Nieuws

Achilles Veen pakt fors uit in KNVB-beker

Nabeschouwing
KNVB-beker

 

17 augustus 2019

Bekervoetbal levert steevast verrassingen op. De eerste kwalificatieronde van de KNVB-beker van het nieuwe seizoen maakt daarop geen uitzondering. Diverse lager spelende clubs schakelden hoger opererende broeders uit. Zo pakte hoofdklasser Achilles Veen fors uit tegen derdedivisionist (zondag) Hercules. Het werd maar liefst 6-0 voor de Veeners.

 

Sparta Nijkerk won met 3-2 van UNA.
Foto: Arjen Gerritsma

 

Ook Jodan Boys bekert verder ten koste van derdedivisionist (zondag) Hoogland. De Gouwenaren stapten weg met een 1-3 overwinning. Met belangstelling was uitgekeken naar de onderonsjes tussen derdedivisieclubs. FC Lisse moest de winst laten aan de amateurs van Ajax (1-2) en ook VVSB ging op het eigen eigen veld ten onder. Harkemase Boys trok met 2-4 aan het langste eind. DOVO kon het op het eigen Panhuis ook niet bolwerken tegen OFC (2-4).

Excelsior '31 en Sparta Nijkerk ondervonden heel wat weerwerk om de volgende ronde te bereiken. Excelsior '31 won nipt (2-1) van DEM en de Spartanen klopten UNA uiteindelijk met 3-2.

 

Kersverse derdedivisionist Ter Leede zal zich iets meer hebben voorgesteld van het KNVB-avontuur. Fortuna Wormerveer was op papier een lichte tegenstander, maar in Sassenheim won de zondageersteklasser doodleuk met 1-4.

 

Sietse Brandsma balt zijn vuisten nadat hij ODIN '59 vlak voor tijd naar een veilige 3-1 voorsprong heeft gekopt.
Foto: Hans Willemse

 

DVS '33 Ermelo en het Haagse Quick kwamen uit op strafschoppen. Na 120 minuten stond er 1-1 op het scorebord. Quick bekert verder doordat doelman Huiskamp de gelijkmakende vijfde strafschop miste (2-3).

 

Ook in de avondwedstrijden rolden opvallende resulaten uit de bus. SteDoCo keerde terug uit Haaksbergen met in de tas een 2-4 overwinning op HSC '21. Eersteklasser Kloetinge bezorgde FC Lienden (Derde divisie zondag) een kater. Een door Jeremy Hubregtse benutte strafschop (na een uur spelen) maakte het verschil (1-0).

 

Twee van de zes districtsbekerhouders zijn gesneuveld. Huizen verloor van GOES (2-3) en Sliedrecht moest buigen voor Blauw Geel '38 (2-1). DUNO D. en Flevo Boys hadden de nodige moeite een ronde verder te komen. Het duel tussen Rohda Raalte en DUNO D. was een herhaling van de bekerfinale van het district Oost. Toen wonnen de Doorwerthers met 0-2, deze keer bleven ze met 1-2 aan de goede kant van de score. De 18-jarige invaller Sam van Essen, die daarmee zijn debuut maakte in de hoofdmacht, was de matchwinnaar.

 

Hoek, dat op bezoek ging bij TOP Oss, komt op 1-3 via Jonathan Constansia (23).
Foto: Patricia Maljaars

 

Zes minuten voor tijd kwam zondagtweedeklasser Mierlo Hout brutaal maar wel verdiend op gelijke hoogte (2-2) met Flevo Boys. Roelof Strikwerda voorkwam vlak voor sluiting alsnog het schaamrood op de kaken van de bekerhouder van Noord.

 

Het duel tussen ADO '20 en ONS Sneek is doorgeschoven naar een nieuwe datum. Ruim een uur voor de aanvang van het duel in Heemskerk werd een ADO-vrijwilliger getroffen door een hartstilstand. Na reanimatie is hij in kritieke toestand per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Na onderling overleg, ook met scheidsrechter Shona Shukrula, viel het besluit de wedstrijd niet door te laten gaan.

 

Klik hier voor de uitslagen van de eerste kwalificatieronde van de KNVB-beker.