Nieuws

Hoofdklasse A:
DUNO begint met een vijfklapper

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

31 augustus 2019

DUNO Doorwerth is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Tegen Achilles '29, twee jaar geleden nog een BVO, werd met 5-0 gewonnen. De Groesbekers, die drie keer op rij degradeerden, staan meteen weer op de laatste plaats en de vraag rijst op of ze daar nog vanaf komen.

 

Promovendus Sportlust '46 deed het ook prima de luxe. Uit bij FC 's-Gravenzande toonde het scorebord na negentig minuten een 0-4 eindstand. Voor 's-Gravenzande, dat vorig seizoen stabiel in de middenmoot eindigde, was dat een tegenvaller.

 

Achilles Veen, FC Rijnvogels, Jodan Boys en Capelle behoorden eveneens tot de winnaars van de eerste speelronde. De overwinning van Achilles Veen viel daarbij het meest op. De Veners wonnen uit bij Spijkenisse met 1-3. De ploeg van Peter Wubben wist zich vorig seizoen ternauwernood te handhaven en begint de nieuwe jaargang in mineur.

 

Na jaren in de eerste klasse te hebben vertoefd is ARC terug in de hoofdklasse. De Alphenaren moesten zichbaar wennen aan het tempo, maar desondanks wist het Smitshoek een gelijkspel af te dwingen. Hetzelfde geldt voor Rijsoord. Terug in de hoofdklasse werd tegen Zwaluwen een 2-2 gelijkspel behaald. DHSC, debutant op dit niveau, moet nog even wachten op het eerste punt. Capelle was met 2-1 net te sterk voor de Utrechters.

 

Klik hier voor de uitslagen en stand in de Hoofdklasse A.