Nieuws

Tweede divisie: Gladde start IJsselmeervogels

Nabeschouwing
Tweede divisie
Competitie

 

24 augustus 2019

IJsselmeervogels is het seizoen begonnen met een duidelijke 4-2 overwinning op Jong Sparta. De Rotterdammers openden vlot de score (El Kachati) maar Van den Meiracker (elf meter) en Van de Laar repareerden die schade snel. Nog voor rust trok Sanches de stand gelijk, maar na de pauze was El Azzouti voor het eerst belangrijk voor zijn nieuwe club met twee treffers. Jong Sparta speelde van minuut 68 met tien man na twee keer geel voor Levi Bouwense.

 

Ook Jong Volendam had een betrekkelijk eenvoudige middag. Ook hier nam de uitploeg een voorsprong, maar Excelsior Maassluis kreeg in het vervolg een lesje in effectiviteit (4-1). Regerend kampioen AFC deelde de punten met GVVV. De Amsterdammers namen voor rust de leiding (Ignacio, who else?), maar Ties zorgde voor een zeker verdiend punt voor de Veenendalers.

 

HHC Hardenberg heeft zich laten inpakken door de Koninklijke HFC. De Haarlemmers wonnen met 3-1. Rens van Benthem bracht met nog ruim een kwartier te spelen de spanning nog wel terug (2-1), maar Vincent Volkert deed de bezoekers definitief de das om. Scheveningen uit altijd lastig, maar Katwijk behaalde zonder al te veel slag of stoot een 0-2 zege. Op een opstootje tussen Schwiebbe en Susan na bleef het verder vrij rustig op Houtrust.

 

Rijnsburgse Boys zat ook bij de winnaars van de eerste speeldag. Jeffrey Jongenelen was tegen De Treffers het goudhaantje bij de 'Uien' met zijn winnende goal (2-1).

 

TEC, teruggekeerd in de Tweede divisie, stapte bij zijn bezoek aan Kozakken Boys weg met een 0-1 overwinning. Obi Onyeike maakte na een uur spelen het verschil voor de Tielse Eenheid Combinatie. ASWH is zijn avontuur in de Tweede divisie begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Spakenburg. Een kwartier na de pauze zette Sam van de Kreeke de Ambachters op voorsprong. Koos Werkman, met een van richting veranderd schot, was verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

 

Veel aandacht ging uit naar het duel tussen Quick Boys en Noordwijk. Voor het eerst stonden de aartsrivalen tegenover elkaar op het niveau van de Tweede divisie. De 'slag' eindigde onbeslist. Voor rust bracht Jesper de Vré de Katwijkers aan de leiding. Na de pauze kwam Noordwijk door Rob Overliet langszij. Quick Boys ging nog wel serieus op jacht naar de volle buit, maar Noordwijk hield braaf stand.

 

Klik hier voor de stand in de Tweede divisie.

 

Later op de avond uitgebreide verslagen van Quick Boys - Noordwijk en ASWH - Spakenburg.