en komt Staphorst volgend seizoen opnieuw uit in de hoofdklasse. Het is voor de derde keer in de laatste vier jaar dat de nacompetitie voor Staphorst in een deceptie is geëindigd.

GOES en VVSB hebben als zondagclubs een voorkeur uitgesproken om in de zaterdagcompetitie uit te komen. Door het terugtrekken van diverse belofteteams en de aanwas van slechts één (Jong ADO Den Haag) bestaat de Derde divisie komend seizoen nog maar uit 17 teams. Daardoor zouden de twee Derde divisies er volgend seizoen als volgt uit kunnen zien:

 

Derde divisie zaterdag Derde divisie zondag
Ajax ADO '20
Barendrecht Blauw Geel '38
DOVO DEM
DVS '33 Ermelo Dongen
Excelsior '31 EVV
FC Lisse FC Lienden
GOES Gemert
Harkemase Boys Groene Ster
Hoek Hercules
Jong Almere City FC Hoogland
ODIN '59 HSC '21
ONS Sneek Jong ADO Den Haag
Sparta Nijkerk OFC
SteDoCo OSS 1920
Ter Leede Quick
VVOG UNA
VVSB Westlandia

 

Staphorst - Gemert (1-1) 1-2

Onder fantastische omstandigheden blies scheidsrechter Ter Brake om 15.00 uur de wedstrijd op gang. Staphorst kwam goed uit de startblokken en kwam al na vijf minuten op voorsprong. Ferdi ter Avest kreeg het leer voor zijn voeten en knalde de bal onbedaarlijk hard in de winkelhaak. De thuisploeg domineerde, maar zag behoudens een schot van Martijn Brakke op de paal, geen kans om de score verder uit te breiden. Namens Gemert trof Sander Vereijken uit een vrije trap de dwarsligger. Enkele ogenblikken later was de stand gelijk. Ralf Kemper was namens zijn ploeg het feestvarken. Na de pauze was het andermaal atractief wat de aanwezige toeschouwers te zien kregen. Staphorst kreeg een aantal malen de kans om opnieuw op voorsprong te komen. De mooiste mogelijkheden bleven onbenut. Vlak voor tijd pakte Ralf Kemper een cadeautje vakkundig uit en zette hiermee Gemert in een zetel. Staphorst probeerde nog wel iets te ondernemen, de treffer had het laatste beetje hoop geheel doen verdwijnen. Gemert speelt door de zege volgend seizoen in de Derde Divisie.

 

De teleurstelling bij Staphorst is groot na het mislopen van de promotie.
Foto: Wout van Zoeren

 

Doelpunten 5. Ferdi ter Avest 1 -0, 38. Ralf Kemper 1-1, 84. Ralf Kemper 1-2
Scheidsrechter F.E. ter Brake
Toeschouwers 1500
Staphorst René Oosterhof, Marlon Luchtenberg, Pascal Mulder, Ewald Koster, Mark Schra, Pim de Jonge, Rob Mijnheer (82. Ruben Kin), Martin van 't Ende, Ferdi ter Avest, Martijn Brakke, Mike Reuvers
Gemert Bono Barten, Kees Brugmans, Erwin van den Broek, Willem den Dekker, Ralf Kemper (85. Mark Westerlaken), Thijs van Pol (72. Jasper Lalisang), Joost Habraken, Bram Jacobs, Sander Vereijken, Coen Brouwers, Jens Leyten (20. Justin Houwers)
Gele kaart Martin van 't Ende (Staphorst), Coen Brouwers, Willem den Dekker (Gemert)

 

Volendam - Sparta Nijkerk (1-1) 1-3

Volendam pakte het initiatief in de wedstrijd. Logisch, want er stond een 2-1 achterstand uit de heenwedstrijd om weg te poetsen. De thuisclub creëerde geen uitgespeelde kansen maar wel mogelijkheden. In de fase waarin Sparta Nijkerk sterker begon te worden, sloegen de Volendammers via Joey Tol alsnog toe. De Spartanen bleven desondanks domineren en kwamen nog voor rust door Gilbrano Plet op gelijke hoogte. Na de pauze deelde Jesse Buitenhuis een tweede gevoelige tik uit aan Volendam, dat daarna niets anders restte dan va-banque te gaan spelen. Gerammeld werd er nog wel aan de Nijkerkse poort, maar die ging niet meer open. De rode kaart voor Stef Schokker (2x geel) maakte een definitief einde aan de illusies van Volendam. In blessuretijd onderstreepte Adriaan Kruisheer nog een extra waarom Sparta Nijkerk promoveert naar de Derde divisie en Volendam komend seizoen uitkomt in de hoofdklasse.

 

Sparta Nijkerk viert uitbundig de behaalde promotie.
Foto: Arjen Gerritsma

 

Doelpunten 28. Joey Tol 1-0, 38. Gilbrano Plet 1-1, 52. Jesse Buitenhuis 1-2, 90+3. Adriaan Kruisheer 1-3
Scheidsrechter M.A. Roeleveld
Toeschouwers 1800
Volendam  
Sparta Nijkerk Manuel Hoogewoning, Jerry Geurtsen, Leon Broekhof (79. Mohammed al Haydar), Janic Makizodila, Rob Diderik, Justin van Groen, Donny van der Wal, Adriaan Kruisheer, Gilbrano Plet, Jesse Buitenhuis (83. Jorrit Fiegen), Bryan Burgerhout (77. Frank Heus)
Gele kaart Leon Broekhof, Adriaan Kruisheer, Jerry Geurtsen, Jorrit Fiegen (Sparta Nijkerk)
Rode kaart Stef Schokker (2x geel) (Volendam)

 

OJC Rosmalen - Hoogland (1-1) 2-3

 

Doelpunten 27. Stijn Mossink 0-1, 44. Wesley Meeuwsen 1-1, 49. Glenn Schapendonk 2-1, 67. Henk Baum 2-2, 77. Lex Hienekamp 2-3
Scheidsrechter M.J. Kok