Nieuws

Generale repetitie voor de competitie bij uitstek

Nieuws
KNVB-beker

 

15 augustus 2019

Na de gebruikelijke reeks van oefenwedstrijden is de eerste kwalificatieronde voor de KNVB-beker de generale repetitie voor de competitie bij uitstek. Het gaat ergens om, namelijk plaatsing voor de tweede kwalificatieronde met mogelijk uitzicht op doorstroming naar het betaalde bekertoernooi. Daar kan afhankelijk van hoe lang het avontuur gaat duren de kassa serieus gaan rinkelen voor de amateurclubs, zeker als er bij de loting interessante tegenstanders (lees: profclubs) uit de koker rollen.

 

Behalve de clubs uit de Derde divisie nemen aan de eerste kwalificatieronde ook clubs deel die afgelopen seizoen de halve finale bereikten in het bekertoernooi van hun district. In totaal komen 56 clubs in actie. Daarvan staan er 31 geboekstaafd als zaterdagclub. De loting leverde een behoorlijk scheve verhouding tussen thuis en uit. Maar liefst 18 zaterdagclubs spelen thuis, tegenover tien zondagclubs. Van de zaterdagclubs is VEV '67 het buitenbeentje in het deelnemersveld. Vlug en Vaardig is de laagste spelende club. De club uit Leek komt uit in de tweede klasse. VEV '67 voldeed meer dan aan de minimumeis door afgelopen seizoen zelfs de finale te bereiken in het bekertoernooi van het district Noord. Hoofdklasser Flevo Boys was daarin naar verwachting veel te sterk. De regerend bekerhouder won met 7-0. Maar het dorp Leek ging uit zijn dak. De plaatselijke trots VEV '67 mocht meedoen aan de KNVB-beker.  Zondaghoofdklasser Silvolde is de tegenstander.

Tweedeklasser Vroomshoopse Boys sneuvelde vorig seizoen pas in de halve finale van district Oost en staat dus ook op de rol voor de eerste kwaliificatierronde van de KNVB-beker. De Twentenaren nemen het op eigen veld op tegen EVV Echt (Derde divisie ziondag).

 

Het mislopen van de titel in de hoofdklasse B was wel even een domper, maar het werd eind goed al goed in de nacompetie voor Sparta Nijkerk.
Foto: Arjen Gerritsma

 

Sparta Nijkerk ontvangt thuis UNA, dat afgelopen seizoen als vijfde eindige in de Derde divisie zondag. De Brabanders waren daarmee klaar met hun seizoen, waar het voor de Nijkerkers pas echt serieus begon. De titel in de hoofdklasse B moest de ploeg van Eric Speelziek laten aan Excelsior '31, maar de oranjeklanten speelden vervolgens een perfecte promotiecampagne, zes wedstrijden gespeeld, zes gewonnen. Jodan Boys (0-2 en 2-1), Eemdijk (2-0 en 1-2) en Volendam (2-1 en 1-3) gingen aan de zegekar van de Spartanen.

 

De oefenserie voor Sparta Nijkerk is wisselend verlopen. Noordwijk (4-2) en GVVV (2-1) bleken te sterk. En in het eigen altijd sterk bezette Harry Hamstra toernooi - IJsselmeervogels ging er met de hoofdprijs vandoor - won Sparta Nijkerk wel van DVS '33 Ermelo (1-3), maar was daarna DOVO te machtig (0-2). Om het scorend vermogen op te krikken (aan de lage kant afgelopen seizoen) heeft de TC van Sparta Nijkerk zich weten te verzekeren van de diensten van Maurice de Ruiter (DVS '33 Ermelo en huurling bij IJsselmeervogels).

 

Klik hier voor het volledige programma van de eerst kwalificatieronde van de KNVB-beker.

 

Voetbal op Zaterdag besteedt dit weekeinde uitgebreid aan Sparta Nijkerk - UNA.