Nieuws

Nacompetitie hoofdklasse/eerste klasse:
DETO en Spijkenisse handhaven zich

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Eerste klasse
Nacompetitie

 

15 juni 2019

DETO Twenterand en Spijkenisse hebben zich met hangen en wurgen weten te handhaven in de hoofdklasse. DETO had tegen Sliedrecht een verlenging nodig en met een mannetje meer (Sliedrecht kreeg vlak voor het einde van de reguliere wedstrijd een rode kaart) maakte DETO het verschil.

Spijkenisse had tegen Go-Ahead Kampen zelfs strafschoppen nodig om te winnen. De eerste negentig minuten eindigden in 1-1 waardoor er een verlenging nodig was. Daarin werd niet gescoord. Strafschoppen moesten de ultieme beslissing brengen, maar daarin was het verschil groot. Spijkenisse scoorde alle penalty's, Go-Ahead Kampen miste twee keer.

DETO en Spijkenisse zijn de enige twee herkansers die zich via de nacompetitie hebben gehandhaafd. De andere zestien (van de Tweede divisie tot en met de eerste klasse) hebben het allemaal niet gered.

ARC heeft zich ten koste van DTS Ede geplaatst voor de hoofdklasse. In de verlening nam de ploeg uit Alphen a/d Rijn voor het eerst een voorsprong (3-2) en was het DTS Ede dat op gelijke hoogte kwam. Na 120 minuten was de stand in evenwicht (3-3), zodat er strafschoppen genomen moesten worden. ARC-keeper Aaron Balk was de held met één gestopte penalty. Zijn teamgenoten waren allen doeltreffend. Daardoor keert ARC voor het eerst in zes seizoenen weer terug in de hoofdklasse.

 

ARC - DTS Ede (1-1) 2-2, 3-3 n.v., ARC w.n.s. (5-3)

Bij ARC moest het echt uit de tenen komen. Twee keer nam DTS Ede een voorsprong, maar de Alphenaren trokken hun achterstand telkens recht, net voor de pauze, maar ook cruciaal vlak voor tijd in de tweede helft. In de verlenging ervoer ARC voor het eerst het gevoel van een voorsprong, maar wist dit keer DTS Ede de schade glad te strijken. In de penaltyserie toonde ARC zich het koelbloedigst en schoot alle vijf penalty's raak. DTS Ede miste één strafschop waarmee de gelijkmakende vijfde overbodig was geworden.

Doelpunten 10. Jasper Verstraten 0-1, 45. Timo de Graaf 1-1, 76. Frank Hol 1-2, 89. Jeroen Borsboom 2-2, 93. Derk Prins 3-2, 118. Roy Ploeg 3-3
Scheidsrechter W.H. Kuijntjes

 

DETO Twenterand - Sliedrecht (1-1) 1-1, 3-1 n.v.

DETO en Sliedrecht maakten er een thriller van in Barneveld. De eerste fase van de wedstrijd was voor Sliedrecht dat terecht in de 14e minuut op 0-1 kwam via Chris Boom. DETO kwam gaandeweg de eerste helft beter in de wedstrijd wat resulteerde in de gelijkmaker door Kevin Peppels in de 32-ste minuut na fraai voorbereidend werk van Kevin Aman. In de tweede helft was DETO de bovenliggende partij, echter de mooiste kansen waren niet besteed aan de Vriezenveners, waardoor een verlenging noodzakelijk was. Kort voor tijd kreeg Chentouf van Sliedrecht direct rood van scheidsrechter Paarhuis na een grove charge van achteren op Kai Wesselink. In de verlenging waarin de elf van DETO fitter oogden dan de tien van Sliedrecht konden de Vriezenveners het verschil maken en liepen via Nahrwold (2-1) en Aman uit naar een verdiende 3-1 zege waardoor DETO hoofdklasser blijft.

Doelpunten 14. Chris Boom 0-1, 32. Kevin Peppels 1-1, 112. Lesley Nahrwold 2-1, 117. Kevin Aman 3-1
Scheidsrechter M.G. Paarhuis
Toeschouwers 1000
DETO Twenterand Anthony van Zaltbommel, Stan Nijhuis (105. Guido Bernasco), Wybe Kram, Koen Fleer, Kai Wesselink, Muhammed Kaya, Coplan Soumaoro, Lesley Nahrwold (115. Tristan Bramer), Kevin Peppels (120. Aron Nijland), Joost Exterkate (88. Rene Nijhof), Kevin Aman
Sliedrecht Mathijs Donatz, Chris Boom, Gavir Breidel, Bas van Stokkom (61. Danny van Laarhoven), Roy van 't Hoog, Coen van der Waal, Akram Chentouf, Dennis Verhoef, Sjoerd van der Waal (50. Jeroen Muilwijk/92. Ryan Korporaal), Luciano van Harlingen (107. Jordy de Jong), Marciano Simonis
Gele kaart Kevin Aman (DETO Twenterand)
Rode kaart Akram Chentouf (Sliedrecht)

 

Spijkenisse - Go-Ahead Kampen (0-0) 1-1, 1-1 n.v., Spijkenisse w.n.s. (4-1)

Alleen in de strafschoppenserie, noodzakelijk geworden omdat 120 minuten voetbal geen beslissing hadden gebracht, toonde Spijkenisse ineens overtuiging. De vier man die aanlegden vanaf de elfmeterstip schoten ook raak. En omdat de spelers van Go-Ahead Kampen hun zenuwen nauwelijks tot niet bedwang hadden, was de penaltyserie (4-1) snel een beklonken zaak voor Spijkenisse dat daarmee zijn status van hoofdklasser veilig stelde. Bij het doelpunt van Kees Tol, zo halverwege de tweede helft, leek Spijkenisse de buit binnengehaald te hebben. Go-Ahead Kampen wekte de indruk op zijn rug te liggen en tot niets meer in staat te zijn. Dennis van der Wal besliste echter anders met zijn treffer een minuut voor tijd. In de verlenging leidde het machteloze voetbal van beide ploegen automatisch naar de strafschoppenserie. Daarin beseften de spelers van Spijkenisse kennelijk ineens de ernst van de situatie.

Doelpunten 63. Kees Tol 1-0, 89. Dennis van der Wal 1-1
Scheidsrechter M. Oosting
Toeschouwers  
Spijkenisse Michael Termijn, Yassire Hamdani, Anthony Bentem, Glenn Rijsdijk (46. Eric Polet), Demi Gosepa, Felino Jardim, Daan Bourgonje (75. Adam el Fazazi), Sander Barragan (112. Justin Tromp), Mark Schenk, Marvin van der Pluijm (86. Alessandro Franzoso), Kees Tol