Nieuws

Tevredenheid troef bij Ter Leede

Wedstrijdverslag
Derde divisie
Competitie

 

24 augustus 2019

SASSENHEIM - Onder tropische omstandigheden heeft Ter Leede op sportpark Roodemolen als promovendus zijn eerste competitiewedstrijd in de Derde divisie gewonnen. Met goed voetbal, vooral in de tweede helft, werd degradant uit de Tweede divisie verdiend met 2-0 verslagen.

 

Een uitslag die hoger had kunnen uitvallen als de ploeg van trainer Steef Roodakkers het vizier wat scherper had afgesteld. Kansen waren er voldoende in de tweede helft waarin Ter Leede de overwinning veilig stelde. VVSB kon daar weinig tegenover stellen en kreeg net als in de eerste helft nauwelijks mogelijkheden om mee te doen in strijd om de drie kostbare punten.

 

ian van Otterlo (links) gaat het duel aan met Peter Verhoeve.

 

Het was vooral het snikhete veld dat van grote invloed was op het veldspel van de wedstrijd. Spelers hadden daar behoorlijk veel last van wat waarschijnlijk de oorzaak was van veel foute passes en verkeerde keuzes. De ingelaste drinkpauzes vormden dan ook een welkome onderbreking om de woestijntemperatuur enigszins in bedwang te houden. Gelukkig hielden de meeste spelers daarbij het hoofd koel al viel de eerste gele kaart al na drie minuten spelen toen Sami Mouchih zijn tegenstander meedogenloos onderuit haalde.

 

De beste kans was na tien spelen voor de bloedsnelle linkerspits van VVSB Lulinho Martins die de bal in het zijnet joeg. Aan de andere kant in deze gelijkopgaande eerste helft kregen beide formaties weinig of geen uitgespeelde mogelijkheden om op voorsprong te komen. Aan Ter Leede zijde werd Robert Steemers verschillende keren in stelling gebracht zonder dat hij van de geboden mogelijkheden gebruik kon maken. Na blokkeren van zijn tegenstander kreeg Frans van Niel geel en ontsnapte zijn ploeg aan een achterstand na een misser van Steemers die in het zijnet knalde na een goede aanval van Ter Leede.

 

VVSB, dat vooral de lange bal op links hanteerde om Martins proberen te bereiken, slaagde niet in zijn opzet om tot de openingstreffer te komen. Ter Leede sloeg het middenveld over om met de lange bal Omar Limon en Steemers aan het werk te zetten wat niet altijd succes had. Ook via het centrum lukte het nauwelijks om door de verdediging van VVSB heen te breken. Toch waren de beste mogelijkheden om de score te openen voor de thuisclub, maar Limon en uitblinker Ian Otterlo misten de vereiste scherpte. Bij VVSB was na een prima voorzet van Marins nog een serieuze kans weggelegd voor Tim de Rijk.

 

Jeffrey Bok plaatst zijn voorzet langs Peter Verhoeve.

 

De eerste helft gaf twee partijen te zien die niet voor elkaar onderdeden en als kijkspel viel de eerste helft tegen. Man of the match Van Otterlo dacht er het zijne van: "Ik vond de eerste helft niet altijd goed vergeleken bij de tweede. Toen speelden we veel beter, we domineerden en heersten en bepaalden het spel. Achteraf moet ik zeggen dat we verdiend gewonnen hebben. Dat heeft mij achteraf verrast alhoewel we wisten dat we konden winnen van VVSB. Ik vind dat we een heerlijke start hebben gemaakt en het publiek hebben verrast met ons spel. Dat is ook wat het publiek wil zien, aanvallend spelen en goals maken. En dan ook nog als beste speler te worden verkozen doet mij goed. Ik ben heel tevreden zoals wij ons vandaag hebben gepresenteerd."

 

Niet alleen Van Otterlo was tevreden, ook coach Roodakkers kon zijn geluk niet op en verwoordde dat als volgt: "We hebben over de gehele wedstrijd controle gehad en gedomineerd. Vooral in de tweede helft hebben we onze tegenstander stevig onder druk kunnen zetten, beloond met twee uitstekende doelpunten. Natuurlijk zijn er altijd puntjes die voor verbetering vatbaar zijn, maar kijk ik naar de totale uitvoering dan hebben we vanuit de organisatie onze taken prima uitgevoerd. Ik kan niet anders concluderen dat we verdiend gewonnen hebben, zeker onder deze zware omstandigheden. Het was snikheet en daar hadden de spelers behoorlijk last van. Ik ben daarom enorm tevreden. Deze groep biedt perspectief voor de dingen die nog gaan komen."

 

Robert Steemers viert zijn doelpunt waarmee hij Ter Leede op een 2-0 voorsprong heeft gezet.

 

De tweede helft begon met een enorme kans voor Ter Leede dat via Limon verzuimde om op voorsprong te komen. Het duurde precies negen minuten toen Limon revanche nam door uit een panklare voorzet van Otterlo onhoudbaar langs keeper Ruben Valk te knallen. Ter Leede schakelde een tandje hoger in en nog geen drie minuten later was het 2-0 toen Steemers uit een maatvoorzet van Van Otterlo de 2-0 liet aantekenen. Daarna zakte VVSB door de ondergrens en Ter Leede had zijn voorsprong zeker verder kunnen uitbouwen. Via wissels die trainer Roodakkers doorvoerde kregen de meeste aanvallers mogelijkheden om de score op te voeren. Maar in de hitte zakte het tempo zienderogen en kwamen spelers er doorheen te zitten.

 

Volgens VVSB-trainer Eric Meijers had dit niet alleen met de hitte te maken, maar ook met de fitheid van de spelers. "Ik ben van mening dat de degradatie nog steeds doorwerkt van het afgelopen seizoen. We moeten even een pas op de plaats maken en niets forceren. Er valt nog heel veel te winnen. We gaan daar hard aan werken om spelers weer topfit te krijgen. Ik heb daar alle vertrouwen in net als mijn spelers."

 

Tekst: Freek Louis
Foto's: Orange Pictures

 

Ter Leede - VVSB 2-0 (0-0)

Doelpunten 54. Omar Limon 1-0, 57. Robert Steemers 2-0
Scheidsrechter M.A. de Bruijn
Toeschouwers 500
Ter Leede De Mooi, Boelee (78. Petronia), Hoekstra, Van der Lens, Mouchih, Robertson, Bok, Otterlo, Limon (76. Mosguera), Wajer, Steemers (66. Echabouni)
VVSB Ruben Valk, Justin Valk (61. Kok), Arroyo, Verhoeve, Vijlbrief, Zandbergen, El Osrouti (22. Van der Wilden), Van Niel, De Rijk (67. Heemskerk), Martins, Bouw
Gele kaart Sami Mouchih (Ter Leede), Frans van Niel (VVSB)