Nieuws

Derde divisie: Winst Ter Leede en Sparta Nijkerk

Nabeschouwing
Derde divisie
Competitie

 

24 augustus 2019

Ter Leede en Sparta Nijkerk, beide nieuwkomer in de Derde divisie, zijn hun seizoen goed gestart. Ter Leede nam revanche op zichzelf voor de uitschakeling in de KNVB-beker en trakteerde streekgenoot VVSB op een 2-0 nederlaag. Limon en Steemers waren na rust de doelpuntenmakers. Sparta Nijkerk klopte Barendrecht met 2-1.

 

De actie van Barendrecht-doelman Nick van der Ploeg op Adriaan Kruisheer (18) levert Sparta Nijkerk een strafschop op. Maurice de Ruiter zal die mogelijkheid niet onbenut laten.
Foto: Arjen Gerritsma

 

De Nijkerkers gingen de rust in met een 2-0 voorsprong door doelpunten van Kruisheer en De Ruiter die een strafschop benutte. Na de pauze deed De Lange namens Barendrecht iets terug, maar Buitenhuis leek de zege voor de thuisclub ver voor tijd te verzekeren. Een doelpunt van Dorst leverde alsnog een spannende slotfase op.

 

Excelsior '31, ook promovendus in de Derde divisie, verloor op eigen veld met 0-1 van ODIN '59. Koen Tros maakt na een klein half uur de enige treffer van de middag. Ook DVS '33 Ermelo won met het kleinst mogelijke verschil (1-0) van SteDoCo. Verdediger Jorran van Santen was vlak voor rust het startpunt en eindstation van een effectieve aanval.

 

Hoek-middenvelder Reguillo Vandepitte heeft een stijlvolle omhaal in huis.
Foto: Patricia Maljaars

 

Hoek en FC Lisse kwamen eveneens uit bij 1-0. De Lissenaren benoemden hun nederlaag als zuur. Logisch, want de winnende Zeeuwse goal (van invaller Abdoe Abdendi) viel vlak voor sluiting. De laatste twintig minuten speelde FC Lisse met tien man. Kublilay Koylu kreeg van scheidsrechter De Cock rood wegens het van achteren neerhalen van Fabian Wilson. En het was dubbel feest in Zeeland. Ook GOES stapte met drie punten van het veld. De Zuid-Bevelanders, dit seizoen op zaterdag aan de slag, verrasten DOVO met doortastend voetbal (2-3).

 

VVOG had het idee de betere ploeg te zijn in Friesland, maar thuisclub Harkemase Boys maakte de doelpunten, beide keren door Henny Bouius. De Harderwijkers lieten na de spanning nog terug te halen. Harrie Kersten liet een strafschop onbenut.

 

ONS Sneek, de andere Friese vertegenwoordiger in de Derde divisie, kreeg een forse afstraffing van Jong Almere City FC. Het werd maar liefst 6-0 voor het belofteteam. Kenneth Aninkora en Stijn Meijer namen ieder drie doelpunten voor hun rekening.

 

Klik hier voor de stand in de Derde divisie.

 

Later op de avond een uitgebreid verslag van Ter Leede - VVSB.